Otizm şüphesi

Prensannesi06_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2019
152
38
Kızlar merhaba. Nerden başlayım bilmiyorum cidden canım çok sıkılıyor . 10 aylık bebeğim de otizm olduğunu düşünüyorum. İsmine asla tepki vermiyor. Göz teması yok denecek kadar az. Sürekli zıplama hareketimiz var. Ellerini ve bacaklarını sıkarak değişik hareketler yapıyor. Aşırı hiperaktif, özellikle dönen şeylere ilgisi çok mesela tekerlek yada çamaşır makinesi. Kucakta tutulmayi sevmiyor beni ve babasını bile eliyle yitiyor öpmeyelim diye. Belki de yersiz şüphelerim ama düşünmeden de edemiyorum. Eşim biseyi yok diyor ve israrlarima rağmen pedagoga götürmeyi reddediyor. Nasıl bı yol izlemeliyim kızlar. Teşhis için erken mi sizce

Kesinlikle erken değil. Bu tarz hastalıklar için eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar yol katediliyor. Mutlaka götürün şüpheleriniz önemli bulgular. Kuzenimde var belirtiler böyle başlamıştı. Umarım bir şeyi yoktur iyi sonuçlar alırsınız

Hiç mi bakmıyor adına cnm ?yada babildama varmi?bide şeyi merak ediyorum ben 10 aylik bebek nasil çamaşır makinesi izler nerde nasıl duruyor makineniz acaba
Benim oğlumda 7 aylik benimde korkularım var bu arada benim esimde yok bisey diyor birkaç ay daha bekleyip getirmeyi düşünüyorum
Benim birde kizim var geçen gün kizimin videolarını izlerken kizim 13 aylik falan orda elinde biseyle oynuyor defalarca seslenmeme rağmen bakmıyor kizim şuan oğlumda öyle elinde bisey varsa 3 4 kez sesleniyorum anca bakiyor
İçinizin rahat olmadı için alın bebeğinizi gidin inşallah hicbirseyi yoktur yavrunuzun iyi haberlerle dönersiniz

Hiç bakmıyor adına canım. Sadece agu agı diyor. Çamaşır makinesi antrede duruyor. Yurutecle her odayı geziyor oğlum . Makine çalışıyorsa çok ilgisini çekiyor. İnşallah iyi haberlerle gelirim

Kesinlikle erken değil alanında uzman birine götürürseniz eğer varsa böyle bir şey anlayacaktır. Eşinize söylemeyin onun haberi olmadan gidin Zaman kaybedilmeyecek bir konu

Hiç bakmıyor adına canım. Sadece agu agı diyor. Çamaşır makinesi antrede duruyor. Yurutecle her odayı geziyor oğlum . Makine çalışıyorsa çok ilgisini çekiyor. İnşallah iyi haberlerle gelirim
Daha önceden adına bakar mıydı peki ? Diğer insanlara karşı nasıl odaya yada eve biri girince bakar mi ?makine dikkatini çekiyor olabilir onu izlerken hipnoz olmuş gibi mi izliyor yoksa seslere döner mi izlerken ?

Teshis icin erken olabilir ama benim kizima da 18 aylikken teshis koyuldu

Canım benim 20 aylık oğlum da aynı dediğin gibi anlattığın her şey bizde de var bir tek dönen şeylere ilgisi sınırlı mesela çamaşır makinesini izlemez ama oyuncak arabasını eline alıp bir kaç defa tekerleğini döndürüp bırakır. Kanat çırpma hareketi var kucakta zıplama var hatta şu an 17 kilo olduğu için artık bacaklarım ağrımaya başladı o yüzden ufak bir pilates topunun üzerinde zıplıyor ve çok hoşuna gidiyor 2 hafta önce çocuk psikiyatriye götürdük ama ben 7-8 aylıkken şüpheleniyordum zaten etrafımdaki herkes eşin gibi bişeyi yok kendi kendine kuruyosun dedi inat ettiler ama son 2-3 aydır kavga dövüş en sonunda ikna ettim ve gittik doktor otizm belirtileri gösterdiğini söyledi gelecek hafta test yaptırmaya gidicez rapor çıkarıcaz ama o zamana kadar bi özel eğitim kurumuyla anlaşıp eğitime başlamamızı söyledi doktor. Bence senin oğlunda da hafif bir otizm var, kimseyi dinleme çocuğunu kap götür ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Bak ben özel eğitim kurumuna gittim psikolog oğlumu da inceledi beni de 1 saat kadar dinledi ve en sonunda tam zamanında getirdiğimizi söyledi. Çünkü aileler bişeyi yok bişeyi yok diye diye çocuklarını 9-10 yaşlarına getiriyorlarmış okulda geri kalınca neden böyle oluyor diye o zaman peşine düşüyorlarmış. Kurumdaki psikolog o yaştan sonra yapılabilecek şeylerin kısıtlı olduğunu ama erken çocukluk döneminde alınan özel eğitimin %100 etkili olduğunu söyledi. Hatta bir öğrencileri varmış 2 yaşında gelmiş 15 ay içinde kendi yaş grubu seviyesine geldi ve mezun ettik dedi. Bizim için de çok umut verici konuştu 10 ay içinde mezun edebiliriz bence dedi ve gittiğimiz özel eğitim kurumunda 600 tane öğrenci olmasına rağmen oğlumun yaşında kimse yok hepsi 7 yaşının üzerinde. Erken tanı, erken eğitim bu konuda çok önemli. Kimseyi dinleme derhal doktora götür raporunu çıkar ve eğitime başlayın. Emin ol çocuğun bu dönemleri yaşadıklarını hatırlamayacak bile ama ilerisi için hayatını değiştireceksin.

7-8 aylikken niye suphelenmistiniz?

Her zaman bir laf vardır ya anne bir gariplik seziyorsa kesinlikle vardır orda bir gariplik.

Hikayeniz resmen beni anlatiyor sanki. Bende 10 aylikken fark ettim ama kimseye danismadim bile eşim yok mok dese de psikiyatri uzmani arastirdim buldum.

Randevusu için 2 ay bekledim doluydu. Netice gittik bebegimde gelişim geriliği varmış.

Biz 13 aylikken gittigimiz icin baya umut verici konustu doktor. Şuan oyun temelli egitimlere gidiyoruz haftada 2 defa.

Evde de ilgilenip etkinlik yapiyoruz. Bakalim inşallah allahim emeklerimizi boşa çıkarmaz.

3 yaş oncesi icin doktorumuz. Tamamen kurtarilabilecek cocuk gozuyle bakiyor. Lutfen gec kalmayin kimseyi dinlemeyin !

Sizin belirtileriniz neydi ?

Komut almıyordu. Ben tek belirti ile gittim zaten.
10 aylikken komut almamasi normal degil mi kafam karisti normalde 12 aylikken baslamaz mi
Göz teması yoktu ismine bakmıyordu kanat çırpma vardı zıplama vardı sosyal ortamlarda bulunmak istemiyordu eve misafir gelince çatlayana kadar ağlıyodu bunlardan dolayı şüphelenmistim
Anladim tesekkur ederim cevabiniz icin

Bence bi sorun yoktur 10 aylık bebek küçük daha 12 aylık olana kadar bekle baktın hala bi tuhaflık var öyle götür

Peki benim bebeğim daha 4 aylık.iyi okudunuz mu yazımi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…