• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otomobil koltuğu nasıl bağlanır

ice_cream

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
32
0
96
Bursa
kraft marka otomobil koltuğum var fakat koltuğa bağlayamıyorum. otomobil koltuğu kullananlar nasıl bağlıyorsunuz? bebeğim daha 2 aylık acaba erken mi koltuk için?

arka koltuğa sağ tarafa yani muavin koltuğunun arkasına yüzü arka camdan dişariya bakıcak şekilde bağlayacksın
eğer dediğin oto koltuksa evet 2 aylık çok erken oto koltuğuna oturamaz
ama ana kıcağı / taşıma koltuğu ise ozaman çok rahat kullanırsın

2 ay için oto koltuğu için çoook erken. Söz ettiğin taşıma koltuğu - ana kucağı ise ( ana rahmi kelinde olan ) yüzü koltuğa bakacak şekilde ( aracın gidiş yönün ters ) bağlayacaksın

yüzü ne tarafa dönük olacak bilmem ama şoför koltuğunun arkasına bağlaman gerekiyor.
böylece önde otursan bile bişey olduğunda yada bebeğe uzanman gerektiğinde sadece sol tarafına dönmen yetecek.ayrıca arabayı kullanan kişininde dikkati dağılmamış olacak böylece...
kesinlikle ortaya veya şoförün göreceği şekilde yerleştirme.

bizim 3 ay bitecek bizde oto koltuğu aldık yakında uzun bi yola çıkacaz acaba biz kullanabilirmiyiz.?

otomobil koltuklarının ilk aydan itibaren kullanılanları da mevcutmuş. biz bugün kızıma araştırıken gördük.. ayrıca biz hala ana kucağı şeklinde olan taşıma koltugunu araca bağlıyoruz ve arka koltukta hava yastıgı oldugu için bebeği ters bağlamıyoruz. ilk başlarda ben de ters baglanması gerektiğini duymuştum fakat akıl edip kullanma talimatını okudugumda kesinlikle yüzünün hava yastığının olduğu yöne dönük oturtulması gerekiyor yazıyordu. bence sizler de bir bakın derim..

biz ilk hastaneden ciktigimiz günden beri maxicosi kullaniyoruz,hic bir negatif yönünü görmedim suan icin bebegimde.bizde ters baglioruz emniyet kemeriyle.söförün arkasina degil diger tarafa.

otomobil koltuklarının ilk aydan itibaren kullanılanları da mevcutmuş. biz bugün kızıma araştırıken gördük.. ayrıca biz hala ana kucağı şeklinde olan taşıma koltugunu araca bağlıyoruz ve arka koltukta hava yastıgı oldugu için bebeği ters bağlamıyoruz. ilk başlarda ben de ters baglanması gerektiğini duymuştum fakat akıl edip kullanma talimatını okudugumda kesinlikle yüzünün hava yastığının olduğu yöne dönük oturtulması gerekiyor yazıyordu. bence sizler de bir bakın derim..

canım zaten o yüzden ters bağlanması gerekiyor. Allah göstermesin kaza durumunda hava yastığı açılıdında yüzüne gelmemesi için bebeği ters bağlamak gerekiyor. Sen şimdi ters bağlamasan eğer hava yastığı yüzüne doğru olmuş oluyor

yüzü ne tarafa dönük olacak bilmem ama şoför koltuğunun arkasına bağlaman gerekiyor.
böylece önde otursan bile bişey olduğunda yada bebeğe uzanman gerektiğinde sadece sol tarafına dönmen yetecek.ayrıca arabayı kullanan kişininde dikkati dağılmamış olacak böylece...
kesinlikle ortaya veya şoförün göreceği şekilde yerleştirme.

