Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Uzman değiliz hiç birimiz tamamen kendi fikrimi paylaşacağım elbette bir uzmandan yardım alın ancak kendi fikrim internette o kadar çok şey görüyoruz ki haliyle herşeye endişelenir olduk. Mesela eskiden beri erkek çocukları daha geç konuşur derler ki bi arkadaşımın oğlu 3 yaşında yeni yeni konuşmaya başladı defalarca doktora götürdüler bi sorun olmadığı söylendi. Belki kanat çırpışları normal çocuk davranışı ama o kadar çok şey görüyoruz ki en ufak şeyde etkileniyoruz endişeye kapılıyoruz. İçinizin rahat etmesi için mutlaka bi doktora başvurun ama bu süreçte de içinizi ferah tutun sağlıkla büyütün19 aylık oğlum işaret etmiyor konuşmuyor 1 aydır yürüyor göz teması var isme tepki bazen var bazen yok sık sık kanat çırpıyor bazen anlamsız gülüyor düşüncelerinizi bekliyorum
Kesinlikle gördüğümüz şeylerden dolayı şimdi her hareketine dikkat eder oldum teşekkür ederimUzman değiliz hiç birimiz tamamen kendi fikrimi paylaşacağım elbette bir uzmandan yardım alın ancak kendi fikrim internette o kadar çok şey görüyoruz ki haliyle herşeye endişelenir olduk. Mesela eskiden beri erkek çocukları daha geç konuşur derler ki bi arkadaşımın oğlu 3 yaşında yeni yeni konuşmaya başladı defalarca doktora götürdüler bi sorun olmadığı söylendi. Belki kanat çırpışları normal çocuk davranışı ama o kadar çok şey görüyoruz ki en ufak şeyde etkileniyoruz endişeye kapılıyoruz. İçinizin rahat etmesi için mutlaka bi doktora başvurun ama bu süreçte de içinizi ferah tutun sağlıkla büyütün
Siz onunla iletişime geçip oyunlar oynadığınızda ne tepki veriyor mesela komik şeyler yaptığınızda buna gülüyor mu göz temasını sürdürüyor mu yoksa saniyelik mi bakıyor ? Çok kısa anlatılmış bu kadar az bilgisi otizm varlığı veya yokluğu söz konusu olmaz ki19 aylık oğlum işaret etmiyor konuşmuyor 1 aydır yürüyor göz teması var isme tepki bazen var bazen yok sık sık kanat çırpıyor bazen anlamsız gülüyor düşüncelerinizi bekliyorum
Evet komik şeyler yapıldığında gülüyor uzun süre gülüyor bir de sürekli ımmm ımmmm sesleri çıkartıyor bunu yazmayı unutmuşumSiz onunla iletişime geçip oyunlar oynadığınızda ne tepki veriyor mesela komik şeyler yaptığınızda buna gülüyor mu göz temasını sürdürüyor mu yoksa saniyelik mi bakıyor ? Çok kısa anlatılmış bu kadar az bilgisi otizm varlığı veya yokluğu söz konusu olmaz ki
Haklısınız en yakın zamanda gidicem doktora ilk çocuğum bu yüzden çokta fikir sahibi değilim bazen bakıyorum normal gibi bazen değil gibiUzmandan yorum alın . Herkesin çocuğu aynı değil burda anlatılanla kıyaslayıp olabilirmiş demeyin . Komşumun çocuğunu çok öncesinde farkettim biseyı yok dediler. normaldi evet görüntüde bisey yoktu ama ağlamadan bagırmadan bisey istemezdi . ama hep bısey yok her çocuk böyle ağlayarak yaptırır die die bastırdılar beni . sen çok bilmişlik yapıyorsun çok inceliyorsun işte Senın çocuk uslu olduğundan bunu Senın kafan kaldırmıyor die bana gülüp gectıler her Allah ın günü beraber bahçe de otururduk takip etmeyi bıraktım artık çocuğu zaten kol geldı evlere cekıldık sonra taşındım ordan sürekli sen ne bilcen die büyük yastakıler önceden böyle miydi şimdi çocukları tek tipe sokmaya çalışıyorlar her çırpınana kulp takıyorlar die sert konuştular boslayıverdim .