Otizm belirtisi midir ????

Nemesis13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
162
140
41
Merhabalar , oğlumla ilgili kafamı karıştıran bir kaç durum var ( tabi ki beni uykusuz bırakan )
Ara sıra etrafında dönüyor ve heyecanlandığında ellerini sallıyor ( aşağı yukarı şekilde ) oğlum yürüdüğünde 9 aylıktı yürümesinden 1 ay sonra 5-6 kelimesi vardı bilinçli ( at, köpek , kapı , araba , baba ve kedi ) son 1,5 aydır falan bildiği kelimeleri söylemiyor , acıktığında mama diyor sadece
Yabancılardan hiç çekinmiyor ( kızımın o aylarda yabancı korkusu vardı ) bugün kitapçıda bir kitap aldı , tanımadağı bir kadının yanına gitti sayfayı açtı ve resimleri gösterip kadının eğilip eğilip suratına baktı söylesin diye , yaşıtı bir kız vardı avm de ona sarılıp omzunu öptü , başka bir kıza arkasından öpücük attı erkeklerle pek ilgilenmiyor , resimli kitaplara çok bakarız işaret parmağı ile tek tek bana soruyor , bir kaç kere benim parmağımı kullandı sormak için ( kızım o yaşta iken aynı hareketi yapıyordu ) netten arattığımda otizm başlığı çıkıyor karşıma , kızımla kıyaslıyorum başka bir bebek görmedim pek ben yani uzun uzun hareketlerine şahit olmadım , kızım gel konuştu 2,5 yaşına kadar ıhh ıhh derdi hep benim parmağımla işaret ederdi birden açıldı ama etrafında dönmesi el sallaması falan yoktu , Ankara’da yaşıyorum bir doktor buldum randevu aldım 5 nisana randevu verebildiler , iyi bir doktor olduğunu duydum iptal etmekte istemiyorum ama o tarihe kadar ne yapacağımı bilmiyorum , bu arada yazmayı unutmuşum oğlum 14 aylık şu an göz temasıda var , nelere dikkat etmeliyim , çocuğunda bu belirtiler olan ve doktora bu sebeple giden oldu mu en azından banada fikir olur hazırlıklı olurum , uzun ve karışık yazdım farkındayım ama kafam almak bullak

Selam canım kuzenim hemen hemen hiç konuşmuyordu sürekli kendi etrafında dönüyor dediğin gibi heyecanlanınca aşağı yukarı ellerini sallıyordu 3-4 yasında olmasına rağmen üstelik dediğin gibi yabancılık çekmiyor insanların yüzüne öyle bakıyordu hiç durmuyor garip garip hareketler yapıyordu bizde otizmden şüphelendik ve doktora götürdük çok şükür ki otizm değilmiş iki sebebi olabilir dedi birincisi onu sanırım 1 1 bucuk yaslarındayken sünnet yapmışlardı tramva kalmıs bu yüzden olabilir dedi pedagog bir de o doğduğunda cok sıkıntılı bi aile ortamına doğmuştu ondan da olabilir dedi çok şükür şu an okula gidiyor konusuyor eskisi gibi değil matematiği çok iyi hatta arkadaşlarıyla oynuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…