Davranış Bozuklukları Otizm suphesi var tecrubelerinize ihtiyacım var

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Rosemoony

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2022
9
1
27
Hanımlar benim oglum 31 aylin yani 2 bucuk yasinda. 17 aylıkken yürüdü.
Günümüze kadar benim aklımı kurcalayan birsey yoktu çünkü iletişim konusunda gayet iyiydik konuşması yok ama iletişim vardi anlasiyorduk. Taa ki instagramda bir video gördüm cocuk yan bakıyor. Benim oğlumda öyle bakıyordu ben. Korktum. Şuan psikiyatride tani surecindeyiz. Ama sanki o günden sonra cocugun ger davranisi bana batar oldu.
Olumlu yönleri:
Göz teması var
İşaret parmak kullanır
Komut alir anlar
Adına bakar
Sayılar bilir
Şarkı söyler
Kelimeleri çok olmasa da var. Gun geçtikçe artıyor ozel egirim alıyoruz.
Çocuklara da ilgisi var

Olumsuz ve bi üzen tarafları sadece yan bakma iken
Yan bakarak yurume koşma (sıklıkla ama azaldı önceye göre)
Koşarken kanat cirpma (arada)
Bir iki adım parmak ucu yurume ( bunlar son zamanlarda gördüğüm çok nadir ama var )
Parmaklarıyla gözünün önünde şekilde yapma ama çerçeve gibi yapıp arasından bakıyor

Ozel egitim deki öğretmenler oğlumda otizm ol.adigibi uyaran eksikliği olduğunu söylediler ama onlar tabii doktor değil. İletişim olarak gayet iyiyiz ama biraz utangaç. Buna rağmen tanımadığı insanlarla iletişim kurar bay bay yapar. Saklambaç ve cee ee oyununu sever.

Sormak istediğim Göz teması olup sosyal olarak yeterli olup otizm olan var mı? Sırf bu stereotip hareketler yüzünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…