• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovalamaktan kurtaran beyaz temizliğe teşekkürler

meltem5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
4
0
36
Ankara
Banyoyu özelliklede o fayans aralarını ovalamaktan bıktım.ama bunlar buhar makinesiyle bir temizlediler.koltuklarımı bile yıkadılar.2 saatte kurudu.evi de temizlediler.cooooooooooooook tesekkür ederim.artık bi daha kendim uğraşmam,değmezmiş yorulmaya.:62:

Banyoyu özelliklede o fayans aralarını ovalamaktan bıktım.ama bunlar buhar makinesiyle bir temizlediler.koltuklarımı bile yıkadılar.2 saatte kurudu.evi de temizlediler.cooooooooooooook tesekkür ederim.artık bi daha kendim uğraşmam,değmezmiş yorulmaya.:62:

kim bunlar temizlik şirketi mi koltuklar için bende stiyorum çok yorucu oluyor.

kim yaptı arkadaşım . göktenmi indiler. nasıl indiler. bizde inerlermi. çok ihtiyacım varrrr:52:

Son düzenleme:
Yeni değil, yaygınlaşmaları ve gökten zembille hayatımıza girişleri yaklaşık 10 yıldır mevcut.
Her ilde temizlik şirketleri var onca.
2-5 arasında değişen ekip, kimyasallarla evinize giriyor, 6-7 saat sonra çıkıyor.
Cam, kapı, koltuk, wc, zart zurt hepsini temizliyorlar.
Sonra da çıkıyorlar.
x temizlik diye söylemeye gerek yok her yerde yüzlercesi mevcut.
Eskiden daha çok şirketlere temizlik yapılırdı, şimdi evlere de rağbet arttı hepsi bu.
İstanbul için örnek verilecek olursa, yeni taşınacağımız evi-boş halde- temizlettik.Tüm duvarlar silindi, camlar, kapılar ve panjurlar silindi, wc, banyo temizliği,mutfak fayans falan filan hepsi için 120 ödedik.Ortalama 100-200 arasında değişiyor hepsi.
Duvar silinmesi, koltuk temizliği, extra hijyen anlamda çözme, arıtma ve büyük temizliklerde düşünülebilir ama bence normal haftalık ya da aylık için bir bayanla daha makul fiyata anlaşılabilir.
Yani dünyada tek değiller,internetten temizlik şirketi diye aratırsanız binlercesinin telefonunu bulabilirsiniz.

tabii herkesin kendi tercihi;bayanla daha makul bir fiyata anlaşılabilir fakat öncelikle bayanın ne kadar profesyonel olduğu ve kullandığı kimyasalların ne kadar sağlıklı olduğu önemli. birkaç kullanımda zarar vermeyen kimyasallar sürekli kullanınca malzemelere zarar veriyo.birde örneğin gündelikci kadının koltuk takımını silince, kiri biraz daha diplere gömüyo ve bakterilere yer açıyo. fakat şirket koltuk temizlediği zaman kiri vakumlatığı için bakteri ve kirlerden eser kalmıyo. bir şeyi temizlemek onun hijyenik olduğu manasına gelmez bence. kısaca gündelikci bayan alırsanız evinizde kirin yeri değişir. bi de işin güvenlik kısmı var gündelikci kadın evinize bir zarar verip çıkarsa yasal olarak hiçbir iddiada bulunamıyosun fakat bir temizlik şirketi her türlü teminata sahiptir, sizce gündelikciye 80 tl verip hijyen sağlamamak ve güvenli olmamaktansa 100 tl verip şirketle anlaşmak daha mantıklı değil mi. sağlığımız ve güvenliğimiz bu kadar ucuz olmamalı.yine tekrarlıyorum.herkesin kendi tercihi.

Back