Otizm

Patlayansekerr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
353
977
18
Merhabalar. Sadece sevdiği konulara ilgi göstermek ve çalışmak sevmediği konuların derslerine dahi girmemek ve onlardan kalmak, bu konuda bir direnç inat göstermek ve arıza çıkarmak hafif otizm veya asperger belirtilerinden biri midir? (Bu kişi 19-20 yaşında bir erkek ve tek belirti bu değil, insanların duygularını da anlamıyor, donuk)

Tanıyı tabii ki uzman psikologlar koyabilir ben buraya tanı koymak için konu açmadım. Sadece üstte belirttiğim ders olayı otizm belirtilerinden biri mi değil mi bunu sormak istedim belki tecrübeli birileri vardır. Şahsı tatlı bir dille nedeni söylemeden psikoloğa yönlendireceğim zaten. Zeki biri ancak acı çekiyor, sosyal ilişkileri vs zayıf. Çok içe kapanık, üniversitede hocası bile fark edip söylemiş. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Otizimde sosyal ilişkilerde zorluk empati kuramama, direnç takıntı gibi şeyler olur ama tanı için bir sürü test yapılıyor bir psikiyatriste götürmenizde fayda var

DEHB de olabilir bu kişide. Çoğunluk dehb'yi ortalıkta koşturup dikkati çabuk dağılan çocuklara koyulan bir tanı sanıyor ama yetişkin tipi insanın hayatını kaydırıyor.

Çocukken nasıldı acaba?psikolog değil iyi bir psikiyatri hekimi değerlendirmeli..

Çocukken nasıldı acaba?psikolog değil iyi bir psikiyatri hekimi değerlendirmeli..

Çok fazla içe kapanıkmış. Çocukluğum ve ergenliğim başarısız geçti demişti o ne demek dediğimde sanırım içe kapanıklık, kendimi gösteremedim dedi

İstemediği, nefret ettiği bir bölümde mi okuyor acaba?hiç arkadaşı yok mu?

Arkadaşı yok sayılır. Bölüm sevdiği bir bölüm ama bölümüyle alâkasız ortak derslere girmemek için direnç gösteriyor isyan ediyor. Mesela tarih, Türkçe ve ekonomi derslerine girmediği için bunlardan kalıyor. Sadece bilgisayarla ilgili derslere girmek istiyor(bilgisayar mühendisliği bölümü)

Ama beni asıl şüphelendiren duyguları ve ironileri anlayamaması ve aşırı donukluk. Karşıdakinin duygularını anlayamıyor. Bunların hepsi birleşince şüpheli oluyor yoksa sadece sevmediği dersleri eken bir öğrenci de olabilirdi

Son düzenleme:
Buraya çok bilmiş gibi yazmak istemiyorum bir psikolog vs gelir beni paylar diye :) ama hafif dereceli olanlar varmış
İki instagram videosu izleyip yetişkinlere otizm teşhisi koymaya başladı herkes. Otizm yetişkinlikte kolay kolay teşhis konulabilecek bir bozukluk değil. Teşhisi de psikolog değil psikiyatrist koyar ki o bile tek başına koyamaz, heyete girer çocuklar.

Bahsettiğiniz durum otizmi andırsa da yetişkinlikte bunun teşhis edilmesinin hiçbir anlamı yok. Hastalık değil, tedavisi yok, ilacı yok. Sadece eğitimle topluma uyum sağlamalarına, hayatlarını idame ettirmelerine yardımcı oluyoruz ki o da erken çocuklukta başlarsa ve yoğun olursa işe yarıyor. Yetişkin bir birey için yapılacak bir şey yok. Fişlemekten başka bir işe yaramaz.

Evet, zaten tedavisi yok bu doğuştan gelen bir kişilik tipi, ben belki psikologta terapilerle biraz karşıdakinin duygularını anlamayı ve iletişim kurmayı öğrenir diye düşünmüştüm. Ama psikoloğa da depresyonunu bahane ederek gönderecektim zaten onu, o şekilde gitse iletişim kurmaya bağlı terapiler görmeyecekti zaten büyük ihtimalle. Fişlemek gibi bir durum zaten olamaz ben onun yüzüne karşı maximum depresyonunu veya çok fazla içe kapanık olduğunu söyleyebilirim üniversite hocası gibi. Gerisi ona kalmış.

Hayır kişilik tipi değil, gelişimsel bir bozukluk. Ve hayır psikolog herhangi bir şey öğretemez otizmli bir bireye. Alanında uzman eğitimciler öğretebilirler o da dediğim gibi erken çocuklukta başlamak şartıyla.

Ki bahsedilen kişide otizm olup olmadığı bile meçhul. Belki kişilik bozukluğu var, belki başka bir psikiyatrik rahatsızlığı var, belki sadece tembel. Bilemeyiz.

Evet. Zaten kendi seçimi gibi duruyor biraz da. Fazla rahatına düşkün. Mesela istemediği ve sorumluluk alacağı durumdan direkt kaçıyor.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için bir eğitimciden dinlediğim için kafamda soru işareti kalmadı. Hem öyle olsa bile yapılacak bir şey olmadığını anlamış oldum hem de bunun kişilik özelliğinden de kaynaklanabileceğini öğrenmiş bulundum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…