hayır canım şöför koltuğunun arkasına bağlanmıyor
muavin koltuğunun arkasına bağlanıyor bebek taşıma koltuğu
yoksa ben direksondayken bebeğime uzanamamki eğer benim arkamda olursa
aslında en iyisi muavin koltuğuna bağlamak ama ozamanda hava yastını kapatmak gerekiyor

canım zaten o yüzden ters bağlanması gerekiyor. Allah göstermesin kaza durumunda hava yastığı açılıdında yüzüne gelmemesi için bebeği ters bağlamak gerekiyor. Sen şimdi ters bağlamasan eğer hava yastığı yüzüne doğru olmuş oluyor

iyi de sen koltukta oturuken hava yastığı senin de yüzüne doğru şişecek şekilde olmuyor mu? hava yastıgı bebeğe arkadan çarparsa allah korusun arka camdan fırlama riski var bu sebepten dolayı öne doğru bağlanmalıdır yazıyor pusetin kullanma talimatında.. tabii isteyen istediği gibi bağlar da, bunu yazmalarının bir sebebi olsa gerek..

iyi de sen koltukta oturuken hava yastığı senin de yüzüne doğru şişecek şekilde olmuyor mu? hava yastıgı bebeğe arkadan çarparsa allah korusun arka camdan fırlama riski var bu sebepten dolayı öne doğru bağlanmalıdır yazıyor pusetin kullanma talimatında.. tabii isteyen istediği gibi bağlar da, bunu yazmalarının bir sebebi olsa gerek..

vallah arkadaşım elbette bizlerde kullanım klavuzunu okuyoruz :kahve:
bizimkinde yüzü arka cama gelecek şekilde bağlanması gerektiği yaziyor
hava yastığının bizlerin yüzüne çarpasıylan ufacık bir bebeğin yüzüne, bedenine çarpması çok farklı şeylerdir
hata satın alırkende bize öyle gösterdiler ve kesinlikle diğer türlü bağlamamız gerektiğini defalarca tekrarladılar
Allah korusun öyle bir durumda arka camdan fırlama gibi bişey söz konusu olamaz çünkü zaten emniyet kemeri oto koltuğunu tutuyor ve hava yastığı çocuğa değil oto koltuğuna çarpar öyle bir olayda. Allah korusun tabii kimseye yaşatmasın :Saruboceq:
belkide modellden modelle değişiyordur

Son düzenleme:
bizde hastaneden çıktığımızdan beri kullanıyoruz oto koltuğunu küçük bir minder yerleştiriyorum battaniyeyi koyuyorum hep taşıyanın teri çocuğa geçmemiş oluyor hemde rahat ediyor çok memnunuz...bizimkide chicco ama biraz ağır o yüzden babamız taşıyor hep :)) severek isteyerek taşıyor eee o kadarınıda yapsın artık biz 9 ay taşıdık dimi amaaa :))

Arkadaslar ben yurt disinda yasiyorum burada bebek dogdugundan itibaren oto koltugu mecmuri tutuluyor.Oto koltuklarinin her yasa uygun modelleri farklidir,yeni doganlar icin 0-13 kilo arasi tasima sapli olanlar kullanilir ve arka koltuga (taraf fark etmez)ters olarak otutturulup baglanir.arabayi kendiniz kullaniyorsaniz ve yan koltuga otutturmak zorundaysaniz eger,arabanizin hava yastigini iptal ettirmeniz gerekli.ben genelde arkada bebegimin yanina oturmayi tercih ediyorum cünkü müdahale etmem gerektigi durumlarda hemen yaninda bulunmus oluyorum

hayır canım şöför koltuğunun arkasına bağlanmıyor
muavin koltuğunun arkasına bağlanıyor bebek taşıma koltuğu
yoksa ben direksondayken bebeğime uzanamamki eğer benim arkamda olursa
aslında en iyisi muavin koltuğuna bağlamak ama ozamanda hava yastını kapatmak gerekiyor

araba kullanırken arkaya doğru uzanman zaten başlı başına yanlış.
şoförün dikkatinin çocuğa gidip,kaza tehlikesi oluşmaması için şoför koltuğunun arkasına bağlanır puset.böylece şoförün yanında oturan kişide arkasına dönmektense hafifçe yan tarafına dönerek çocuğa müdahalede bulunabilir.

Back