otorite kim

Yenge denince mi saygı gösterilmiş oluyor?
"yoo o bi kere abisinin eşi kendiden küçük bile olsa saydı göstermesi lazım nikah sonuçta..."yenge deyince saygı gösteriliyor gibi bir anlam nasıl çıkarttınız anlamış değilim.
yenge kelimesi geçiyor mu cümlemde .
ne derse desin saygı göstermesi gerekiyor ağzından çıkana dikkat etmesi gerekiyor sen benim elimi öpeceksin küçüksün diyen insan çok saygılı davranmış sayılmaz.
önemli olan saygı göstermek ve saygılı davranmaktır bana göre

"yoo o bi kere abisinin eşi kendiden küçük bile olsa saydı göstermesi lazım nikah sonuçta..."yenge deyince saygı gösteriliyor gibi bir anlam nasıl çıkarttınız anlamış değilim.
ne derse desin saygı göstermesi gerekiyor ağzından çıkana dikkat etmesi gerekiyor sen benim elimi öpeceksin küçüksün diyen insan çok saygılı davranmış sayılmaz.
Ben peki el öpmeyle ilgili bir şey demiş miyim? Sadece yenge demekle ilgili yorum yapmışım ve siz alıntılayıp saygı göstermesi gerek demişsiniz, yenge demekle saygı gösterilmez demişim.
Ayrıca adetlere göre bizde gelen gelin kendinden küçük olsa bile kayınlarına abi, görümcelerine abla der. Bayramda aynı yaşta bile olsalar kadın kocasının elini öper falan filan. Biz uygulamıyoruz ama amcamlar hala bu adetlere göre yaşarlar.

her şey karşılıklıdır saygı da

Ben peki el öpmeyle ilgili bir şey demiş miyim? Sadece yenge demekle ilgili yorum yapmışım ve siz alıntılayıp saygı göstermesi gerek demişsiniz, yenge demekle saygı gösterilmez demişim.
Ayrıca adetlere göre bizde gelen gelin kendinden küçük olsa bile kayınlarına abi, görümcelerine abla der. Bayramda aynı yaşta bile olsalar kadın kocasının elini öper falan filan. Biz uygulamıyoruz ama amcamlar hala bu adetlere göre yaşarlar.

neden uygulamıyorsunuz pek bir güzelmiş.bak yakında örf adet kalmayacak

Bazen küçük gorumcem komiklik olsun diye yenge der, kaldi mi bu zamanda oyle el opmeler falan, gorumcelerim ya da kaynim elimi opmeye kalksa şaka sanardim herhalde :KK70:
esimin abisi ablalari ve kardesleriyle birbirimize isimlerimizle hitap ediyoruz, hic de saygi sorunu yasamadik gayet saygiliyiz birbirimize 10 yildir :KK54:

Size duyduğu saygiyi onun yengesi olmakla mi belirleyeceksiniz ben ne yengeme ne enisteme bu yuzden degil guzel insanlar 9olduğu icin saygi duyarim. Olmasi gerekenin bu olduğunu düşünüyorum
Kayniniz baya saçma düşünmüş,siz de cok normal sayilmazsiniz gibime geldi.. Sevgiler

ben el öpmeyi sizinle ilişkilendirmiyorum .elimi öpeceksin denmesini saygısızlık olarak gördüğümü belirtiyorum.
bizde aileden yaşça büyük biri evlenirse ne olursa olsun onun eşine saygı gösterilir .mesela abimin eşi benden yaşça küçük de olsa ben abime nasıl saygılı davranırsam ona da öyle saygılı davranırım .çevrede de böyledir . yaşça küçük bile olsa nikah ağırlığı var saygı gösterin derler

hic sorun yok bence ortada
kimse yenge demesin kucuksun, sende abi deme cunku yengesisin

bayramdada kimse kimsenin elini opmek zorunda degil
burada takilacak bir durum yok bence

Benden 4 yaş büyük birine elimi öptürmem ve elini öpmem tokalaşır sarılırım yeter. Yenge demeyede gerek yok bence içinden ne geliyorsa desin onu mu takacağım :)
Bir tek kv ve kp elini öperim.

neden uygulamıyorsunuz pek bir güzelmiş.bak yakında örf adet kalmayacak
Gereksiz adetler neden uygulayalım, isteyen uygular, istemeyen de ben istemem diye uygulamaz. Ne onlar yenge dedi diye saygılı oldu ne bizler yenge demedik diye saygısız olduk

fikir beyaninda olan herkrse tesekkurler.aslinda ben konuyu actim biraz genel olarak beni takmayan hafife alan davranislari vardi ben senin yengenim abini esiyim diye atilinxada boyle bir tepki aldim . Sadece olmasi gerekeni merak ettim

hahahahah abisinin hanımısın diye kendinden küçük birinin elini neden öpsün allah aşkınaaa ?
bende eşimin kardeşlerinden yaşçaaa büyüğüm ama hiç yenge demezler adımla hitap ederler hiçte rahatsız olmuyorum. koca karı gibi niye yenge desinler ki . ayrıca elimi de öpmesinler çok saçma olur :KK70:

Vay anasını kendinden 4 yaş büyük kaynına kendine yenge dedirtip elini öptürerek ailenin üzerinde otoritesini kuracağını düşünenler de var...

Aslında 4 yaş büyük adama sen benim elimi öpcen derken o kurmaya çalıştığınız otorite çoktan yerle bir olmuş haberiniz yok... Böyle komik durumlara düşürmeyin kendinizi...

ben el öpmeyi sizinle ilişkilendirmiyorum .elimi öpeceksin denmesini saygısızlık olarak gördüğümü belirtiyorum.
bizde aileden yaşça büyük biri evlenirse ne olursa olsun onun eşine saygı gösterilir .mesela abimin eşi benden yaşça küçük de olsa ben abime nasıl saygılı davranırsam ona da öyle saygılı davranırım .çevrede de böyledir . yaşça küçük bile olsa nikah ağırlığı var saygı gösterin derler
bana benzer düşünen bir sissiniz

Vay anasını kendinden 4 yaş büyük kaynına kendine yenge dedirtip elini öptürerek ailenin üzerinde otoritesini kuracağını düşünenler de var...

Aslında 4 yaş büyük adama sen benim elimi öpcen derken o kurmaya çalıştığınız otorite çoktan yerle bir olmuş haberiniz yok... Böyle komik durumlara düşürmeyin kendinizi...
sadece yasca kucukler mi buyuklerin elini öper , bence yanlıs dusunuyosunuz , o nasıl ki abisine saygı gösteriyo abisinin elini öpüyo bende abisinin esiyim bana da saygı göstermeli öpmeli elimi bence

X