• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu oturma odam için yardım rica ediyorum.

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

geveze1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
153
12
38
34
merhaba, haziranda evleniyorum ve yavaş yavaş evimizi şekillendirmeye başladık. salonumu grili pembeli düşünüyorum, o yüzden oturma odasının farklı bir renk olmasını istiyorum.
ikeadan aşağıdaki ürünleri aldık. sizce bu ürünleri ne renk kırlentler ve halı ile kombin etmeliyim ?
yeşil ve açık mavi arasında kararsız kaldım.
sizin önerebileceğiniz kırlent modelleri / halı modelleri var mı ( fiyat ve nereden bulabileceğim bilgisi ile )

Eki Görüntüle 951852 Eki Görüntüle 951853

merhaba, haziranda evleniyorum ve yavaş yavaş evimizi şekillendirmeye başladık. salonumu grili pembeli düşünüyorum, o yüzden oturma odasının farklı bir renk olmasını istiyorum.
ikeadan aşağıdaki ürünleri aldık. sizce bu ürünleri ne renk kırlentler ve halı ile kombin etmeliyim ?
sizin önerebileceğiniz kırlent modelleri / halı modelleri var mı ( fiyat ve nereden bulabileceğim bilgisi ile )

Bir arkadaşımda fotoğrafını eklediğin köşeli koltuktan var. O tek renk kırlent kullanmadı. Hatta tek desen bile kullanmadı. Hatırlyabildiğim kadarıyla, yosun yeşili, bordo, koyu krmızı, kahverengi tonlarda kırlentler ve ekose desenli, çiçek desenli kırlentleri oldukça bol miktarda kullandı. Çok şık duruyor. Tabi senin zevkine uyar mı bilmiyorum ama bir dene derim...

Bir arkadaşımda fotoğrafını eklediğin köşeli koltuktan var. O tek renk kırlent kullanmadı. Hatta tek desen bile kullanmadı. Hatırlyabildiğim kadarıyla, yosun yeşili, bordo, koyu krmızı, kahverengi tonlarda kırlentler ve ekose desenli, çiçek desenli kırlentleri oldukça bol miktarda kullandı. Çok şık duruyor. Tabi senin zevkine uyar mı bilmiyorum ama bir dene derim...

fikir için çok teşekkür ederim, hep tek renk olarak düşünmüştüm böyle değişik renkler aklıma gelmemişti ama güzel olabilir gerçekten.. peki hatırlıyormusun odanın kalanı ? halı olarak nasıl bir renk tercih etmişti ?

Yeşil ve maviyi kombinleseniz? Bence çok güzel bi sonuç çıkabilir ortaya.

$zara-home-mesa.jpg
$Habitaciones-Niños-ZaraHome12.jpg

fikir için çok teşekkür ederim, hep tek renk olarak düşünmüştüm böyle değişik renkler aklıma gelmemişti ama güzel olabilir gerçekten.. peki hatırlıyormusun odanın kalanı ? halı olarak nasıl bir renk tercih etmişti ?
Halı kırlentlerle çok uyumlu. Yine aynı yosun yeşili bordo ve krem tonlarında shaggy halı var ortada. dikdörtgen şeklinde ama ufakk öyle büyük bir halı değil. Yerde de üç tane şu devasa boyutlardki kırlentlerden var... Yine üç renk:))

Halı kırlentlerle çok uyumlu. Yine aynı yosun yeşili bordo ve krem tonlarında shaggy halı var ortada. dikdörtgen şeklinde ama ufakk öyle büyük bir halı değil. Yerde de üç tane şu devasa boyutlardki kırlentlerden var... Yine üç renk:))

Hatta daha ayrıntıya gireyim halının deseni dalga gibi sanki...

Hayırlı uğurlu olsun,çok güzel seçimler yapmışsınız.

Kullanacağınız renkler zevkinize ve nasıl bir ortam istediğinize bağlı.
Soft olsun derseniz pastel kırlentler ve gözü yormayan açık ve düz renk bir halı seçebilirsiniz.
Veya daha dinamik ve net bir görüntü olsun isterseniz canlı renleri karışık kullanabilirsiniz.

Kırlent konusunda evmanya da çok zengin çeşitler var.Oradan almasanız bile en azından her çeşidi birarada görmüş olursunuz.
Özellikle 3 lü kırlentler çok başarılı :

Veya şu sayfadaki LOVE yastıklarla aralarına lacivertli yeşilli kırmızılı ekose kırlentler olabilir :

Zamanım var derseniz kırlentleri farklı yerlerden,farklı desen ve boylarda toplayabilirsiniz.
Mesela minik boylar için Mudo'yu önerebilirim.English Home'da da koton baskılı güzel kırlentler oluyor.

