Çok uzun yıllar solaryuma girdikten sonra zararlarını düşünerek mecburen vazgeçtim..Yaz aylarında akşama kadar güneşlenip kapkara olurken de cildimi yaşlandırdığımı ve tehlikeli ışınların kansere sebep olduğunu öğrenerek ondan da mümkün olduğunca uzaklaştım..Ama bronz olmaktan asla vazgeçmedim tabi ki..Otobronzanların krem,mendil,köpük hemen her çeşidini denedim ve hangisini kullanırsanız kullanın uygulama teknikleri çok önemli..Tecrübelerimi ve bilgilerimi paylaşmak isterim..
1)Kesinlikle otbronzan kullanmaya başlamadan önce kese yapmalısınız ancak bu sadece ilk başlangıçta yapılmalıdır daha sonra her defasında kese yaparsak bütün çabamız gereksiz olacaktır...
2)Dirsekler,diz kapakları el ve ayak parmaklarımızdaki eklem yerleri otobronzanların en çok emildiği ve en koyu renk alan yerlerdir.Bu çirkin görünümü önlemek için bu bölgeleri nemlendirici krem ile iice nemlendirmek gerekir.Bu otobronzanın bu bölgelerde emilmesini azaltacaktır.
3)Yüz bölgesinde kaşlarımızı ve saç çizgimizi de nemlendirici kremimiz ile nemledirmeliyiz çünkü bu bölgelerde de otobronzan birikme yapıp çirkin görünüme neden olacaktır.
4)Yine yüzümüzde veya vücudumuzun herhangi bölgesindeki sivilceleri veya izlere de kulak çubuğu yardımıyla nemlendirici uygulamalıyız çünkü otobronzanlar yara ve sivilceleri daha belirgin hale getirmektedir.
5)Otobronzanları gece yatmadan önce uygulamamız daha uygun olacaktır çünkü ne şekilde otobronzan kullanırsanız kullanın beyaz giysilerinizi terlediğiniz anda kapkara yapabiliyor.Bu çirkin durumdan kurtulmak ve otobronzanın kokusundan da arınmak adına gece uyguladıktan sonra ertesi gün mutlaka duş almalısınız kesinlikle renginiz açılmayacaktır merak etmeyin...
6)Otobronzanı uygularken ellerinizin içinin turuncu olmaması için mutlaka eldiven kullanın.Ancak tüm vücudunuz bitince mutlaka eldiveni çıkardıktan sonra ellerinizin üzerine de otobronzan uygulayın aksi halde bileğinizden itibaren elleriniz bembeyaz kalır ve çok çirkin görünebilir..Bunu yaparken avuç içinizi değil dış kısımlarını birbirine ovalayarak uygulayın ve ellerinizi bir daha yıkamayın..Ayrıca yaz aylarında ayaklarınızın üzerine de otobronzanınızdan mutlaka sürün aksi halde botlarınızla yanmışsınız gibi bir görünüm olabilir :)
7)Otobronzanı uygularken her yere eşit dağıtmanız gerektiğini söylemem gereksiz olucaktır heralde :) Ama kulak arkalarınız,ense bölgenizi unutmamanızı ve hatta elinizde kalan bir miktar kremi çok az kulaklarınızda da gezdirmenizi tavsiye ederim...
Bol bronz günler........sengözlerimebaksanab