çocuk Sımdı 4 yaşında teşhis koyuldu zeka geriliği varmış annesi arayıp benden helallik istedi bende dedım keşke çocuğundan da o helalliği alabilsen 2 senedir çocuğu milletin ağzıyla beklettin tedavısını gecıktırdın. Yani moral bozmak için söylemedim yanlış anlamayın ama böyle önemli bi konuda da telefonun ucundan bilgiyle içinizdeki tedirginliği bastırmayın . Gidin bı doktora kökten rahatlayın
bunlar normal çocuk hareketleri siz ufak kelimeleri söylemesi için şimdiden teşvik etmeyi bırakmayın işte baba anne sürekli tekrarlayın bazı çocuklar geç konuşur olabilir. Mesela bir cismi hareket halinde takip edebiliyor mu sağa sola aşağı yukarı bakıp takip ediyor mu dikkatini verebiliyor mu örneğin bir oyuncağı oynatırken
Veriyor dikkatini fakat bi eksiklik var sanki beni anlamıyor gibi boş bakıyor sanki bazenbunlar normal çocuk hareketleri siz ufak kelimeleri söylemesi için şimdiden teşvik etmeyi bırakmayın işte baba anne sürekli tekrarlayın bazı çocuklar geç konuşur olabilir. Mesela bir cismi hareket halinde takip edebiliyor mu sağa sola aşağı yukarı bakıp takip ediyor mu dikkatini verebiliyor mu örneğin bir oyuncağı oynatırken
Toplumsal olarak kötülerle kıyaslama yapmaya alışılmış , işte onun cocuguda geç konuştu geç yürüdü nie ya nie .Haklısınız en yakın zamanda gidicem doktora ilk çocuğum bu yüzden çokta fikir sahibi değilim bazen bakıyorum normal gibi bazen değil gibi
Size yardımcı olursam ne mutlu bana . Benim oğlum da 16 aylıkken kaynanam ve ablam fark etmişti . Heyecanlanınca Kanat çırpması vardı. isme tepkisi, işaret parmağı kullanımı asla yoktu . Orta parmağını rast gelene gösterirdi . kendi etrafında dönmesi vardı. Yani otizm değil ama uyaran eksikliği vardı. İlerisi o dereceye kadar gidebiliyordu . Normal de 2 yaşından sonra belirtiler çıkmaya başlayınca tanı koyuluyor . Ben oğlum 12 aylıkken çalışmaya başladım bu süre içinde kaynanam baktı. Sürekli çocuk tv maruz kaldı . Bilinçli anne baba zaten asla olamadık19 aylık oğlum işaret etmiyor konuşmuyor 1 aydır yürüyor göz teması var isme tepki bazen var bazen yok sık sık kanat çırpıyor bazen anlamsız gülüyor komut almıyor getir götür bu tarzda düşüncelerinizi bekliyorum
bunlar normal çocuk hareketleri siz ufak kelimeleri söylemesi için şimdiden teşvik etmeyi bırakmayın işte baba anne sürekli tekrarlayın bazı çocuklar geç konuşur olabilir. Mesela bir cismi hareket halinde takip edebiliyor mu sağa sola aşağı yukarı bakıp takip ediyor mu dikkatini verebiliyor mu örneğin bir oyuncağı oynatırken
Veriyor dikkatini fakat bi eksiklik var sanki beni anlamıyor gibi boş bakıyor sankibunlar normal çocuk hareketleri siz ufak kelimeleri söylemesi için şimdiden teşvik etmeyi bırakmayın işte baba anne sürekli tekrarlayın bazı çocuklar geç konuşur olabilir. Mesela bir cismi hareket halinde takip edebiliyor mu sağa sola aşağı yukarı bakıp takip ediyor mu dikkatini verebiliyor mu örneğin bir oyuncağı oynatırken