Bir başka alternatif ise,ikea'dan rengarenk kırlentler alıp,yine ikea'nın renkli halısını veya çim görünümlü halısını kullanmak olabilir :

$imagesLL6KE536.jpg $IKEA-HAMPEN-HALI-UZUN-TUYLU-133X195-CM-YESIL__39728983_0.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok teşekkür ederim fikirler için :))

Soft olsun derseniz pastel kırlentler ve gözü yormayan açık ve düz renk bir halı seçebilirsiniz.
Veya daha dinamik ve net bir görüntü olsun isterseniz canlı renleri karışık kullanabilirsiniz.

Kırlent konusunda evmanya da çok zengin çeşitler var.Oradan almasanız bile en azından her çeşidi birarada görmüş olursunuz.

Veya şu sayfadaki LOVE yastıklarla aralarına lacivertli yeşilli kırmızılı ekose kırlentler olabilir :

Zamanım var derseniz kırlentleri farklı yerlerden,farklı desen ve boylarda toplayabilirsiniz.
Mesela minik boylar için Mudo'yu önerebilirim.English Home'da da koton baskılı güzel kırlentler oluyor.

Bir başka alternatif ise,ikea'dan rengarenk kırlentler alıp,yine ikea'nın renkli halısını veya çim görünümlü halısını kullanmak olabilir :

Eki Görüntüle 952231 Eki Görüntüle 952233

Çok teşekkür ederim verdiğiniz fikirler için :) evet hayalimde soft tonlarda bir oda var gerçektende.

gri tonları bordo halı çok açar bence

bence de pembe-gir bir oturma odası çok tatlı olur..resimdeki gibi bir halı hem soft hem göz yormaz dinlendirici olabilir..kırlentleride yine resimdeki gibi beyazlı pembeli alabilirsin çünkü o tekli dinlenme koltuğunda beyaz olduğu için uyum sağlar..benim fikrim bu yönde.. $images.jpg $images (1).jpg

Canım koltukları görünce hemen aklıma mavi tonlarında kırlentler geldi çok güzel durur bence düşünebilirsin.

Eki Görüntüle 952231 Eki Görüntüle 952233

evmanya fikri için çok teşekkürler baya bi seçenek vardı gerçekten :==)))

bence de pembe-gir bir oturma odası çok tatlı olur..resimdeki gibi bir halı hem soft hem göz yormaz dinlendirici olabilir..kırlentleride yine resimdeki gibi beyazlı pembeli alabilirsin çünkü o tekli dinlenme koltuğunda beyaz olduğu için uyum sağlar..benim fikrim bu yönde..Eki Görüntüle 952575 Eki Görüntüle 952576

merhaba, bende gri pembe uyumunu çok seviyorum ama bu tonları salonumda kullanmayı çok istiyorum. o yüzdende oturma odasını pembe dışında bir renkle kombin etmek istiyorum. bu arada koltuğun rengi beje çok yakın, açık kahve gibi o yüsden onu başka bir renkle kombin etmek istiyorum. ama fikrin için ve örnekler için çok teşekkürler :)

nacizane fikrim tek renkten gitmeyin.. birkaç ton kullanın hatta aralara desenli kırlentlerde karıştırın çok güzel olur.. evmanyada altıncı cadde de falan çok güzel kırlentler var.. :16: bir de ben bu bej tonundaki koltuklara mor tonlarını çok yakıştırıyorum.. :26::26:

merhaba, bende gri pembe uyumunu çok seviyorum ama bu tonları salonumda kullanmayı çok istiyorum. o yüzdende oturma odasını pembe dışında bir renkle kombin etmek istiyorum. bu arada koltuğun rengi beje çok yakın, açık kahve gibi o yüsden onu başka bir renkle kombin etmek istiyorum. ama fikrin için ve örnekler için çok teşekkürler :)

hmm ben yanlış anlamışım canım pardon gri-pembe yapmak istiyosun sandım o zaman şu eklediğim resimlerdeki gibi maviyle veya bordoyla kombin yapabilirsin..ama benim tercihim maviden yana olurdu çok dinlendirici olur..özellikle son resimdeki uyum ve ferahlığa bayıldım..oda küçük olduğu halde ferh bir izlenim veriyor.. $gri-ve-mavi-oturma-odasý.jpg $gri renkle dekorasyon.jpg $91-decorhouse.jpg

hmm ben yanlış anlamışım canım pardon gri-pembe yapmak istiyosun sandım o zaman şu eklediğim resimlerdeki gibi maviyle veya bordoyla kombin yapabilirsin..ama benim tercihim maviden yana olurdu çok dinlendirici olur..özellikle son resimdeki uyum ve ferahlığa bayıldım..oda küçük olduğu halde ferh bir izlenim veriyor..Eki Görüntüle 952886 Eki Görüntüle 952885 Eki Görüntüle 952887

aaa efettt çok güzel duruyor o maviler nerden bulurum acep o kırlentlerden :)))

aaa efettt çok güzel duruyor o maviler nerden bulurum acep o kırlentlerden :)))

kumaşçıdan beğendiğin iki renk kumaş alırsın biri mavi desenli biri düz mavi mesela..onlarla kılıf diktirirsin ya da elin yatkınsa kendin dikersin..

Back