otizmli çocuk anneleri buraya bakar mısınız

hayat_gun

Herşey güzel olacak..
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
6.264
4.986
148
mrh 6 buçuk yaşında otizmli bir oğlum var,özel eğitim alıyor haftanın iki günü ve anaokuluna gidiyor.Biz Adanadayız burda iki tnane ilköğretim okuluna başvurdum oğlumun seneye başlaması için.Ancak sıra çok olduğu için biri iki sene bikere beklemeyin dedi,diğeri Eylüle kadar haber veririz dedi.Bu okulda aramazsa neyapacağız,oğlum okula gitmeyecek mi,çok acı bir durum.Oğlum çok ağır değil fakat özel eğitime kendisiyle gitmediğim günlerde bir iki kişinin kafasına vurdu,bunu duymak canımı çok acıttı.Bazı özeleğitimlerde eğitim için şiddet bile kullanılıyormuş,bunu da bugün duydum.Hangisine üzüleceğimi bilemedim,içim sıkılıyor bugün lütfen konuşalım bu konuda..

Resmi kurumlar mı bunlar. Adana zihinsel engelliler için bir okul var orayı deneseniz. Servisle filan gidip gelebilir. Carrefour taraflarındaydı sanırım. Normal ilköğretim okulları pek almak istemiyor engelli öğrencileri öğretmenler için sorun oluyor cünkü sınıflar fazlasıyla kalabalık ve o öğrenciye göre de ayrı planlar yapılması gerekiyor pek o işi üstlenmek istemeyebiliyorlar hele ki 1. sınıf dönemi en zor zaman.

arkadasım konuyla ilgili fikrim yok Ama allahım sana dayanma gücü versin sen ve senin gibi anneler cennetlik anneler...bende bi dönem oğlumla ilgili aynı sıkuntıları yasadım otizmi biri var biri yok dedi çok şükür düzeldi darısı da sana olsun inş..yani azçok bilirim oduyguyu ancak çeken anlar umarım hersey gönlünce olur allahım minik kuzununda seninde yüzünü güldürsün inş..

teşekkür ederim resmi kurumlar ama tam bilgim yok araştırıyorum

teşekkür ederim saol,bizimde hep bir umudumuz var,ağır bir durumu yok şükür ama eğitimi üstünde çok duruyoruz.İlk amacımız kendine yetebilecek,kimseye ihtiyaç duymayacak bir duruma gelmesi..Ve konuyu açtığım gün canım çok sıkkındı,hayat bu insan her an farklı bir ruh haline girebiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…