çok çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız oğlunuzun iyi olmasına çok sevindim umarım bizim için de iyi olur herşey en kısa zamanda doktora götüreceğimSize yardımcı olursam ne mutlu bana . Benim oğlum da 16 aylıkken kaynanam ve ablam fark etmişti . Heyecanlanınca Kanat çırpması vardı. isme tepkisi, işaret parmağı kullanımı asla yoktu . Orta parmağını rast gelene gösterirdi . kendi etrafında dönmesi vardı. Yani otizm değil ama uyaran eksikliği vardı. İlerisi o dereceye kadar gidebiliyordu . Normal de 2 yaşından sonra belirtiler çıkmaya başlayınca tanı koyuluyor . Ben oğlum 12 aylıkken çalışmaya başladım bu süre içinde kaynanam baktı. Sürekli çocuk tv maruz kaldı . Bilinçli anne baba zaten asla olamadık
Bir gün kaynanam bana bunların olduğundan bahsetti kafamdan aşagı sular döküldü hemen ablama yazdım ablam çocuklar konusunda çok dikkatlidir . Ablamda ben sana söyleyecektim ama tepkinden korktum deyince çünkü insan asla konduramıyor
Hemen iş yerimle konuştum ve mesai satinden sonra işten ayrıldım. İlk olarak çocuk doktoruna gittik . Bize otizmdegil ama az buz belirtiler var dedi . Bizi çok sevdiği pedagog önerdi . Hemen arayıp gittik ertesi gün. Görüşmede uyaran eksikliği olduğunu söyledi pedegogumuz çok sevimli bir doktordu bize katı kurallar koydu çizgi filim tv kesinlikle açılmayacak bizim diziler bile olsa , sürekli parklarda pazarlarda yani çocuğun uyarı alabilecegi her yere gittik oyun evleri yani aklınıza ne geliyorsa . Birde arabalar bile yanımızdan geçerken bak bu araba diyip işaret parmağını kullanmasını söyledik. Çocuklu ortamları tercih ettik yani . Sabah 10 da çıkardım akşam 10 da eve gelirdim Allahım götürsün getirmesin o günleri çok zor zamanlar geçirdim ana hiç pes etmedim hiç ağlamadım da isyan da etmedim . Evde kendi çapımda kartonlardan oyunlar yapmaya çalıştım motor becerisi için çok şükür hemen tepki verdi yavrum hamdolsun 3 hafta sonra gittik atıyorum 11 belirtiden 9 u kaybolmuştu . Tam 6-7 ay böyle devam ettik . En son 6 ayda bir kontrole gittik vs derken ama sürekli biz dışarılardayız yaz kış asla fark etmiyor . 2.5 yaşında konuşmaya başladı . Erkenden yürüdü bezini 3 günde bıraktı asla kaçırmadan Şimdi şubatta Allahım nasip ederse 4 yaşına girecek çok zorlu ve sancılı süreçti anne olarak benim için . En son 3 yaşında götürdük doktorum kızdı neden getirdiniz çocuğun bişeyi yok diye . Sizde çok başındasınız hemen tv kesin ve ilgi verin sürekli konuşun herşeyi konuşun bişey isterse söyleyin ona tekrar etmesini söyleyin. Mesela şu isterse su mu istiyorsun annecim anlamadım gösterir misin deyip işaret parmagıyla suyu gösterin ki aklına yer edinsin bunun gibi şeyler . Ben eminim benim çocuğum ilgisizlikten oldu ben kötü bir anne değilim cahil bir anneydim . Rabbim oğlumu bana bağışladı şükürler olsun oğlumun iyi haberini aldım şükür namazı kıldım hiçkırarak ağladım . Allahım hiç bir anneyi yavrusuyla imtihan etmesin. Umarım en kısa sürede bu süreçte sağlıklı bi şekilde çıkarsınız İnanın ve güvenin.
Bir sorunuz olursa mutlaka destek olmak isterim
En kısa değil , tavsiyem hemen yarın başlayınVeriyor dikkatini fakat bi eksiklik var sanki beni anlamıyor gibi boş bakıyor sanki
çok çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız oğlunuzun iyi olmasına çok sevindim umarım bizim için de iyi olur herşey en kısa zamanda doktora götüreceğim