Ötvsiz araç alımı ve engelli ehliyeti

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.662
6.724
27
Engelli ehliyeti alabilmek için sağlık komisyonuna girdim. Karar engelli B yazıyor. Açıklama madde 8 in 1. bendi. Kodlar ise 10.02, 10.04, 35.03, 40.11, 78
Sağ brakial pleksus sinir zedelenmesi tanı. Komisyon muayene etti ama ekstra engelli raporu çıkarmadılar.
Sürücü kursu ile görüştüm sizin e devlette raporunuz yok tekrar sağlık kuruluna girip en az %15 engelli olduğunuzu sisteme ekletmeniz gerekiyor dedi. İlerleyen zamanlarda sıfır araç almak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi? Ehliyetten önce rapor kısmını halletmeliyim. Bu arada engelli kpss ile değil normal kpss ile atandım.
En az %15 engel oranı olursa %40 indirimden faydalanıyorsunuz dedi konuştuğum bayi de.

Ehliyet için alınan rapor sadece araba alırken arabaya yapılacak değişikliklerin ( tertibat gibi ) kodlarını barındırır ve ehliyetinizin türünü belirtir.
Genel engelli raporu almazsanız ne ehliyeti alabilirsiniz ne de arabayı.
Önce % 'lik oranla engelli olduğunuzu ispatlamanız gerek,kurs bunu söylemek istemiş.
Tam teşekküllü devlet hastanesinden MHRS randevu sistemi üzerinden ya da 185 nolu telefondan sağlık raporu heyet randevusu alıp engelli raporu almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…