Otohipnoz kursuna giden var mı ?

begooonya

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
743
21
kızlar aranızda otohipnoz (self hipnoz ) kursuna giden var mı ?

cevabınızı ve deneyimlerinizi merakla bekliyorummmmm :)

evet gitmeyi düşünüyorum

ama kime gitsem ya da hemen mi gitsem ona henüz karar veremedim

ama bir arkadaşım gitti,boşanma aşamasındaydı,çok stresli,kötü günler geçiriyordu

kendini çok kötü hissettiğinde kendini hipnoza alıp beyne emir veriyor sonra da kendine geliyordu,o dönemde faydasını gördüğünü söyledi

bakalım ya hemen olmasa da bi ara kesin gidicem,gidersem yazarım buraya

Oto-Hipnoz Nedir?

Oto-hipnoz kişinin kendi zihnini hipnoz haline getirmesi ve kendine olumlu değiştirici değişiklikleri yaratacak telkinleri vermesidir.
Oto-hipnoz nasıl öğrenilir?
Oto hipnoz en hızlı ve uygun olarak yine hipnoz halinde öğrenilir. Çünkü bilinç kendi kendini aşacak gücü gösteremez. Halbuki bilinçaltı kolay öğrenen ve öğrendiğini tutan bir güce sahiptir. Bu nedenle hipnoz altında bilinçaltına nasıl hipnoza girileceği öğretilir.
Diğer yollarla yani bilinci aşmadan öğrenilen hipnoz durumlarının gerçek hipnoz olduğu şüphe götürür. Basit gevşemeleri hipnoz sanmamak gerekir. Hipnozda zihin telkinleri alacak düzeye gelir.
Oto-hipnozda nasıl telkin verilir?
Hipnoza girdikten sonra kişi kendi kendine telkin vermeye kalkarsa bilinci aktif hale gelir ve hipnoz hali bozulur. Verilen telkinlerde bilinç düzeyinde kalır.
Bu nedenle telkinler hemen hipnoz öncesi verilir ve daha telkinin izi zihindeyken anında hipnoza girilerek telkinlerin bilinçaltına girmesi sağlanır.

alıntı

bu konuda uzman kişi seni hipnoz ediyor
hipnozdayken de kendini nasıl hipnoza alabileceğini bilinçaltına yerleştiriyor
sonra sen kendini istediğin zaman o cümleler ile hipnoza alıyorsun ve bilinçaltına istediğin olumlamayı yerleştiriyorsun ve hipnozdan çıktığında istediğin gibi oluyorsun
yani çok basitçe anlattım ama kabaca bu şekilde arkadaşımın anlattığına göre
ben de daha fazla birşey bilmiyorum maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…