Davranış Bozuklukları Otizm 17 aylik oglum yardim lutfen

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

TuuBaG

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
16
4
34
Merhaba 17 aylik oglum var 1 hafta once 2 doktora gorunduk biri kesin otistik derken digeri belirtileri var ama kucuk henuz dedi keisn bisey demedi. Oglum ismine bakmiyor ve yabancilarla goz kontagi kurmuyo bunun disinda belirgin bisey yok. Oglum ailedeki buyuk kucuk herkesle oyun oynuyor mesela kovalamaca saklambac topa ayakla vurma oyuncaklariya vakit gecirebiliyor ailedeki herkesle goz kontagi kuruyo. Kucaga gelmeyi sarilmayi opulmeyi cok seviyor bunlara karsi herahngi ters bir tepkisi yok. Oglum genel olarak aslinda insanlarla yabanci olmadigi surece tepki gostermiyo kafamiz cok karisti otizmli mi degilmo bir turlu anlayamiyoruz belkide kondurmak istemiyoruz sizlerdeb yardim istiyorum litfen otuzmli cocuklari olan anneler cocullarinizin ozellikle bu aylarda olanlanlardan cvp bekloyorum yanlis bir sey yazmak kimseyi uzmek istemem hic kimse evladinin boyle olmasini istemez ama olan anneler lutfen yavrularinizin ozelliklerinden bahsedermisiniz fikirlerinize ihtiyacim var simdiden cok tesekkur ederim rabbim tum yavrulara sofa versin ins bu mibarek gunde.

Al ver getir gotur gibi komutlari yapmiyor ama kac kac dedigimizde kosuyor yada doruk bizi bulamazki dedigimizde hemen kosmaya basliyo bizi ariyor guluyor tepki veriyor biz guldugumizde guluyor oyu havasi actigimizda biz parmaklarimizi sikirtattigimizda oda yapiyor taklit edebiliyor. Biz oglumuzla cok ilgilenmedik hatta hic diyebilirim yani butun gun tv izleyen yalniz birakilan arkadas ortmani disariya cok fazla cikarilmayan bi cocuktu acaba diyoruz bunlar oglumuzun boyle davranmasina sebep olmus olabilirmi yani bize kusmus biz onunla ilgilenmedihimiz icin ismine tepki vermiyo olabilirmi hemen otistik demek dogrumudur bizim hatalarimizin sonucu olamazmi her iki doktorda sadece 20 dk gordu oglumuzu evde ki davranislariyla doktorda ki davranislari cok farkliydi. Doktora evde oymadigini bizimle goz kontagi kurdugunu soyledigimizde inanmak istemedi bikemiyorum kafam cok karisik

Al ver getir gotur gibi komutlari yapmiyor ama kac kac dedigimizde kosuyor yada doruk bizi bulamazki dedigimizde hemen kosmaya basliyo bizi ariyor guluyor tepki veriyor biz guldugumizde guluyor oyu havasi actigimizda biz parmaklarimizi sikirtattigimizda oda yapiyor taklit edebiliyor. Biz oglumuzla cok ilgilenmedik hatta hic diyebilirim yani butun gun tv izleyen yalniz birakilan arkadas ortmani disariya cok fazla cikarilmayan bi cocuktu acaba diyoruz bunlar oglumuzun boyle davranmasina sebep olmus olabilirmi yani bize kusmus biz onunla ilgilenmedihimiz icin ismine tepki vermiyo olabilirmi hemen otistik demek dogrumudur bizim hatalarimizin sonucu olamazmi her iki doktorda sadece 20 dk gordu oglumuzu evde ki davranislariyla doktorda ki davranislari cok farkliydi. Doktora evde oymadigini bizimle goz kontagi kurdugunu soyledigimizde inanmak istemedi bikemiyorum kafam cok karisik
Merhaba

Benimde iki bucuk yasindaki kizim.icin otizm olabilir demislerdi.Okulda ismine yanit vermiyordu evde de oyle..Bazen yanit veriyor bazen vermiyordu
Ben iyi bu isin ehlu bir doktora goturdum otizm degil ama cok yanliz oynadigi icin sosyal.iletisim bozuklugu tanisi kondu.3 ay telefon ve televizyon yasaklandi her oyuna bizim de dahil olmamiz.istendi
17 ay otizm.teshisi koymak.icin erken biz de cok.endiselenmistik benimki.konusmuyordu da.Ben krese verdim her oyununa dahil oldum.Simdi cok daha iyi
Canini sikma oyun grubu bulmaya calis
Istanbulda isen doktorun ismini de verebilirim

