Otoimmun hastaliklarda silikon protez takılması

alyadora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
559
4
96
Diğer
merhaba arkadaslar, aranizda otoimmun hastaligi, romatizmal hastalik, bag doku hastaliklarindan her hangi biri bulunup protez taktiran var mi? protezlerin bag doku hastaliklari ile iliskilendirilmesi hakkinda bircok yazi var tam olarak ispatlanamadigi gibi bu ihtimal ekarte edilmemis

merak ettigim boyle bir rahatsizlikta protez taktirip hastaliginin seyri degismeyen arkadaslar var mi?

bu konuya ragbet olmamasi beni sevindirdi sonucta kimsede hastalik olmasini istemem..

tam gozumu karartip bircokta engelim varken amel. olmaya karar verrmistim taki dr um hic aklima gelmeyen otoimmun hastaligimin bu amel. engel oldugunu soyleyene kadar ama ben hala kendimi bu forumdan alamiyorum malesef surekli arastiriyorum baska dr lardan yorum aliyorum bilimsel arstirmalari okuyup bir yandanda bu forumda bu tarz hastaliklarin bahsi gecmismi yazilan yorumlardan bulmaya calisiyorum henuz karsilasmadim bir sure daha bu forumda takilacagim gibi amel. fikrini aklimdan tamamen atana kadar

herkese saglikli gunler diliyorum..

Canım cok üzüldüm ((
Zühtü beylede görüştün mü?

Geçmiş olsun canım.Umarım bu rahatsızlık ameliyat olmana engel bir dur değildir ve sende istedigin görünüme kavuşur ve mutlu olursun..Bu durumu doktoruma sorar sana yazarım mutlaka

Canım cok üzüldüm ((
Zühtü beylede görüştün mü?

malesef bende çok üzüldüm görüştüm canım ameliyatı yaparız sorun olursa protezi çıkartırız diyor bu durum dr için kolay söylenebilir bir durum olabilir ama hasta için zor bence 2 kez ameliyat olmak, göğüste boş yere kesi izi ve deformasyon üstüne hastalığı kötüye götürürseki bu bağ doku hastalıkları insana bir bulaştımı düzelmesi zor, tamamen iyileşmesi neredeyse imkansız, tedavi edici ilaclar değil hastalığı rahatlatan ilaçları var, yani Allah herkesi korusun bu yüzden ben vazgeçtim hevesim kursağımda kaldı, buradaki arkadaşların ameliyat süreçlerini takip ediyorum yinede onlar için mutlu oluyorum o kadar..

Geçmiş olsun canım.Umarım bu rahatsızlık ameliyat olmana engel bir dur değildir ve sende istedigin görünüme kavuşur ve mutlu olursun..Bu durumu doktoruma sorar sana yazarım mutlaka

sağol arzumum ben böyle bir şeyi çok istersem hayatta malesef sorun çıkıyor benim maceram çok kısa sürdü kısmet değilmiş sizler ok yardımcı oldunuz bilgi almak adına görsellik adına çok çok teşekkürler sizler sayesinde çok heveslenmiştim ama olmadı canım, yarım kaldı hikaye

Bu arada rahatsızlığının tam adını yazarsan daha kolay yardımcı olabilirim sanırım

canım benim raynaud fenomenim ve ANA pozitifliğim var.. görüş aldığım hocalardan genellikle aynı cevapları aldım;
gelen cevaplar; benim durumumda olan hastalarda silikon jel protez uygulamasının sakıncalı olabilileceği şeklinde. Silikon protezin otoimmün hastalık riskini arttırdığı, otoimmün reaksiyonları tetikleyebildiği, ANA artışına neden olabildiği yönünde yayınların olduğu bilgisini aldım. Hatta kıymetli hocalardan biri bu yayınlardan birini göndermiş bana mail yoluyla, USA da 40 kişi baz alınmış, protezleri 10 yıl ve daha fazla olan kişilerde kan sonuçlarındaki antikor testleri ve fiziksel bulguları bağ doku hastalıklarını desteklemiş

telefonda ve yüzyüze konuştuğum hocalarda yaklaşık aynı şeyleri söyledi. bu arada burada ismi çok geçmeyen kıymetli hocalarla tanıştım özellikle Osman Latifoğlu hem çok ilgili hem çok bilgili benim hastalığımı takip eden romatologumda prof. ama Osman hoca kadar bilgi alamadım kendisinden.. Keşke Osman Latifoğluna ameliyat olabilseydim tekrar yazıyorum çok kıymetli bir hoca.. Ankaradaki arkadaşların aklında olsun :)

Arzumcum ilgini ve desteğini eksik etmiyorsun canım rabbim gönlüne göre versin,

Takrar geçmiş olsun canım..ben yinede doktoruma senin durumun hakkında soru sorarım.Alacagım cevabıda seninle paylaşırım Yinede ne olursa olsun başka başka doktorlardan fikir almak iyi olur diye düşünüyorum çünkü..Allahım acil şifalar versin sanada,Allahtan umut kesilmez bir bakmışsınki bu hastalık bir anda yok olmuş inşallah..Sende ameliyatını olmuş ve çok mutlu bir hayat geçiriyor olursun Allahın izniyle Sevgiler..

sağol canım, tamam sende sor dr una bilimsel araştırmalar kadar dr ların tecrübe ettiği hastalarda çok önemli bilgiler, en azından bende burda paylaştımki olmasın istemem ama bu tarz hastalığı olanlar da araştırmadan ameliyat olmasın. hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım iyi dileklerin için tekrar teşekkürler..

Son düzenleme:

Elimden ne gelirse Ben teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…