Bursa'da halk otobüsü sürücüsü, seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynadı. O anlar bir yolcu tarafından kameraya kaydedildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde seyir halindeyken rahat tavırlarla oyun oynayan şoförü fark eden bir yolcu, o anları cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde, sürücünün yoğun trafiğe aldırış etmeden cep telefonuyla oyun oynadığı görülürken, zaman zaman direksiyonu bırakıp vites değiştirdiği de gözlerden kaçmıyor.
Valla sürücüye bir şey diyemiyorum.. Adam kendi canından geçmiş içerideki yolcu ve dışarıdaki yayaların hayatını tehlikeye sokuyor..
O videoyu çeken vatandaşa da korkmadan, o videoyu çekmesine şaşırdım.. Çektiği iyi bir şey de, enazından bir Allahın kulu durdur şu aracı en yakın durakta diyebilirdi..
Daha bir kaç ay önce Ankara da dikkatsiz belediye otobüsü şoförü yüzünden feci kaza olmuştu..
Bu kişileri neye göre işe alıyorlar, şaşıyorum..
Bir kaç gün önce ben de otobüse bindim baktım soförün elinde telefon mesaj sayfası açık ve arabayı sürüyor. Öyle mi süreceksiniz arabayı dedim eveet bak sürüyorum çok da güzel gidiyor gibi bi cevap aldım. Biraz tartıştık baktım laftan anlamayacak arkaya git arkaya git diyip de duruyor kaçtım gittim. 4 durak gidecektim yol bitmişti zaten indim.
153 ihbar hattını aradım durumu anlattım adam da şaşırdı seyir halinde miydi diye sordu kaç defa. Sonra biz kameralardan tespitini yapabiliyoruz siz sürücü ile münakaşaya girmeyin haber verin yeter dedi. Bekliyorum bakalım ne cevap gelecek.
Nereden geliyor bu rahatlık insanlara anlamıyorum.