Bebek İkinci El Otizmli oğlum için trombolin, merdiven, denge blokları vb...

karsiyakali1912

1kedi+1bebek
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
611
547
39
Oğlumun duyu çalışmaları için evde kullanabileceğimiz
trombolin (bildiğimiz zıplama aleti olan)
duvara monte olabilen merdiven
üzerinde yürüyebileceği denge blokları
bez tırtıl tüneller
bunun gibi duyu ve gelişim uyarıcı materyallere ihtiyacım var. Bu ve buna benzer elinizde olan şeyleri resimleri ve fiyatları ile yüklerseniz sevinirim.
Ayrıca bu yolda size/bize(otizmli ailelere) destek olduğunu, yol gösterdiğini düşündüğünüz her kitap oyuncak vb. önerilerinize de açığım.
İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.

Merhabalar metaryaller konusunda malesef yardimci olamiycam fakat merak ettigim 1 .5 yaşında nasil otizm teshisi konuldu. Benimde yavrum 2 yasinda psikologlara goturduk onada otizm dendi. Sonra otizm konusunda deneyimli psikiyatriste goturduk oda ole bir sey olmadigini genelde 3 yasindan sonra netlesebilcegini vs soyledi. O yuzden merak ettim. Ve acikcssi teshisi kim koydu .bu yeni yetme psikologlar hemen bakmiosa konusmuoyasa otizm diolar da ve bir coguda ozel unv mezunu dikkatimi ceken

Son düzenleme:
Merhabalar metaryaller konusunda malesef yardimci olamiycam fakat merak ettigim 1 .5 yaşında nasil otizm teshisi konuldu. Benimde yavrum 2 yasinda psikologlara goturduk onada otizm dendi. Sonra otizm konusunda deneyimli psikiyatriste goturduk oda ole bir sey olmadigini genelde 3 yasindan sonra netlesebilcegini vs soyledi. O yuzden merak ettim. Ve acikcssi teshisi kim koydu .bu yeni yetme psikologlar hemen bakmiosa konusmuoyasa otizm diolar da ve bir coguda ozel unv mezunu dikkatimi ceken
teşhis daha yeni kondu 21 aylıkken yani ama biz çok uzun zamandır şüpheleniyorduk. eşim ve ben eğitimciyiz, eşim eğitim fakültesinde akademisyen ve bu konuda çok bilgili bir arkadaşımızdan da görüş aldık. motor ve zihinsel becerilerde gerilik olmadığı için 6 ay emin olamadık ama sosyal ve dil gelişiminde gelişimi durdu, 15. ayda kaldı. bunun dışında bazı durumlarda geçirdiği bazı kriz atakları oldu. bunlar dışında bazı iletişimsel emareler (el sallamak gibi) defalarca öğrendiği halde kalıcı olmadı. önce çocuk psikiyatristi sonra pedagog gördü ayrıca ve fikir birliğine vardılar. tabi belirtiler arasında ismine bakmama, konuşmama, göz temasında bulunmama gibi genel emarelerde vardı.

Himm anlıyorum. Cok gecmis olsun mu denir ne denir bilemiyorum:KK43:Tabi siz egitimci olunca cevrede bu sekilde olunca daha dogru teshis konulabilir. Bizde ole bir kimse yok.tu malesef psikologun dedigine ilk inandik gunlerce moral bozuklugu icinde arastirmalarla gecti. Bu izmirde bi merkez varmis belki sizde duymusunuzdur. Tv lerde falanda cikiyor kurucusu kadin.tasi taragi toplayip var yok gucumuzle nerdeyse oraya bile taşınmayi düşündük.sonra bahsettigimiz bu unlu dr gittik. O biraz icimize su serpti.simdi benim yavrum 3 yaşında anaokuluna başladı ama hala konusamiyor. Bizde sabirla bekliyoruz b1 2 ay sonra gidicez tekrar doktora.her seyi anlio her seyi yapio ama bi tek konusamiyor.kendince sarki soyluyor.
Bu rahatsızlık icin belirgin baska neyler olabilir.isaret etmeme diolar ama bu kızlarda tam terside olabiliyormus.
Sizin yorum görüş deneyimleriniz nelerdir?

Himm anlıyorum. Cok gecmis olsun mu denir ne denir bilemiyorum:KK43:Tabi siz egitimci olunca cevrede bu sekilde olunca daha dogru teshis konulabilir. Bizde ole bir kimse yok.tu malesef psikologun dedigine ilk inandik gunlerce moral bozuklugu icinde arastirmalarla gecti. Bu izmirde bi merkez varmis belki sizde duymusunuzdur. Tv lerde falanda cikiyor kurucusu kadin.tasi taragi toplayip var yok gucumuzle nerdeyse oraya bile taşınmayi düşündük.sonra bahsettigimiz bu unlu dr gittik. O biraz icimize su serpti.simdi benim yavrum 3 yaşında anaokuluna başladı ama hala konusamiyor. Bizde sabirla bekliyoruz b1 2 ay sonra gidicez tekrar doktora.her seyi anlio her seyi yapio ama bi tek konusamiyor.kendince sarki soyluyor.
Bu rahatsızlık icin belirgin baska neyler olabilir.isaret etmeme diolar ama bu kızlarda tam terside olabiliyormus.
Sizin yorum görüş deneyimleriniz nelerdir?
ne kadar eğitimci de olsam görmediğim birlikte vakit geçirmediğim bir çocuk hakkında yorum yapmam yanlış olur. zaten bu otizm denen şey o kadar çok çeşitli ki, hatta türde aynı teşhis almış 2 çocuk bile çok farklı olabiliyor. Ancak literatüre yeni giren bir durum var çok az makalede rastladık buna; uyaran eksikliği, bu durum otizmle benzer belirtilere sahip ve çoğunlukla karıştırılıyor. Bunun kalıcı bir yanı yok, sadece çocuğun bazı uyaranlarca fazla bazı uyaranlarca az uyarılmasından kaynaklanıyor ve günümüz şartlarında malesef teknoloji ve modern yaşam şartları buna zemin hazırlıyor. bunu da değerlendirmeye alın derim. Birde kızlarda otizm genelde erkeklere göre daha şiddetli geçer diyorlar tabi bu bir kural değil. Ama otizmle de yaşanabiliyor. Temple Grandin (gerçek bir kişidir ve doğuştan otizmli) yaşam hikayesini ve başarılarını anlatan film var, mutlaka izleyin. Otizm olsa bile hayatınızda bu çocuklarımızın geleceğini tamamen karartmıyor. Eğer teşhis kesinleşirse internette video eğitimler de var otizmli çocukların nasıl öğrendiğine ve nasıl krizlerin kontrol edildiğine dair. Özelden yazamadım mesajlarınız kapalı sanırım oradan yazabilseydim size link de atabilirim. Umarım otizm değildir ve sağlıkla büyütürsünüz.

Riskli bebek ve küçük çocuklar için etkinlikler/ Prof dr Nahit Motavalli Mukaddes - uzm dr Canan Tanıdır

Bebeklerde ve çocuklarda sağlıklı ruhsal gelişim/ Prof dr Stanley I. Greenspan

Şimdilik bu iki kitabı önerebilirim

X