Çocuk Hastalıkları Otizmle alakali olabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kakulimmm

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2019
57
24
8
Arkadaslar bebegim erken dogdu 28 haftalik. Cok hareketli bir bebek. Henuz yuruyemiyor. Erken dogum oldugu icin normal gozuyle bakıyorum artik 1000 gram dogdu cunku. Simdi 14 aylik. Fakat bir suredir bazi davranislari coo dikkatimi cekiyor. Hayatimda hic bu caglarda bebek gormedim. Cok merak ediyorum normal mi diye. Bir seyi aliyor 5 10 dakika boyunca surtuyor yere sürekli olarak. Oyuncakları bir yere vurmaktan asiri zevk aliyor onun sesi hoşuna gidiyor. Fakat en cok su dikkatimi cekiyor kafasini saga sola hızlı hızlı salliyor. Ya en cok kafasina takiliyorum bu bebek neden kafasini salliyor böyle hizli hizli kulaklarinda bir sey yok birkac kez goturdum kafasini salladigi icin. Cok korkuyorum internette otizm falan diyor. Evet bazen bebegim adina bakmiyor. Ama mesela bir oyuncagi elinde varsa ver diyorum veriyor. Al diyorum aliyor. Veya hareketli biz odaya girince dikkatini cekiyor cikarsak agliyor. Otizm nerdeb anlasilir veya bu hareketlerin nedeni ne olabilir.

Canım benim kızım iki aylık ve o da yatarken kafasını sağa sola sallıyor doktorumuz normal dedi otizm ile ilgili göz teması kurmama gulmeme tepksiz kalma vs durumları oluyor diye okumuştum. İstersen bir doktoruna danış

Back