Otizm mi acaba

Cansel09

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
9
1
29
Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi - Gelişim

Öncelikle Anneler böyle durumda bebeğine konduramayabiliyor annesi ne düşünüyor?
Ayrıca 11 aylık bebegin tam dönememesi çok normal degil sanki siz süphelerinizde haklı olabilirsiniz doktora götürmekte fayda var. Eğet otizm gibi bir durumu da varsa erkenden eğitime başlamak lazım.

Bebek kilolu mu? Benim büyük oğlum emeklemeden yürüdü 14 ayında. Geç döndü vs geç yaptı çoğu şeyi. Çünkü hem kilosu vardı hem de ilk çocuk diye çok sarıp sarmaladık kucaktan indirmedik hata yaptık. Ben bu saydıklarınızdan otizm olabileceğine inanmıyorum.

9 aya kadar oturması lazım bebeklerin oturmuyorsa desteksiz doktora gitmeli. Otizm mi bilmem fakat hareket edemiyorsa nörolojik veya fiziksel birşey olabilir. Çocuk doktoruna gidin yönlendirir. 11 aylık bebeğim yürüyordu. Tamam yürümesini beklemezsin fakat yere koyduğunda döner oyuncaklara gider ilgisini çeken birşeye yönelir.oturur oynar Göz takibi nasıl sosyal gülümsemesi var mı mesela. TV telefon varmı. Uyaran eksikligide olabilir. Varsa Lütfen bebeğin annesine babasına TV ve telefon vermemesini söyleyin. Yazık oluyor minnacık bebeklere. Kendilerinin izledikleri de dahil buna sıfır ekranla yani.

Teşekkür ederim o ihtimal tabi olabilir fakat benim oğlum ayına göre çok kiloluydu ama ayında Herşeyi yaptı emeklemeyi yürümesi vs.kendi çocuğuma göre baktığımda ayına göre kilosu yok

Oturuyor fakat güvenip bırakıp gidemezsin yorulunca kendini atıyor gibi bişiler söylemişlerdi o yüzden yastık falan koyarlar sağına şokuna düşünce canı yanmasın diye bnm kucağımdayken baktım göz temasını kurmuyor sürekli saçımı bakıyor gibi bi keresinde bnm saçımda bişi mi var diye yanımdakilere sormuştum

Teşekkür ederim ama aileye bişi söyleyemiyorsun söyledin mi kötülükmüş gibi algı yaratıyorlar daha önce söyledim aslında iyi şükür tembel geriden gelecek yaşıtlarından dedi geçiştirdiler

Otizmden ziyade kaslarda sorun olabilir.Turlu türlü şeyler olabilir.Yuremesini ,emeklememesini geçtim.Donmemesi , oturmamasi garip.ya hiç kucaktan indirmediler,ya da bir sorun var.ben olsam konuşurum.Hani doktora götürdünuz mu gibi gibi.otizm felan demeden.mutlaka farkındadır anne aslında

Bazen bebegimle ilgili birseyleri kafaya taktigimda keske etraftan biri bebegimde anormal gordugu birsey varsa bana soylese de farkinda olsam hemen cozum bulmaya calissam diye dusunuyorum.
Yani evet bizler ailelere bebeklerde gordugumuz durumlari soylemeye cekiniyoruz ama aslinda soyleyip onlarin da fark etmesini saglamak lazim.