• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovitrelle Allerjisi

orchagoci

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
737
422
33
30
Merhaba, 23 Nisan günü Ovitrelle oldum. 24 Nisan vücudumda hafif döküntü başladı. Her gün biraz daha yayılarak arttı ve bugün tüm vüdumu sardı. Çıldırtacak bir kaşıntı eşlik ediyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi aciline gittim. Nadir de olsa yaşandığını, zamanla azalıp yok olacağını söylediler. İlacın etkisinin yok olmasıyla kaybolacakmış. Gebelik şüphesi olduğu için ilaç veremediler. Bebek için ilk haftalarda ilaç çok riskli kabul ediyorsanız yapabiliriz ama tavsiye etmiyorum kesinlikle dedi. Ben de kabul etmedim haliyle. Çok araştırdım ama benzer bir durum yaşayan bulamadım burada. Başına gelen var mı? Bu ilaç vücuttan kaç günde atılıyor? Lütfen biri beni aydınlatsın. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Sürekli deli gibi kaşınıyorum. İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var…

Tamamen atılması yani betanın kandan düşmesi 10 günü buluyor guzel bi nemlendiriciyle kaşıntınızı hafifletebilirsiniz nemli tutn vucudunuzu çünkü ilaç kullanamadığınız için zor olur durması

Merhaba, 23 Nisan günü Ovitrelle oldum. 24 Nisan vücudumda hafif döküntü başladı. Her gün biraz daha yayılarak arttı ve bugün tüm vüdumu sardı. Çıldırtacak bir kaşıntı eşlik ediyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi aciline gittim. Nadir de olsa yaşandığını, zamanla azalıp yok olacağını söylediler. İlacın etkisinin yok olmasıyla kaybolacakmış. Gebelik şüphesi olduğu için ilaç veremediler. Bebek için ilk haftalarda ilaç çok riskli kabul ediyorsanız yapabiliriz ama tavsiye etmiyorum kesinlikle dedi. Ben de kabul etmedim haliyle. Çok araştırdım ama benzer bir durum yaşayan bulamadım burada. Başına gelen var mı? Bu ilaç vücuttan kaç günde atılıyor? Lütfen biri beni aydınlatsın. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Sürekli deli gibi kaşınıyorum. İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var…
Niveanın güneş sonrası jeli var gğneş altında deli gibi yanarsı o yanık kaşınır ya oda alerji kaşıntısı gibi ateşini ve kaşıntısını cok iyi alıyordu deneyebilirsin ilaç krem birşeh kullanamadıgın için aklıma bu geldi inşallah cabuk atlatırsın bu çektiklerine değer ☺️

Tamamen atılması yani betanın kandan düşmesi 10 günü buluyor guzel bi nemlendiriciyle kaşıntınızı hafifletebilirsiniz nemli tutn vucudunuzu çünkü ilaç kullanamadığınız için zor olur durması
İki günüm kaldı yani. Buna çok sevindim. Daha önce benzer bir alerji yaşadığımda nemlendirici sürmüştüm ve daha kötü yapmıştı. Çok fazla şeye alerjim var. Bunlardan biri şampuan. Garip garip şeylere sürekli alerjim çıkıyor. Annem de nemlendirici sür dedi ama daha kötü olursa geri dönüşüm yok diye süremedim 😢 geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Böyle alerjik durumlarda bol su ilacın etkisini azaltmaya yardımcı oluyor
Haricen de zeytinyağı kantaron yağı yatıştırıcı etki yapıyor genelde ama alerjik reaksiyon konusunda bir dermatolojik görüş alın bence tekrar geçmiş olsun

Merhaba aynı sorunu sizinle yaşıyoruz. İlk defa ovitrelle vurulduktan sonra bir kaç saat sonra uyuz gibi sürekli kaşınmaya başladım. Daha sonra vücudum da kabarcıklar oluşmaya başladı. Sırtım da ve göğüs bölgelerinde avuç içi kadar büyüklük de kabarcık oluştu ve sürekli kaşınıyordum. Eşim allahtan daha önce bir ilaç ismi biliyordu. Daha önce çam ağacının tozundan dolayı sürekli kaşınan biri için hitrizin adlı ilacı aldığını hatırladı ve bu ilacı alıp bana getirdi. Bir tane içtikten bir saat sonra kaşıntım hafiflemeye başladı. Zaman geçtiktikçe daha da iyi olmaya başladım. Eğer benzer sorun yaşayan olursa hitrizin adlı ilacı alıp hemen için. Zaten fiyatı da çok ucuz. Bana dua edersiniz.

