Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu oturma odası ne renk olmalı?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

MasalPrensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2009
130
0
sevgili hanımlar benım gibi kararsız ve nısanlı bır genc kıza tavsıyelerde bulunmanızı rıca edıcem.salon takımını aldık salon koyu ve asıl renklerden meydana geldı.oturma odası bıraz daha cıvıl cıvıl olmalı ınsana huzur vermelı dıye dusunuyorum.
benım aklımda oturma odasına ıkı çekyat ıkı teklı bı oturma grubu almak ama renk konusunda çok kararsızım.aklımda mor , lila , fuşya , gül kurusu renklerı var bunlardan bırını tercıh etmek ıstıyorum.bu renklerde oturma odası kullanan memnun kalan var mı.hangi rengi oturma odamda tercıh etmelıyım ve o renge uygun halı perde nasıl olmalı???

düşündüğün renkler bence çok güzel
fakat mor ve gül kurusu tonlarını kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir süre sonra sıkıcı olabiliyorlar mutlaka alternatif renk de kullanmam gerekli bence
krem rengi bir halı kullanabilirsin, halını bence daima düz renklerde seçmelisin ileride odanda değişiklik yapmak istediğinde sorun olabiliyorlar çünkü
koltuk olarak benim tavsiyem bir tane üçlü-iki tane tekli misafirim çok gelebilir kalabalık olabiliriz diyorsan odanda büyükse iki tane ikili bir tane tekli olması daha hoş olur hem de kalabalık yapmaz
orta sehpanı ve tv sehpanı acık renklerde kullan toz almak ızdırap gelmesin bir süre sonra
koltuklar dimi
üçlü koltuğunu kareli (pitikare desenli ) pastel tonlarında lila-yeşil
teklilerinide lila yapabilirsin
perdeler tül lila olabilir güneşliğinde ise geometri desenli lila-krem yada fıstık yeşili-krem olabilir ve halınıda perdelerin uyum sağlamış olur böylece
bu sene değişik desenler bir arada kullanılıyor
uyumsuzluğun uyumunu yakalama gibi

ben salonumu siyah beyaz döşedim. oturma odamaysa 2 tane çekyat aldım. 2 tanede kitaplığım var.
birde tv standı koydum.yani çok kalabalık olsun istemedim. perdelerimi krem,halımıda gül kurusu krem aldım. birde doğalgaz peteğim vardı camın altında.onun önünede bir minder attım krem üstüne gülkurusu,turuncu,mavi çiçekleri olan.resim koymak isterdim ama 100 mesajı geçmediğim için koyamıyorum.

demliçay önerilerin için çok teskkur ederım bana mor cok sıkıcı gelıyor.gönül gül kurusundan yana pastel tonda gül kurusu gecıyor ıcımden.sanırım halı alamıcam çünkü kayınvalıdem kendı zevkıne göre almıs bir süre hatırı kırılmasın dıye onun aldıgı halıyı kullanıcam.yaslı kadın heves etmıs almıs bi süre kullanırım. gül kurusu ile hangı renk uyumlu olur.

rupke canım bende yatak odamı siyah beyaz döşemeye karar verdım.yatak odası yarısmasındakı bir numaralı yatak odası çok hosuma gıttı.mobılyam alındı siyah beyaz şimdi sıra onu sıyah beyaz aksesuarlar ıle suslemede. umarım bellı bır zaman sonra siyah beyaz sıkıcı olmaz.
oturma odan tam hayalımdekı gibi gül kurusu ve krem ah keske bır resimini görebilseydım.gül kurusu zamanla sıkıcı geldı mı sana.

fıstık yeşili de oturma odasına çok yakışıyor kızlar ben çok seviyorum ya da iki kanepe olabilir oturma odasına pastel renklerde yeşil ve turuncu..bazı renkler çok canlı onu kastetmiyorum..evim güzel evim resimlerinde B&M nin evinde vardı resimlere bakabilirsin..

turuncu bana çok yorucu gelıyor nedense.mor lila fuşya gül kurusu renklerınde oturma odası olanlar resımlerını paylasırsa çok memnun olurum