Evet istanbuldayim doktorun ismini ogrenmek isterim
Ozel egitime ve oyun grubuna basladik umarim faydasi olur
Tesekkurler cvbiniz icin

Cok tesekkurler ilginiz icin
Dun bir doktora daha gorunduk ve otizm olmadigini soyledi uyaran eksikligi oldugunu 3 aylik bi egitim sureciyle duzelecegini soyledi allah hepimizin yardimcisi olsun ins evlatlarimiza saglik sihhat versin tekrardan tesekkur ederim

Merhaba 17 ay lık çocuğunuz daha çok küçük.. benim oğlum 4 yaşına yaklaştı, topa vurmaya 2.5 yaşından sonra başladı, şimdi daha iyiyiz taklit yapmasıda çok güzel bir özellik aylarca özel eğitimde bunun için uğraşıyorlar, by by.cee gibi oyunlar oynayın, çirkin ol falan oynayın ve kalabalıklara girin, yaşı küçük olmasa kreşe verin diyeceğim ama daha çok küçük umarım geçici bir durumdur. Biz 1.5 yldır uğraşıyoruz yeni yeni konuşmaya başladı.. sevgiler

Cok tesekkurler ilginiz icin
Dun bir doktora daha gorunduk ve otizm olmadigini soyledi uyaran eksikligi oldugunu 3 aylik bi egitim sureciyle duzelecegini soyledi allah hepimizin yardimcisi olsun ins evlatlarimiza saglik sihhat versin tekrardan tesekkur ederim
Geçmiş olsun ama çok küçük daha korkmayın lütfen bide eğitim için nerelere gidiyorsunuz İstanbul'da iseniz mesaj atarmsnz

Korkmayın daha çok minik çocuğunuz

Geçmiş olsun ama çok küçük daha korkmayın lütfen bide eğitim için nerelere gidiyorsunuz İstanbul'da iseniz mesaj atarmsnz

Korkmayın daha çok minik çocuğunuz

Tesekkur ederm
Egitim icin oturdugum yerde bi rehabilitasyon merkezine baslamistik ancak en son gittigim doktor gerek olmadigini soyledi simdi o doktorun yaninda haftada 2 saat ozel egitim alicaz doktor incirlide hulya bingol caglayan

Bir faydası dokunur belki. Bağırsak sorunları çocuklarda otizmi getiriliyor. Oğluma 6 ay önce atılım otizm dendi. Şimdi eser kalmadı. Monosodyum glutamat uzun bir süre eve girmedi. Hala sınırlı. Kemik suyu ve probiyotik yoğurt. Bolllcaaaa ilgi. Şükürler olsun.

selfilas selfilas
Merhaba sizin adiniza cok sevindim allah kimseyi evladiyla sinamasin
Bende gaps doyeti yapmak istiyorum kitabini aldim ama zor bir diyet gibi duruyo sizinde dediginiz gibi kemis suyu ve yapabilecegim kadarina uymak istiyorum bende oglumda bagirsaklariyla ilgili problemi oldugunu dusunuyirum geceleri cok sık uyanio karni agrio gaz cikarinca rahatlio bu bi etkenmidir bikemiyorum ama sebep ariyorum suan bulundugumuz duruma ayrica 2aya yakin oldu tv kapatik ve suanda isaret parmagini kullanio ve daha once yapmadigi bi cok seyi yapio otizm olmadigini dusunuyorum ilgisizlio evde yalniz kalmasi sebep diyorum ama bakalim ins gecici olur bizim durumumzda cevabiniz icin teskkur ederim

selfilas selfilas
Merhaba sizin adiniza cok sevindim allah kimseyi evladiyla sinamasin
Bende gaps doyeti yapmak istiyorum kitabini aldim ama zor bir diyet gibi duruyo sizinde dediginiz gibi kemis suyu ve yapabilecegim kadarina uymak istiyorum bende oglumda bagirsaklariyla ilgili problemi oldugunu dusunuyirum geceleri cok sık uyanio karni agrio gaz cikarinca rahatlio bu bi etkenmidir bikemiyorum ama sebep ariyorum suan bulundugumuz duruma ayrica 2aya yakin oldu tv kapatik ve suanda isaret parmagini kullanio ve daha once yapmadigi bi cok seyi yapio otizm olmadigini dusunuyorum ilgisizlio evde yalniz kalmasi sebep diyorum ama bakalim ins gecici olur bizim durumumzda cevabiniz icin teskkur ederim
Parmakla işaret etmesini nasıl öğrettiniz...

