• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oto koltugu maxi cosi mi- britax romer mi

chanel

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
412
49
323
8 aylik oglum icin oto koltugu arayisindayim, britax romer veya maxi cosi arasinda kaldim, isofixli olmasi gerekiyor, kullanan ve memnunum diyen arkadaslardan yardim rica ediyorum, simdiden tesekkurler :)

ben de alıcam,ne alsam diye düşünüyorum,doktorumuz arkası tamamen yatanlardan bulabilirseniz öyle bi şey almanızı öneirirm,uzun yolculuklar için dedi,kendi oğlunu öyle büyütmüş şimdi de abisininkini küçük oğluna kullanıyomuş,piyasada öyle model var mı bilmiyorum dedi,senin dediğin bu modellerin arkası tamamen ya da yarım da olsa yatıyo mu geriye?

bilmiyorum ki ama ikisi de nispeten pahali ve guvenli modeller, gidip bakicam zaten de belki bir yardim eden olur dedim

merhaba ben ogluma maxi cosi'nin tobi modelini kullandim. cok cok memnundum gercekten. ozellkle kemer sistemi cok pratik. goreceksiniz, cocugu koltuga oturrtugunuzda kemerin uzerine oturabiliyor veya kemer donup dolasabliyor..boyle olunca cocugun altindan kemeri cekp duzeltmek bile zor gelebiliyor.. bence tobi'yi cok iyi tasarlamislar..

ben de bu iki koltuk arasında kararsız kaldım :s ama ben izofixli almayacağım o kadar para vermeye değecek bi güvenlik farkı olduğunu düşünmüyorum.römer king plus kullanan var mı?

ben de bu iki koltuk arasında kararsız kaldım :s ama ben izofixli almayacağım o kadar para vermeye değecek bi güvenlik farkı olduğunu düşünmüyorum.römer king plus kullanan var mı?

biraz gec gordugumden ancak cevapliyorum. umarim isinize yarar. biz soz ettiginiz modeli kullaniyoruz ve cok memnunuz. isofixli degil ancak dogru baglandiginda yerinden hic kipirdamiyor. piyasadaki tum koltuklar tum istenen ozellikleri ne yazik ki tasiyamiyor. hatta arayis donemindeyken oto koltugu isine girsem de tum ihtiyaclari karsilayan bir koltuk yapabilsem diye cok dusunmustum:-) guvenligi konusunda cok endise tasimiyorum test puanlari oldukca yuksek. umarim kimse koltugunun guvenli olup olmadigini yasayarak ogrenmek zorunda kalmasin. bir kademe yatiyor. cok fazla bir yatis pozisyonu degil bu ancak uyku aninda dik konumdayken de yatikken de rahatsiz gorunmedi bebegim hic bana. kumasi cok terleten bir cins degil. Akdeniz sicaginda bile cok terleyen bir cocugum olmasina ragmen asiri sorun yasamadik. montesi ve yikama sonrasi kilif yerlestirmesi gayet kolay. kemerlerinde ekstra sungerli yapi biraz sert. cok hareketli bir cocugunuz varsa baslangicta huysuzluk yapabilir ama laf anlamaya baslayinca guvenli oldugunu, anne - babanin da kemerlerini bagladigini aciklarsaniz sorun cikarmayacaktir. uzun yolda da sikinti yasamiyoruz. zaten iki saatten cok tutmamak gerekiyor. molalar illa ki veriliyor hele cocuklu olunca..

Maxi cosinin ana kucağını ve 18 kg'a kadar olanını kullandım çok memnun kaldım çok tavsiye ederim, iyi akşamlar

Back