• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm mi? Lütfen tecrübesi olanlar paylaşırmı

Sebnem1453

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
596
631
103
31
Erkek kardeşimin kızı 2 yaşında geçen gün psikoloğa götürdüler algı düzeyi düşük dendi. Belirtileri yazıyorum
İsmine tepki vermiyor, Göz teması kısa ve yok denecek kadar az, henüz konuşamıyor.
Sakin kendi halinde bi çocuk kalabalık ortamlarda huysuzluk ediyor :(
Yeni farkedildi hafta içi iyi bir psikiyatriste gidilecek teşhis koyulur büyük ihtimalle.
Bu durumu yaşayan anneler süreç nasıl ilerledi özel eğitimci ve konuşma terapisti alıcak. Kafam allak bullak oldu iyi bir eğitimle yaşıtların yakalayabilir mi. Canım o benim ya :(

Geçmiş olsun.. Bnm halamın oğlu otizmli.. Şu an okula gidiyor, yaşıtlarıyla gayet iyi.. Halam çok erken farketti, sürekli peşine düştü doktor doktor gezdirdi.. Kreşlere gönderdi.. Ki kreş çok iyi geldi.. Şimdi 15 yasında Bi delikanlı oldu.. Sadece biraz nası desem bılemedm, saf mı desem ne desem.. Yani duyguları cok yuksek.. Merhametli empati vsvs.. Özel eğitim ve üstüne düşmeye aşılabilir eğer ağır demedilerse.. Ümidinizi kaybetmeyin 🙏

Net bir teşhis için hafta içi psikyatriste götürücekler. 2 yaşında şuan yeni girdi tek tesellimiz erken farkedilmesi oldu. Çok teşekkür ederim. Algı düzeyi ve iletişimi nasıl acaba ve ilaç kullanıyor mu yeğeniniz? Saldırganlık vs var mı? Kusura bakmayın çok soru sordum kaygı yaşıyorum şuan.

Net bir teşhis için hafta içi psikyatriste götürücekler. 2 yaşında şuan yeni girdi tek tesellimiz erken farkedilmesi oldu. Çok teşekkür ederim. Algı düzeyi ve iletişimi nasıl acaba ve ilaç kullanıyor mu yeğeniniz? Saldırganlık vs var mı? Kusura bakmayın çok soru sordum kaygı yaşıyorum şuan.
Gayet iyi okulda da basarılı, saldırganlık hiç olmadı.. Ilac konusunu tam olarak bılmıorm belkı kullanmıştır ama nıyeyse pek sanmıyorum.. Cunku hafif duzeydi.. Su an gayet toplumda konusur eder Bi sorun yok.. Sadece dedıgım gibi biraz duygusal..

Çok sevindim sizin ve ailesi adına. İnşallah yeğeniminkide hafif düzeyli olur ve aşılır🙏

Erkek kardeşimin kızı 2 yaşında geçen gün psikoloğa götürdüler algı düzeyi düşük dendi. Belirtileri yazıyorum
İsmine tepki vermiyor, Göz teması kısa ve yok denecek kadar az, henüz konuşamıyor.
Sakin kendi halinde bi çocuk kalabalık ortamlarda huysuzluk ediyor :KK43:
Yeni farkedildi hafta içi iyi bir psikiyatriste gidilecek teşhis koyulur büyük ihtimalle.
Bu durumu yaşayan anneler süreç nasıl ilerledi özel eğitimci ve konuşma terapisti alıcak. Kafam allak bullak oldu iyi bir eğitimle yaşıtların yakalayabilir mi. Canım o benim ya :KK43:
Merhaba benim kızımda da tüm otizm belirtileri vardı. Konuşamama, komut almama, anlamsızca koşmalar, değişik sesler çıkarma gibi. 3 yaşında özel eğitim ve dil terapsine başladı. Tamamen geçmedi ama normale yaklaştık diyebilirim. Şu an 5 yaşında hala eğitime devam ediyor.

Merhaba benim kızımda da tüm otizm belirtileri vardı. Konuşamama, komut almama, anlamsızca koşmalar, değişik sesler çıkarma gibi. 3 yaşında özel eğitim ve dil terapsine başladı. Tamamen geçmedi ama normale yaklaştık diyebilirim. Şu an 5 yaşında hala eğitime devam ediyor.
Çok sevindim sizin adınıza. Peki tanı ne koyuldu? 3 yaşından önce tanı koyulmaz diyor doktor

Çok sevindim sizin adınıza. Peki tanı ne koyuldu? 3 yaşından önce tanı koyulmaz diyor doktor
Benim kızım sınırda bir çocuktu. Atipik otizm diyemedi arada kaldı. Uyaran eksikliğine bağlı otizm belirtileri oluştuğunu söyledi. Dil konuşma bozukluğu raporu verdi o raporla özel eğitim aldık. Şu an dikkat eksikliği kaldı bizde.