Fuşya uygundur kanımca. Benimde fuşya oturma grubum var. Uygun halı ve perdelerle tamamlarsan çok da şık durur.

rupke canım bende yatak odamı siyah beyaz döşemeye karar verdım.yatak odası yarısmasındakı bir numaralı yatak odası çok hosuma gıttı.mobılyam alındı siyah beyaz şimdi sıra onu sıyah beyaz aksesuarlar ıle suslemede. umarım bellı bır zaman sonra siyah beyaz sıkıcı olmaz.
oturma odan tam hayalımdekı gibi gül kurusu ve krem ah keske bır resimini görebilseydım.gül kurusu zamanla sıkıcı geldı mı sana.

valla oturma odam bana çok huzurlu geliyor.yani gül kurusu hiç sıkmadı beni.oturma odam küçük ama eşimle bana yetiyor.salonum siyah beyaz.profilimdeki albüme koydum resmini.yatak odamıda beyaz mobilya ve fıstık yeşili aksesuarlarla tamamladım.ama şimdi salonumu biraz daha sıcak hale getirmek istiyorum.salonumdan biraz sıkıldım yani.ama odamdan hiç sıkılmadım.ilerde resimleride paylaşacağım oturma odamın.

eğer daha çok oturma odasıdan oturacaksan tek renge bakmak seni çok kısa sürede sıkabilir.
onun yerine bej, krem , gri tonlarda bir takım ya da çekyatlı köşe koltuk mesela alabilirsin , odayı ise yastık halı ve perde seçiminle renklendirebilirsin. böylece 5 sene sonra sıkıldığında yastık kılıfının tülünün rengini değiştirip küçük bir maliyetle odanı yenileme şansın olabilir.

eğer daha çok oturma odasıdan oturacaksan tek renge bakmak seni çok kısa sürede sıkabilir.
onun yerine bej, krem , gri tonlarda bir takım ya da çekyatlı köşe koltuk mesela alabilirsin , odayı ise yastık halı ve perde seçiminle renklendirebilirsin. böylece 5 sene sonra sıkıldığında yastık kılıfının tülünün rengini değiştirip küçük bir maliyetle odanı yenileme şansın olabilir.

Moni arkadaşada katılmadan edemiycem.:nazar:

bebek olana kadar salonda oturmayı dusunuyorum.off ne zormus ev kurmak.hersey bır kere alnıyor ıyısı güzeli kullanıslı olsun ıstıyorum bu yuzden karar vermekde zorlanıyorum :ecrin_bebek:

dekor dergileri ve netden de fikirler alabilirsin
kararsızlık en zor şeydir zaten benide bıraksalar saatlerce hatta günlerce düşünür karar vermeye çalışırım sonunda gider alır yapar eder koyarım ama hala kararsızımdır

ac79a22a7c17577264f2c8e03450bd14.jpg

soru1378.jpg

ye&

dulux-red-living-room.jpg

yellow+living+room_House+to+Home.jpg

Yellow-Living-Cube____.jpg

teşekkür ederim :) en azından her bir rengin örneği var. nasıl durabileceğini kestirebiliriz boshayallersmile

benim ilk oturma odam fıstık yesiliydi sonra değiştirdik şimdi kahve tonlarında aldık ama insanoğlu açgözlü işte bundanda sıkıldım zamanla ama yapcak da bişey yok devamlı eşya değistiremiyo insan.cıvıl cıvıl olsun dedik yeşil yaptık bir süre sonra insanın gözü yoruluyo.sana tavsiyem yapabileceğin en sade oturma odasını yap tekli falan da alma.ya iki çekyat tek renk, yada bir köşe takımı olabilir.koltuğunu tek renk al üzerine renkli minderlerle canlandırabilirsin.halıyı ve perdeyi de sade al.benim şimdiki aklım olsa gri yada füme iki uzun koltuk üzerine mor pembe fuşya renkli yastıklar beyaz gri kırçıllı çok sade desensiz bir halı ve düz beyaz içi gümüş desenli bir tül perde,beyaz bir tv dolabı yada duvar ünitesi.bukadar bi daha değiştirme fırsatım olursa böyle yapıcam ben.umarım yardımcı olabilmişimdir.

X