Otizm şüphesi

Hastanelerde gelişimsel pediatri bölümü var, randevu alıp götürün. Çeşitli testler yapıyorlar, yonlendiriyorlar. Ekranı kestiğinizde çocuk hemencecik iletişime açık hale gelmiyor, uzun bir süre gerekiyor. Ama ilerliyor, konuşuyor. Tez zamanda randevu alıp hekimle görüşün.

Çok teşekkür ederim hemen bakacağım

Sizin sorunlarınız neydi acaba
İsme bakmıyor parmak ucunda yürüyor konuşmuyordu ve maalesef tv izliyordu 2 yaşında farkedip iyi bir prof. Psikiyatr a götürdük. 2 yıl hiç tv tablet tel. Görmedi tabi bizde sadece tel.de konuşmak için tel.i elimize aldık bize hiç bir doktor otizm demedi ama erken müdahale etmeyip ekran olsaydı otizm havuzuna girerdi dedi. Şükür sin kontrolümüzde otizm değil dedi şükür. Şuan 6 yaşında devlet ana okulunda yaşıtlarıyla ufak tefek davranış problemleri oluyor onada müdahale ediyoruz.biz 2 yaşında özel eğitime eve öğretmen aldık. Özel eğitim sürecimiz dok. Artık otizm değil özel eğitime gerek yok deyince bitti şükür.
En küçük bir şüpheniz varsa lütfen hemen gidin dok. Bize erken müdahale etmeniz ve eğitim sayesinde kıyısından döndünüz dedi.

Benim ablamın 2.5 yaşındaki oğlunda da aynı belirtiler vardı seslenince yuzumuze bakmıyordu bebekliginden beri huzursuzdu kucaga aldirtmiyordu baba mama derken 1.5 yaşında konuşmayı bakmayı bıraktı 6 aydır bir kuruma gidiyor Anadolu yakasında takibini 3 ayda bir aliyorlar gözümuze bakmayan çocuk çok şükür şimdi bizimle oyun oynamak için elimi tutup odasına götürüyor sakinlesti erken dönemde fark edildigi için risk grubunda dediler ablam çok memnun merak eden olursa numaralarını özelden yazarım kizlar ailemizin tek torunu gözünün içine bakıyoruz hepimiz Allah tüm evlatları korusun

Randevu aldım. Götüreceğim inşAllah 1 hafta olacak tv telefon vermiyorum. Bi kaç kelimelik kounuşması var ismine bakmıyo. İlk defa bugün parmak ucuna bastığını gördüm ne yaparız bilmiyorum çok çaresiz kaldım

Nerede oturuyorsunuz ve lütfen atar mısınız bilgileri

Nerede oturuyorsunuz ve lütfen atar mısınız bilgileri
Anadolu yakasında oturuyoruz Ümraniye'de kreş tavsiyesi ile bulduk oradaki uzmanlar iyi geldi bize test yapiyorlar sonra program oluşturup 3 ayda bir aynı testi yapıyorlar gelişimi ne kadar ilerledi diye tekirdagda bir çocuk nörologu ile çalışıyorlar orayada randevu cocugun oluşturuyorlar doktoru yoksa, Gelişimsel Check-Up Akayapark Avm'nin karşısında numarası 0545 289 56 43

Merhabalar bir anne olarak yazacağım
Biz bu sürece 18 ay iken başladık ve etken farkedip dışardan gelen sesslere kulak kapayım eksikliğin üstüne gittim ve şuan eğitimle beraber süreci tamamladık şükür çok iyiyiz çok
Sakın doktorların daha küçük demesine 6 ay sonra gel demesine kulak verme işin uzmanını bul

Tek doktorla kalmayı düşünmüyorum zaten oğlumun doğumda bi talihsizlik yaşadık ve doktorlar yanlış bilgi verdi köprücüğü kırıldı yanlış omzunu sardırdılar. 2. Doktora öylesine götürmeseydim nelere sebep olurdu bilmiyorum. Bu sebeple 2. Doktora da gidicem ve peşini de brakmayacağım

Belki de köprücük kemiğinden dolayı sekteye uğramıştır ve gelişim geriliği yaşıyordur
Bu daha da kolay çözülecek bir durum nihayetinde inş çok doğru bir uzmana denk gelirsiniz

Belki de köprücük kemiğinden dolayı sekteye uğramıştır ve gelişim geriliği yaşıyordur
Bu daha da kolay çözülecek bir durum nihayetinde inş çok doğru bir uzmana denk gelirsiniz
Bu bir ihtimal mi bilmiyorum. Ama geriden geldi aslında 4. Ayda sağ sol dönmesi gerekli dediler 5. Aydan sonra dönmeye başladı. yürümesi 1 yaşından sonra oldu bilmiyorum kafam karıştı konuşması geç olabilir bunu çok takmadım ama ismine dönüp bakmaması ve çok fazla komut yerine getirmemesi beni endişelendirdi

Benim kizim 10 aylik ismine donup bakiyor gel dedigimde geliyor al dedigimde aliyor hayiri biliyor ama hayir dedigimde yapmaya devam ediyor vermeyi tam olarak bilmiyor sizce endiselenmelimiyim? Yabancilarla zaman gecirdikten sonra iletisim kurup gulumsuyor ve baba dede gibi kelimeler soylemiyor suya bivv diyo bazen inne diyo ama tekarlatmaya calistigimda bivv diyo digerlerini demiyo lutfen yardimci olur musunuz? Tek cocugum ne normal ne degil bilmiyorum endise ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…