• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovülasyon gününde ağrılı ilişki olur mu?

pinarmiyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
277
1
96
42
Kocaeli
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yardımınızı bekliyorum kızlar
sorum şu; yumurtlama döneminde rahimde ne gibi değişikler oluyor? yada rahimde değişiklik mi oluyor ki ben ilişkiye girdiğimde ağrılar içinde kıvranıyorum.bu dönemde bişey oluyor fakat ben anlayamadım, ilişki bittikten sonra birden kasıklarımda hatta böbreklerime kadar vuran bir ağrı başlıyor ve kıvranıyorum resmen.
bu yüzden doktora gitmedim henüz, çünkü bu durumun yumurtlama dönemiyle alakalı olduğunu yeni çözdük eşimle, dikkat ediyoruz artık.
ne yapmalıyım?
 
Yumurtalam donemınde normalde agrı acı olabılıyor hatta lekelenmelerde olabılıyor ama ılıskı sırasındakını bılemıyorum bence dr gıt derım enf olabılır
 
teşekkürler ama bu sebepten doktora gitmekte istemiyorum açıkçası, aranızda bu sorunu yaşayan varmı diye merak ediyorum normal mi benim ağrılarım?
 
evet bende yaşıyorum o sıkıntıyı ama ben üşüttüm diye tahmin ediyordum hep yumurtlama dönemi ni bilmiyordum ama araştırıcam bakalım
 
Salgı ınceleme Yöntemi

Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlama gününüzün olduğu zamanı da doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:
Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (
Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi
Yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı önce hafifçe düşer, progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir. Bu yöntemi kullanabilmeniz için elinizde bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometreniz olmalıdır.



Yumurtlamanın olduğu 14. gün ısının hafifçe düştüğüne, daha sonra belirgin bir şekilde yükseldiğine dikkat ediniz.

Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi gebe kalınabilecek günlerin belirlenmesinde değil, yumurtlamanın olduğu ve böylece gebe kalma ihtimalinizin nispeten düşük olduğu günlerin belirlenmesinde daha çok işe yarayabilir. Bu yöntemi yumurtlamanızın olup olmadığını geriye dönük olarak belirlemek için doktor önerisiyle kullanabilirsiniz.

Vücut ısısının uykusuzluk, ateşli hastalıklar, yorgunluk, stres gibi olaylardan da etkilendiğini ve bu durumlarda arttığını unutmamalı ve bu yönteme çok fazla güvenmemelisiniz.
hani biraz iğrenç ama yinede bilgilenmek adına...
 
Back