Otoskleroz ameliyati gecirdikten sonra hamilelik dönemi yasayan var mi??

karmell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2018
38
18
38
34
Ben 7 ay once otoskleroz ameliyati oldum. Bu hastaligi ilerleten unsurlardan biri gebelik. Hastaligi ogrendikten 2 sene sonra ameliyat olmustum. 8 haftalik gebelik gecirdim bu 2 senenin icerisinde. 1.5 senedeki olan isitme kaybimi 8 hafta ikiye katlamisti resmen.
Sorum şu ameliyattan sonra hamilelik yasiyip tekrar sıkıntıları baslayanlar varmi?

Merhaba! Ben 36 yaşındayım, babamdan geçen genetik otosklerozum var.
Üniversite dönemlerinde çok sıkıntı çektiğim için bir süre arayla iki kulağımdan da ameliyat oldum.
Uzun yıllar hiçbir sıkıntı çekmedim. Ama son bir-iki yıldır işitmemde azalma hissediyorum yeniden ki ölçüm yaptırdığımda da kaybımın arttığı çıktı ortaya. 5 yaşında bir oğlum var. Normal doğum yaptım, doktorumla konusu bile geçmemişti otosklerozun. Ama şimdi merak ediyorum hormonların ve normal doğumun etkisiyle mi kaybım arttı yoksa zaten yaşla beraber normal bir ilerleme mi bu bilemiyorum. sonuçta 20 yıla yakın oldu ben ameliyat olalı. Yine de genel anlamda sıkıntım aşırı değil, belirli yerlerde ve durumlarda çok zorlanıyorum ama Çok kötü bir durum. İşitme cihazı da önerdiler aslında bir denemek istiyorum ne kadar fark eder diye ama bu fikre ısınamadım hala. Bu arada oğlum kardeş istiyor ama ben korkuyorum hamilelikten işitmem iyice kötüleşirse diye. Ne yapacağımı bilemiyorum kısacası.

Merhaba diger sorularinizi bilmiyorum ama
ameliyatta karar veremedigim icin isitme cihazi aldim.
elimden gelse uyurken bile takacagim. cok memnunum
herseyi duyup anlayabiliyorum fisiltilari bile:)
eger ameliyat olmayacaksaniz tavsiye ederim siigorta indirimsiz
3800tlye aldim tek kulak icin

Yanlış bilmiyorsam normal doğum protezi kaydırma riskinden ötürü sakincaliymis. Bazen bende işitmemde iniş çıkışlar hissediyorum. Doktorun sorduğu sorular kendini zorlayıcı birşeyler yaptın mı, kafana darbe aldın mı gibi şeyler. Kendimizi hep korumamız gerekiyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…