• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizmli Genç Okulda Dövüldü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Otizmli Genç Okulda Dövüldü

18 yaşındaki Bumin, Sakarya’da engellilere özel eğitim veren bir kurumda öğretmeninden dayak yedi. Ortaya çıkan görüntüler, eğlence için dövüldüğünü gösteriyor. Annesi, münferit bir olay olmadığı görüşünde.

$53ba8ffd1f32d265372eee31.jpg

İzmirli nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül'ün 18 ve 20 yaşındaki otizmli oğullarına, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki bir özel eğitim merkezinde dayak atıldığı ortaya çıkardı.

Okulu dava eden Öğmegül bir yandan da çocuklarının başına geleni herkese duyurmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Öğmegül; “Bu nasıl öğretmenlik, nasıl vicdan ve insanlık. Biz üzerlerine titreyelim, onların yaptığına bak. Cezalandırılmaları için peşlerini bırakmayacağım” dedi.

Aylık 6 bin TL verdiği kurumda dayak

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, 2013 yılının Nisan ayına kadar çocuklarının eğitimini Konya'da sürdürdü. Ancak bu sırada eşinden ayrılan ve tek başına mücadele etmek zorunda kalan Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, çocuklar için özel eğitim kurumlarının bulunduğu Sapanca'ya yerleşti.

Bir süre sonra 20 yaşındaki Ata Sinan Koçbeker ile 18 yaşındaki Bumin Yılmaz Koçbeker'in ürkek davranışları dikkatini çekti. Eğitim merkezinin yöneticileri ve öğretmenlerine kaygılarını aktaran Öğmegül'ü, çocuklarının gayet iyi durumda olduğu söylendi. Ancak anne, çocukların durumunun giderek kötüleşmesi üzerine, çocuklarını Nisan'da okuldan aldı ve İzmir'deki başka bir eğitim kurumuna kaydettirdi.

Görüntüler şüphelerini doğruladı

24 Haziran'da sosyal medyada yayınlanan görüntüler skandalı ortaya çıkardı. Dayak ve kötü muamele anını kaydeden bir başka öğretmen görüntüleri yayınlamıştı. Bir arkadaşının uyarısı üzerine görüntüleri izleyen Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, görüntülerdeki kişilerin oğulları Ata Sinan Koçbeker ile Bumin Yılmaz Koçbeker olduğunu, onlara hakaret edip döven kişinin ise büyük oğlunun öğretmeni S.Ç. olduğunu fark etti. Görüntüleri çeken kişinin de küçük oğlunun öğretmeni C.U. olduğu ortaya çıktı.

S.Ç, ilk olarak iki kardeşi merkezin giyinme kabinlerinin önünde yan yana getiriyor, ardından yanına yaklaştığı Bumin Yılmaz Koçbeker'i, ağabeyi Ata Sinan Koçbeker'in gözleri önünde dövüyor. Ardından kameraya doğru dönüp, çocuğa sarılarak gülümsüyordu. Ardından öğretmen 18 yaşındaki genci, bu kez önce bir kulağından, ardından iki kulağından tutup öğretmen arkadaşının tuttuğu kameraya doğru yaklaştırıyor ve burada da hem hareket ediyor hem de dövmeye devam ediyor. Görüntü kaydı, S.Ç.'ın, iki kulağından tuttuğu acı içerisindeki Bumin Yılmaz Kozbeker'i, bir oturağa oturtup tartaklaması ile sona eriyor.

Skandalı intikam arayışı ortaya çıkardı

Görüntüleri kaydeden C.U., eğitiminden sorumlu olduğu başka bir erkek öğrenciyi tıraş ettirdiği sırada, çocuğa yumruk attı. Berberin okul yönetimine şikayette bulunmasının ardından da okuldan atıldı.

C.U., işyerinden intikam almak için elindeki bu görüntüleri, sosyal medyada yayınladı.

Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, oğlu Bumin Yılmaz Koçbeker'in, dayak görüntülerini izledikten sonra, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Her iki öğretmenin de cezalandırılmasını isteyen Öğmegül şunları söyledi:

Bu nasıl öğretmenlik, nasıl vicdan ve insanlık. Biz çocuklarımızın üzerlerine titreyelim, onların eğitimci olarak yaptıklarına bakın. Ben çocuklarımın hareketlerinden fark ettim, ama okul idaresi durumlarının iyi olduğunu söyledi. Hatta iyi olduklarına yönelik gelişim görüntüleri gönderdiler. Ama hepsi düzmeceymiş. Çocuklarımız dayak atıp işkence yapmışlar. Sonra da 'Eğlendik' demişler. Onların cezalandırılmaları için peşlerini bırakmayacağım.

