• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Oturma odamın renk uyumu?? Resimli

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

cooperm

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
102
59
298
Arkadaşlar merhaba benim evimde salon haricinde küçük bi odam var orayı oturma odası yapmayı düşünüorumda vizon rengi bir köşe koltuk aldım. Akçaağaç rengide küçük tv sehpası koyacağım fakat odayı farklı bi renkle renklendirmeyi düşünüyorum çok kararsız kaldım sizce bu renkler birbirine uyarmı? Resimlerde koltuğumn rengi ve şekli diğerleride koymayı düşündüğüm halı ve yastık
$mavi-kirlent-modeli.webp$nace-koltuk-tek_1.webpEki Görüntüle 600930

buda diğer halı
$FO,6324,12,confetti-dekoratif-hali-palandoken-antik-mavi-kaymaz-hali-confetti-hali.webp

Başka renk fikirlerinede açığım.

renkler gayet güzel. Uyumu hoş, 2. halı daha ferah durabilir odada. Fakat bu renklerin yanına aksesuar olarak konulacak başka bir renk te gerekiyor. Fakat o renk konusunda şu an aklıma bir şey gelmedi

bence ikinci halı gayet güzel olur koltuğun düz renk halın perden desenli olabilir:nazar:

tşkler arkadaşlar hala karar veremedim ev eşyası almak ne zor işmiş daha bunun salonu yatak odası var:)

bencede uyumlu,bende beğendim..
ayrıca yastık halı renkleri de çok hoş görünüyor..
koltuk düz renk olduğu için bende kansu arkadaşa katılıyorum..
renkli,desenli şeylerle cıvıl cıvıl olabilir :32:

Bence koltuk ile ikinci halinin uyumu gayet güzel :) Yalniz bu durumda yastigin tonu cok koyu kaliyor.

MAvi beyaz üzerinden giderseniz oldukca ferah bir ortam olacaktir. Peki mobilyalarin rengi acik mi?

modern-pillows.jpg

mod+blue+pillow+circles+robins+egg+white+etsy.jpg

Ya da söyle hali gibi icinde mavi gri barindiran bir yastik tercih edebilirsiniz :

il_fullxfull.342446648.jpg

Bir de söyle acik mavi tonlarinda bir perde:

light-blue-sheer-curtains-living-room.jpg

Yastiklarda ikinci yastik göstermistim, o turkuaz tonlarinda yapip yastigi, perdeyi de turkuazimsi hareketlendirebilirisin. Tabi odanin büyüklügü dizaynini bilemiyorum ama..

highlow-bluecurtainsTOPPIC.jpg

Bak fikir olsun bir oda dizayni :

imgNFXxtT.jpg_640x480_q85.jpg

Son koyduğunuz yastıklara bayıldım turkuaza vizon rengide çok hoşmuş gerçekten tabi bnde böle geometrik desenli yastıklara bayılıorum. Nerden bulabilirim acaba

Arkadaşlar merhaba benim evimde salon haricinde küçük bi odam var orayı oturma odası yapmayı düşünüorumda vizon rengi bir köşe koltuk aldım. Akçaağaç rengide küçük tv sehpası koyacağım fakat odayı farklı bi renkle renklendirmeyi düşünüyorum çok kararsız kaldım sizce bu renkler birbirine uyarmı? Resimlerde koltuğumn rengi ve şekli diğerleride koymayı düşündüğüm halı ve yastık
Eki Görüntüle 600928 Eki Görüntüle 600929 Eki Görüntüle 600930

buda diğer halı
Eki Görüntüle 600933

Başka renk fikirlerinede açığım.

Bu kırlentler nasıl canım?Tv sehpanı beyaz seçebilirsin mesela çok uyum sağlıycanı düşünüyorum. Halını düz, kırlentlerini desenlide kullanabilirsin.

Eklentiler

• $çiçek-işlemeli-mavi-kırlent-modeli.webp
    $çiçek-işlemeli-mavi-kırlent-modeli.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 535
  • $mavi-renkli-pullu-kırlent-modeli.webp
    $mavi-renkli-pullu-kırlent-modeli.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 1.057
Son düzenleme:
Yastık için bir çok çeşit ve kombinasyon olabilir ama halı için kesinlikle desensiz ve tek renk halı derim..
Dekorasyonda;
koltuk desenliyse,halı düz renk olur
koltuk tek renkse,halı desenli olur düşüncesi kesinlikle yanılgıdır,
seçimlerin ne kadar yerinde ve sade olursa o kadar akseuar kullanabilirsin ve o kadar da zarif bir şıklık yakalamış olursun :34:
Tabi bu,genel geçer bir kural değildir ancak odanızı dekore ederken,şık olayım derken karmaşık bir ortam yaratmaktan kurtarır sizi..
Ayrıca desenli bir halı da tercih edilebilir pekala ama bu değil,böyle değil bence..
Print taş desenleri,kabartmalı çakıl desenleri anlayamadığım şekilde moda oldu ve neyseki demode de oldu..
Desenli halı seçmek isterim derseniz,daha zarif daha soft renk ve desenlere gidin derim ben..
Tavsiye benim,seçim sizin :34:

Son düzenleme:
mavi rengine bayılırım ama seçimlerin çok hoşmuş gerçekten insana ferahlık veren renkler şimdiden güle güle kullan arkadaşım

Herkese yorumlar için çok teşekkür ederim halımı ve koltuğumu aldım yastık konusunda önerileri dikkate alıcam bi gelsinler bakalım duruma göre seçicem yastıklarıda.

Back
X