- 21 Ağustos 2021
- 815
- 289
- Konu Sahibi Uykucupandaa
9.5 aylık bir oglum var. Ben odaya girdiğimde yada babası geldiğinse sevinç gösteriyor kucakta olmayı cok seviyor. Bazı yabancıları yadırgıyor aşırı tepki gösterip kaçıyor bazılarını yadırgamıyor. Babasına baa diye sesleniyor bana bazen anne diyor tam net olmasada. Dedede ımba gibi sesler cıkarıyor . Bir kaç defa kendini aynada yada fotografta görünce bebe dedi Araba tekerlerini bir ara cok döndürüyordu ama şimdi bıraktı. Top atma oyununu cok seviyor at gibi sesler cıkarıyor. Biz onunla muhabbet ettiğimizde kelime söylemesede. Konuşmayı devam ettirircesine ııı hıı gibi sesler Dil çıkar deyince cıkarıyor. İkimizin resmi var duvarda anne ve bebek nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Baba nerde deyince parmagıyla işaret ediyor. Resimli hayvan kitabında kediyi pandayı ve köpegi ayrı ayrı sorulunca biliyor ve parmagıyla gösteriyor. Cam kenarında bakarken arabaları izlerken otobüs geçince göstermeyi öğrettim ve otobüsleri görünce heycanla cıglıkla parmagıyla işaret ediyor. Göz teması cok cok uzun olmasada var. Parmak oyunu oynatırken sarkı söylerken uzun uzun gözlerime bakar ama normal konuşurken hemen dikkati dagılıp baska bir şeye yönelebiliyor. Benim korktugum bazı davranışları şunlar çamaşır makinesi elektirik süpürgesi uçak sesi( hava alanının yakınındayız yüksek ses geliyor) motor sesi gibi seslere korkarak tepki veriyor bana sarılıyor ses bitene kadar ayrılmıyor. Ve beni en çok korkutan şey son iki haftadır yüksek ses ,çocuk çığlık sesi ,motor sesi, elektirik süpürgesi sesine kulaklarını kapama hareketi yapması. Birde her şeyi sürekli yemesi evire cevire bütün oyuncaklarını yiyor. Birde düğün ortamı gibi yüksek ses olan yerde mimkün değil susturamıyorum normalde sakin olan çocugumu o yüzden gitmiyoruz Sizce bu belirtilerle oglum otizm olabilir mi