Öğmegül'ün görüntüleri izlettiği psikiyatristler çocukların daha önce de dayak yedikleri ve bunu kanıksadıkları için tepki vermedikleri görüşünde.

Kaynak: DHA

Son düzenleme:
şu habere ne yorum yapsam bilemedim ya, nasıl öğretmensiniz siz, bir de eğlendik demişler, gelde çıldırma

kimbilir kaç çocuğun daha canını yaktılar

özel eğitim öğretmenleri biraz daha "özel ve özenli" seçilse keşke

özel eğitim adı üstünde özel çocukların eğitimi...bende özel çocuklarla ilgilenen bi öğretmenim biz onlara bağırmaya kıyamıyoruz adına öğretmen denilen biri dövüyor.ellerin kırlısın!

özel eğitim adı üstünde özel çocukların eğitimi...bende özel çocuklarla ilgilenen bi öğretmenim biz onlara bağırmaya kıyamıyoruz adına öğretmen denilen biri dövüyor.ellerin kırlısın!

canım galiba artık kurs görerek özel eğitim öğretmeni olunabiliryor bunu çok yanlış buluyorum, kesinkle kendi dalında eğitim görmüş insanlar bu işi yapmalı

canım galiba artık kurs görerek özel eğitim öğretmeni olunabiliryor bunu çok yanlış buluyorum, kesinkle kendi dalında eğitim görmüş insanlar bu işi yapmalı

evet alan değişikliği diye birşey geldi bir kaç haftalık kursla özel eğitim öğretmeni olunabiliyor ama inan şiddet bununla ilgili değil.benim okulumda da alanı olmadan bu işi yapan insanlar var şiddet uyguladıklarını ne gördüm ne duydum.bu tamamen insanlıkla ilgili bir durum.

ama verilen eğitim açısından dediğin doğru herkes uzman olduğu branşta görev yapmalı.

Son düzenleme:

eğitimini almaktan ziyade bu tür bireyler için sabırlı,özverili,insan sevgisi olan merhametli kişiler gerek bence.Bir arkadaşımın da 2 tane otistik oğlu var.O geldi aklıma.Cidden çok çok zor,hele de ergenliğe girdikten sonra.Madem böylesin git başka iş yap pis yaratık

Su habere ne denir ki ? Ben de otizm suphesiyle kizimi doktora goturmustum doktordan olumlu sonuc Alana kadar ne yaswdigimi bir Ben bilirim. Aileler saten cocuklari icin ayri endiseli oluyor bir de boyle ozel cocuklara bu davranislari reva gorenler var. Allah sizin cezanizi versin.

umarım meslekten atılırlar, bu tip öğretmenlerin düzeleceğine inanmıyorum, yerlerini bu işe gerçekten gönüllü öğretmenlere bıraksınlar

Yazıklar olsun, çocuklar nasılsa bişey anlatmaz diye bu kadar rahat davranabiliyorlar, Allah başlarına versin diycem, kıyamıyorum çocuklara..

Yüzündeki iğrenç gülüşü görüyor musunuz pisliğin?
Tipine bakınca insan sanıyoruz. Allah'ım sen koru böyle vicdansızlardan..:ssz:

Biz onlara özel çocuklar diyoruz, her çocuk özeldir ama bu yavrularımız çok daha özel, üstelik bu çocuklar en ufak bir olumsuzlukta içine kapanıyor ve sil baştan başlamak gerekiyor.

Nasıl kıydı! Nasıl vurdu o çocuklara:50: Sitemizdeki öğretmen arkadaşlarımdan özür diliyorum, her eğitimcinin böyle olmadığını biliyorum ve işini hakkıyla yapan öğretmenlerimizi ayrı turuyorum lakin böyle eğitimci görüntüsü altında çocukları tartaklayan, eğitimciliğin ne olduğunun bilincinde olmayan insanların öğretmenlik yapmasına sonuna kadar karşıyım, meslekten men edilmeleri gerekir!

Back