Merhaba aynı sorunu sizinle yaşıyoruz. İlk defa ovitrelle vurulduktan sonra bir kaç saat sonra uyuz gibi sürekli kaşınmaya başladım. Daha sonra vücudum da kabarcıklar oluşmaya başladı. Sırtım da ve göğüs bölgelerinde avuç içi kadar büyüklük de kabarcık oluştu ve sürekli kaşınıyordum. Eşim allahtan daha önce bir ilaç ismi biliyordu. Daha önce çam ağacının tozundan dolayı sürekli kaşınan biri için hitrizin adlı ilacı aldığını hatırladı ve bu ilacı alıp bana getirdi. Bir tane içtikten bir saat sonra kaşıntım hafiflemeye başladı. Zaman geçtiktikçe daha da iyi olmaya başladım. Eğer benzer sorun yaşayan olursa hitrizin adlı ilacı alıp hemen için. Zaten fiyatı da çok ucuz. Bana dua edersiniz.
Ama tam da yumurta çatlama döneminde. Yumurta kalitesini etkilemez mi acaba. Çok geçmiş olsun. Doktorunuza danışsaydınız çünkü ben 2 doktora gitmiştim ikisi de ilaç vermemişti. İyi ki kullanmamışım hamile kaldım

Tabi sizinki biraz daha ağırmış sanırım. Ovuç içi çok büyük benim nokta noktaydı

Ama tam da yumurta çatlama döneminde. Yumurta kalitesini etkilemez mi acaba. Çok geçmiş olsun. Doktorunuza danışsaydınız çünkü ben 2 doktora gitmiştim ikisi de ilaç vermemişti. İyi ki kullanmamışım hamile kaldım
gebe olduğunuz da hitrizin kullanmayın yazıyor kullanma klavuzun da. Hitrizin (setirizin), bir antihistaminik ilaçtır ve genellikle alerjik reaksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Hayat kurtaran özelliği vardır. Tıpkı evinizde ağrı kesici ilacı bulundurduğunuz gibi bu ilacı da alıp koyunuz. sadece ovitrelle için değil de her türlü alerjik durum da hayatınızı kurtaracak şekilde etkili bir ilaç. hitrizin adlı ilacın etken maddesi Setirizin dir. Histamin, vücutta alerjik yanıtları tetikleyen bir bileşiktir ve setirizin, histaminin etkilerini bloke ederek alerjik belirtileri azaltır. ovitrelle alerjisi herkes de görünmez. yani her 10 kadının sadece birinde belki görünebilir. ovitrelleye karşı alerjiniz varsa allah korusun solunum yetmezliği gibi bir belirtileri de olabilir. böyle bir durumda acilen hastahaneye gidiniz. o yüzden ilk defa çatlatma iğnesi olacaklar hitrizin adlı ilacı alıp dolabına koysun.

Tabi sizinki biraz daha ağırmış sanırım. Ovuç içi çok büyük benim nokta noktaydı
iyi ki bu ilacı biliyormuşuz. belki içmesem çok daha kötü olacaktım. 1 saniyede aynı anda 10 bölgen kaşınıyordu. kaşımaktan her yerim kıp kırmızı olmuştu. bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum. ben zamanlama olarak ovitrelle vurulduktan bir kaç saat sonra kaşıntı ve kabarma olduğunu yazmıştım. doktora yazdığım mesajı tekrar kontrol ettim. meğersem sabah 8 de ilk iğneyi vurulmuşum, akşam üstü hafif bir kaşıntım olmuş. ertesi gün sabah saat 6 da çok fazla kaşıntı ve kabarma ile uyanmışım. beni uyandıran zaten kaşıntı ve kabarma. doktora mesaj atmışım ve durumu anlatmışım. hitrizin diye bir alerji ilacı biliyoruz bunu içsem bir sorun olur mu demişim ve o da bana içerbilirsin diye cevap yazmış. sonra ben ilacı içtim zaman geçtikçe kaşıntılarım azaldı. Bu arada doktorumuz profesör dü. yani güvenilir bir doktordu. eğer içilmemesi gereken bir durum olsaydı içme o ilacı derdi.

Merhaba nasılsınız
Ovitrelle sonrası yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum
Lütfen sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var
5 kesem var 7 haftadayım, Doktor redüksiyon dedi
Siz o süreci nasıl geçirdiniz nolur bana anlatın içimi rahatlatın

Eklentiler

• IMG_4520.webp
    IMG_4520.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba nasılsınız
Ovitrelle sonrası yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum
Lütfen sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var
5 kesem var 7 haftadayım, Doktor redüksiyon dedi
Siz o süreci nasıl geçirdiniz nolur bana anlatın içimi rahatlatın
Size özelden mesaj attım 😔

Back
X