Anladım...arada öğretmeye çalışıyorum çok nadir bakıyor parmağıma...artık hep böyle yapiyim

Gerxekten cok sabir istiyor biz bu durumla karsi karisya kaldigumiz gunden beri herseyi ona gore ayarladik tv kapattik telefob yok surekli oyun surekli ilgi ve srekli sokaklardayiz sabah krese ogledeb sonra park ve gezdiriyoruz her sabiyesini doldurmaya calisiyoruz cok yipratici bi surec ins hepsi sizin icinde bizin icinde geride kalir atlatiriz

2 yaşindan once otizm teshisi nasil koyuluyor ben bunu anlamiyorum bebek daha 1.5 degil. Canim bence hiccc uzulme ilgilen bolca gunun 24 saatini ona ayir havalar hala iyiyken parka felan gotur benim oglumda 17 aylik ver dedigimde verir tpu getir derim getirir uzatir. Ama bunlar ilgiyle olustu bak bizimde oyle degilde inan bana yagiz ver derdim hic orali olmazdi yagizzz derdim bakmazdi sonra tv kestik ilgilendik suan masallahi var k.v bana doktora gturelm dedi bn hayir dedim kesin otizm tanisi koyulacak dedim. Sonra ilgilendik goz temasini kurar oldu iletisim kurar oldu taklit etmeye basladi. Sonra doktora goturdum grip icin doktora sordum goz temasini cocuktan cocga degisir bazilari 2sn bakar bazilari 10sn dedi. Neden sordun dedi otizm belirtilerini okumusum dedim. 1.5 yas otizm tanisi zaten koyulmaz ama otistik cocuklar cok farkli oluyorlar onlari biz hemen anliyoruz demislerdi. Ne bilim bi cocuk doktoruna sor direk otizm dediler demede bu cocukda bi anormallik varmi de cevremdekiler oyle diyor konusmamasindan dolayi de. Ya varya aslinda biz anneler ev isi utu felan derken pek ilgilenemiyoruz. Ama benim artik isim gucum yagiz oldu evin isleri felan yagizin sagligindan daha onemli degil bosverrrrr

Otizm konusu olunca her firsatta usenmeden doktorun bana soyledigini yaziyorum ki sizlere iciniz rahatlasin isme bakmiyor diye endiselenmeyin diye suan baya birilerine yazdim uzme kendini nolur her cocuk bir mi olur? Ben suan bile tv izlerken bakmiyorum ismime cocuk nasil baksin oyuncak oynarken mesgulken??? Neyse uzattim baya k.bakma

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi evladı ile sınamasın benimde erkek bebeğim var bir hafta önce 4 ay aşılarımızı olduk D vit ek olarak bide 8250 geldiği için 8 damla demir verdiler sadece emdiği için yavaş yavaş yeni tatlara şeftali armut yoğurt verebilirsin dediler gelişim olarak artık yavaş yavaş dönmeye başladı oyuncaklara hafiften uzanıyor tuttuğunu direk ağzına götürüyor bide elleri sürekli ağzında babası sakallarıyla gıdıklarsa gülüyo ama normalde çok gülen ses çıkaran bir bebek değil sağı solu acayip inceliyor yatmayı sevmiyor sürekli kucakta oyun halısında biraz oyuncaklara uzanıp sıkılınca alın beni der gibi çırpınıyor camdan balkondan arabaları takip ediyo nesne takibi var tv hiç açmıyoruz evde uyuyana kadar dediğim gibi sadece ses çıkaran agulayan bir bebek değil sizce nasıl normal mi bende çok korkuyorum endişe ediyorum ....

X