Konuşma Problemleri otizm şüphesi

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Parpalimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
245
47
31
merhaba hanimlar.konu eltimin kiziyla ilgili.eltimin kizi 17 aylik ve yasinin becerilerini hic yapamiyo.ben cocuk gelisimcisiyim ve bikac ay onceden bi sikinti oldugunu farkettim.ismine her zaman tepki vermiyo.yasitlariyla ve hicbi oyuncakla oynamiyo.kendi kendine ewin icinde geziyo odanin bi kosesine gecip sinirlenmis gibi yumruklarini sikip kendini kasiyo.konusmasi zaten yok anne baba demiyo.ben annen nerde kizim desem hic annesine bakmiyo parmakla bisey gostermiyo.oyuncaklarini nasil oynamasi gerektigini gosteriyorum,ornek olarak kucuk oyuncak oklava vardi bak kizim boyle yap diyorum aliyo saga sola salliyo hayir hizim bsk boyle yap diyorum kac kez denedim hic orali olmuyo sadece eline alir gezdirir evin icinde ne varsa. evi haric baska ortamlara girince cok agliyo sebepsiz yere her seye agliyo.artik dayanamadim ailesine soyledim dr gosterelim diye.Annesi hic ilgilenmiyo eline telefon verir hep tv acik zaten.gece uyaninca hemen tv acar.biz hep biraraya geliyoruz birbirimizde cok kaliriz ondan bukadar gozlem yapabildim.annesi dr gorurdu gorumcemler dr sormus konusuyomu demis eltimde ewet demis.gorumcemde ne var ne yoksa anlatmis doktora.dr hep yaniltiyo.kiz icin cok uzuluyorum cunku annesi bi sorun yokmus gibi gosteriyo doktorlara.buyuzden dr tek gitmesini istemiyoruz anlatmaz cunku.baba diyo dedi bize tamam diyo ama babasina cagirmak icin degil,kendi kendine dolanirken tekrarliyo.ben otizm oldugunu dusunuyorum.yarin denver gelisim testi yapilicak bende gidicem.beni insallah iceri alirlar cunku annesi yaniltir insanlari.kiza ornek olamiyo,mesela agliyo hemen bi bardak su veriyo elini icine soksun diye.kiz kendini sinirli gibi sikarken guluyo kendide aynisini yapiyo devam ettirsin diye.napicaz bilmiyoruz kocasi bukadar seyi bilmiyo karisina cok kizar diye soylemiyolar.ustelik tup bebekle 10 yil sonra oldu.niye ustune dusmuyo cok uzgunum ne yapabiliriz kiz icin fikir verirmisiniz.ben kizi alip bi odaya gecsem biseyler ogretmek icin bana tepki yapar diye korkuyorum kendiside bise yapmiyo.bu denver testi yapilirken benide alirlarmi iceri acaba?

O testi yaparken anneye de soru sorarlar ama sadece onun verdiği bilgiler yeterli olmaz. Birebir çocuğun da becerilerini ölçerler. Onun için annenin yaniltabilecegini sanmiyorum. Endişelenme. Bu anlattıkların otizme yakın şeyler. Ama aile ilgisizliğinden , fazla teknoloji kullanımından vs de çocuk yeterli sosyal gelisimi gösterememiş de olabilir. Test de ortaya çıkar zaten. Sen işin takipçisi ol bence. Eğer otizm gibi bı durum varsa çok şanslı bu yaşta tespit edilip eğitim alırsa. Otizm olsa da olmasa da o televizyonun telefonun hayatından cikmasi şart. Bı çocuğun geleceği söz konusu bence eltinize de acı da olsa soyleyin gercekleri gerekirse kocasına da soyleyin çok geç olmadan

kizimiz test yaparken zorluk cikarir diye dusunuyorum cok uyumsuz aglayip durucaktir.annesine kalsa umursamaz dr zor goturduk bisey yok duyuyo diyo.bende acikcasi bi tani konsunda yardimci olalim gelistirmeye calisalim diye bakiyorum.kizla hic konusmuyo.kiz anlamsiz sesler cikartiyo anneside onu tekrarliyo bakin napiyo diyo gak guk diye diye geziyolar evin icinde.babasina coktan soylicemde gorumcem soyleme kadina kizar dedi.kadinla kavga etmek istemiyorum laf soylememek icin zor tutuyorum kendimi.sanki bnim cocugum ondan fazla ben dusunuyorum surekli arastiriyorum.kendide nerde ne indirim var onlara bakiyo kotü ben olcam sonunda diye korkuyorum

O işi yapanlar uzmandır merak etme. Sizinkiden çok daha ağır vakalara bile uyguluyorlardir o testi. Böyle durumlarda ailelerin geneli inkar yoluna giderler zaten. Annenin onları kandirabilecegini sanmıyorum o yüzden. Aliskinlardir böyle üstünü kapatmaya calisan ailelere. Sen kötü olucam diye dusunme. Ya gerçekten varsa ve sayende çocuğun hayatı kurtulursa hangisi daha önemli sence?

haklisiniz.kaynimla konusup anlaticam esinin tutumunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…