Otizm doğuştan gelen ve sürekli devam eden bir süreçtir tedavisi yoktur. Özel eğitimle çocuklar normal yaşama uyum sağlayacak bir seviyeye gelebilir ancak her çocuk ayrı ve özeldir hepsinin seviyesi ve uyum süreci farklıdır hafif düzeydeki çocuklar daha hızlı uyum sağlarken ağır düzeydeki çocuklar hiç konuşmayabilir erken fark edilmesi ve erken eğitime başlanması çok önemli otizmli çocuklar genelde iletişim kurmazlar başka çocuklarla oynamazlar genelde yalnız kalmayı tercih ederler göz teması kurmazlar iletişimde eksiklikler olabilir söylediğiniz bir kelimeyi pek çok kez tekrar edebilirler belli başlı takıntıları olabilir rutininin dışına çıkmaktan pek hoşlanmazlar bağlam dışı konuşma olabilir zaten internette belirtiler yazıyordur illaki eğer ki bir şüpheniz varsa üzerine düşmenizi tavsiye ederim ve özel eğitim ve teknikleri hakkında çocuğa nasıl yaklaşacağınız hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz o kadar iyidir

Otizm doğuştan gelen ve sürekli devam eden bir süreçtir tedavisi yoktur. Özel eğitimle çocuklar normal yaşama uyum sağlayacak bir seviyeye gelebilir ancak her çocuk ayrı ve özeldir hepsinin seviyesi ve uyum süreci farklıdır hafif düzeydeki çocuklar daha hızlı uyum sağlarken ağır düzeydeki çocuklar hiç konuşmayabilir erken fark edilmesi ve erken eğitime başlanması çok önemli otizmli çocuklar genelde iletişim kurmazlar başka çocuklarla oynamazlar genelde yalnız kalmayı tercih ederler göz teması kurmazlar iletişimde eksiklikler olabilir söylediğiniz bir kelimeyi pek çok kez tekrar edebilirler belli başlı takıntıları olabilir rutininin dışına çıkmaktan pek hoşlanmazlar bağlam dışı konuşma olabilir zaten internette belirtiler yazıyordur illaki eğer ki bir şüpheniz varsa üzerine düşmenizi tavsiye ederim ve özel eğitim ve teknikleri hakkında çocuğa nasıl yaklaşacağınız hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz o kadar iyidir
Uyaran eksikliği olduğu söylendi. İşini doğru ve iyi yapan Özel eğitimci bulunduran bir yer arayışı içindeyiz. Benim ikiz çocuklarımla oyun oynuyor peşe koşmaca vs. Topu at dediğinde atıyor ayağıyla. Dediğiniz gibi her çocukta farklı düzeyde oluyor. 6 ay eğitimden sonra test yapılı ak şimdi küçük olduğu için erken dediler 2 yaşında yeğenim

Benim kızım sınırda bir çocuktu. Atipik otizm diyemedi arada kaldı. Uyaran eksikliğine bağlı otizm belirtileri oluştuğunu söyledi. Dil konuşma bozukluğu raporu verdi o raporla özel eğitim aldık. Şu an dikkat eksikliği kaldı bizde.
merhabalr kiziniz kac yaşında acaba benimde kızım atipik otizmli iki aydit filan konusmaya basladi bu aralsr 4 kelimeli cunle filan kuruyor bazen anlamiuorum konustugunu sizin ilk konusmaya basladiginda nasildi acaba

merhabalr kiziniz kac yaşında acaba benimde kızım atipik otizmli iki aydit filan konusmaya basladi bu aralsr 4 kelimeli cunle filan kuruyor bazen anlamiuorum konustugunu sizin ilk konusmaya basladiginda nasildi acaba

İlk konuştuğunda 3 yaş civarı hayvan seslerini çıkarıyordu sonra tek kelimeler geldi. Sonrasında ezber kısa cümlelerle konuşmaya başladı (4 yaş civarındaydı). 2 kelimeli dönem biraz uzun sürdü sonra çözüldü konuşması. Şu an 5 yaşında konuşması yaşıtlarının biraz gerisinde.Bir de bazı harfleri net söyleyemiyor. Konuşmaya başlayınca arkası geliyor. 4 kelimeli cümlelere gelmişsiniz inşallah ilerleyecektir.

Back