- 11 Aralık 2024
- 353
- 977
- 18
- Konu Sahibi Patlayansekerr
-
Çocukken nasıldı acaba?psikolog değil iyi bir psikiyatri hekimi değerlendirmeli..Merhabalar. Sadece sevdiği konulara ilgi göstermek ve çalışmak sevmediği konuların derslerine dahi girmemek ve onlardan kalmak, bu konuda bir direnç inat göstermek ve arıza çıkarmak hafif otizm veya asperger belirtilerinden biri midir? (Bu kişi 19-20 yaşında bir erkek ve tek belirti bu değil, insanların duygularını da anlamıyor, donuk)
Tanıyı tabii ki uzman psikologlar koyabilir ben buraya tanı koymak için konu açmadım. Sadece üstte belirttiğim ders olayı otizm belirtilerinden biri mi değil mi bunu sormak istedim belki tecrübeli birileri vardır. Şahsı tatlı bir dille nedeni söylemeden psikoloğa yönlendireceğim zaten. Zeki biri ancak acı çekiyor, sosyal ilişkileri vs zayıf. Çok içe kapanık, üniversitede hocası bile fark edip söylemiş. Şimdiden teşekkürler
Çocukken nasıldı acaba?psikolog değil iyi bir psikiyatri hekimi değerlendirmeli..
İstemediği, nefret ettiği bir bölümde mi okuyor acaba?hiç arkadaşı yok mu?
Otizm böyle bir şey değil şimdiye farkedilmesi gerekmiyor muydu?
İki instagram videosu izleyip yetişkinlere otizm teşhisi koymaya başladı herkes. Otizm yetişkinlikte kolay kolay teşhis konulabilecek bir bozukluk değil. Teşhisi de psikolog değil psikiyatrist koyar ki o bile tek başına koyamaz, heyete girer çocuklar.Buraya çok bilmiş gibi yazmak istemiyorum bir psikolog vs gelir beni paylar diye :) ama hafif dereceli olanlar varmış
Evet, zaten tedavisi yok bu doğuştan gelen bir kişilik tipi, ben belki psikologta terapilerle biraz karşıdakinin duygularını anlamayı ve iletişim kurmayı öğrenir diye düşünmüştüm. Ama psikoloğa da depresyonunu bahane ederek gönderecektim zaten onu, o şekilde gitse iletişim kurmaya bağlı terapiler görmeyecekti zaten büyük ihtimalle. Fişlemek gibi bir durum zaten olamaz ben onun yüzüne karşı maximum depresyonunu veya çok fazla içe kapanık olduğunu söyleyebilirim üniversite hocası gibi. Gerisi ona kalmış.
Hayır kişilik tipi değil, gelişimsel bir bozukluk. Ve hayır psikolog herhangi bir şey öğretemez otizmli bir bireye. Alanında uzman eğitimciler öğretebilirler o da dediğim gibi erken çocuklukta başlamak şartıyla.Evet, zaten tedavisi yok bu doğuştan gelen bir kişilik tipi, ben belki psikologta terapilerle biraz karşıdakinin duygularını anlamayı ve iletişim kurmayı öğrenir diye düşünmüştüm. Ama psikoloğa da depresyonunu bahane ederek gönderecektim zaten onu, o şekilde gitse iletişim kurmaya bağlı terapiler görmeyecekti zaten büyük ihtimalle. Fişlemek gibi bir durum zaten olamaz ben onun yüzüne karşı maximum depresyonunu veya çok fazla içe kapanık olduğunu söyleyebilirim üniversite hocası gibi. Gerisi ona kalmış.
Hayır kişilik tipi değil, gelişimsel bir bozukluk. Ve hayır psikolog herhangi bir şey öğretemez otizmli bir bireye. Alanında uzman eğitimciler öğretebilirler o da dediğim gibi erken çocuklukta başlamak şartıyla.
Ki bahsedilen kişide otizm olup olmadığı bile meçhul. Belki kişilik bozukluğu var, belki başka bir psikiyatrik rahatsızlığı var, belki sadece tembel. Bilemeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?