merhaba hanimlar.konu eltimin kiziyla ilgili.eltimin kizi 17 aylik ve yasinin becerilerini hic yapamiyo.ben cocuk gelisimcisiyim ve bikac ay onceden bi sikinti oldugunu farkettim.ismine her zaman tepki vermiyo.yasitlariyla ve hicbi oyuncakla oynamiyo.kendi kendine ewin icinde geziyo odanin bi kosesine gecip sinirlenmis gibi yumruklarini sikip kendini kasiyo.konusmasi zaten yok anne baba demiyo.ben annen nerde kizim desem hic annesine bakmiyo parmakla bisey gostermiyo.oyuncaklarini nasil oynamasi gerektigini gosteriyorum,ornek olarak kucuk oyuncak oklava vardi bak kizim boyle yap diyorum aliyo saga sola salliyo hayir hizim bsk boyle yap diyorum kac kez denedim hic orali olmuyo sadece eline alir gezdirir evin icinde ne varsa. evi haric baska ortamlara girince cok agliyo sebepsiz yere her seye agliyo.artik dayanamadim ailesine soyledim dr gosterelim diye.Annesi hic ilgilenmiyo eline telefon verir hep tv acik zaten.gece uyaninca hemen tv acar.biz hep biraraya geliyoruz birbirimizde cok kaliriz ondan bukadar gozlem yapabildim.annesi dr gorurdu gorumcemler dr sormus konusuyomu demis eltimde ewet demis.gorumcemde ne var ne yoksa anlatmis doktora.dr hep yaniltiyo.kiz icin cok uzuluyorum cunku annesi bi sorun yokmus gibi gosteriyo doktorlara.buyuzden dr tek gitmesini istemiyoruz anlatmaz cunku.baba diyo dedi bize tamam diyo ama babasina cagirmak icin degil,kendi kendine dolanirken tekrarliyo.ben otizm oldugunu dusunuyorum.yarin denver gelisim testi yapilicak bende gidicem.beni insallah iceri alirlar cunku annesi yaniltir insanlari.kiza ornek olamiyo,mesela agliyo hemen bi bardak su veriyo elini icine soksun diye.kiz kendini sinirli gibi sikarken guluyo kendide aynisini yapiyo devam ettirsin diye.napicaz bilmiyoruz kocasi bukadar seyi bilmiyo karisina cok kizar diye soylemiyolar.ustelik tup bebekle 10 yil sonra oldu.niye ustune dusmuyo cok uzgunum ne yapabiliriz kiz icin fikir verirmisiniz.ben kizi alip bi odaya gecsem biseyler ogretmek icin bana tepki yapar diye korkuyorum kendiside bise yapmiyo.bu denver testi yapilirken benide alirlarmi iceri acaba?