- Konu Sahibi Oha diyorum
-
Olabilir şimdi eskiden önemli değildi geç konuşmak vs belki bizlerdedw vardı bilwmeyiz belki yoktu yanlış davranıyolardı otizmden değil ama konuşmuyoduk şimdi iste bunlara bakıyorlar yaşında konuşmasını istiyolar beyin gelişimi 3 yaşına kadar tamamlanıyordu sanırım tam anlatamıyacağim ama eğer bir sıkıntı varsa düzeltme şansı yükseliyordu birde evde doğru diye yaptıgimiz yanliş davraniştanda konuşmuyorlarmıs mesela kardeşime demişler konuşmaya ihtiyaç duymaz sen istmeden verirsen diye ya bir sürü iyi niyetle yapılan yanlıs davranıştanda etkilwniyorlar tabi otizm olmaz bundan ama konuşma gereği duymayabiliyorlar.Bu arada halama sordum bende gec konusmusm ve gec yurumusum genetikte olabilir
En doğru şeyi yapıyorsunuz.Korkmayın Allahın izniyle konuşur inşallah yapmanız gerekenlere odaklanın birde yaşıtlarının yanına götürürseniz cocuklardan etkilenip konuşuyorlar daha çok karşı komsumuzun kızı hic konusmuyordu oda kardeşinin cocukları gelince konuşmaya başladı.Cok haklisiniz ustune dusuyorum carsamba doktora gidrcegiz insallah konusur onun disinda bir eksikligi yok verdigim komutlari algiliyor
3 kardesi var ortancayla arasinda 14 ay var kuzenleride geliyor arada bilemdim simdiEn doğru şeyi yapıyorsunuz.Korkmayın Allahın izniyle konuşur inşallah yapmanız gerekenlere odaklanın birde yaşıtlarının yanına götürürseniz cocuklardan etkilenip konuşuyorlar daha çok karşı komsumuzun kızı hic konusmuyordu oda kardeşinin cocukları gelince konuşmaya başladı.
Bakalim yarin doktorumiuz ne diyeceķOlabilir şimdi eskiden önemli değildi geç konuşmak vs belki bizlerdedw vardı bilwmeyiz belki yoktu yanlış davranıyolardı otizmden değil ama konuşmuyoduk şimdi iste bunlara bakıyorlar yaşında konuşmasını istiyolar beyin gelişimi 3 yaşına kadar tamamlanıyordu sanırım tam anlatamıyacağim ama eğer bir sıkıntı varsa düzeltme şansı yükseliyordu birde evde doğru diye yaptıgimiz yanliş davraniştanda konuşmuyorlarmıs mesela kardeşime demişler konuşmaya ihtiyaç duymaz sen istmeden verirsen diye ya bir sürü iyi niyetle yapılan yanlıs davranıştanda etkilwniyorlar tabi otizm olmaz bundan ama konuşma gereği duymayabiliyorlar.
Aynen en doğru cevabı verirler.Hayırlısı olsun.Bakalim yarin doktorumiuz ne diyeceķ
3 kardesi var ortancayla arasinda 14 ay var kuzenleride geliyor arada bilemdim simdi
Doktora gittinimizmi merak ettim nasıl geçti.Bakalim yarin doktorumiuz ne diyeceķ
Giittik canim ben sikinti goremiyorum dedi dil bagina falan bakti ekrana cok bakiyorsa konusmayi tercih etmezler dedi gene iciniz rahat etsin diye psikologa yonlendir denver testi yapilsin dediDoktora gittinimizmi merak ettim nasıl geçti.
pisikiyatriye gittin canım.doğru tv yasaklıyorlar.denver testi ne?Giittik canim ben sikinti goremiyorum dedi dil bagina falan bakti ekrana cok bakiyorsa konusmayi tercih etmezler dedi gene iciniz rahat etsin diye psikologa yonlendir denver testi yapilsin dedi
bunun icin uzulmek yerine cocuk gelisim uzmanina ya da psikologa goturup gerekli teshisleri uzmanlarin yapmasini saglayin. eger boyle bir durum varsa da kabullenme surecini uzatarak ne cocugunuza ne de kendinize eziyet etmeyin bu durumla yasamayi ogrenin cocugunuz gibi milyarlarca cocuk var bu durum bir engel degilHerkese iyi sabahlar . Hanimlar o kadar darlandim gözüme uyku girmiyor. Oglumun rutin 2 yas kontrolü ivin aile hekimine gittik ve orda bagzi davranislarindan otizim bulgusu olabilir mi diye beni cocuk gelisim uzmanina yonlendirdiler. Oglum u biraz anlatayim cok oynamayi sever taklit yapar kosar ziplar dili donmesede sarkilara mirildanir aslinda beni zorlayan bir cocuk degil sadece konusmasinda sikinti var dede mama baba ver bana anne degilde daha cok ismimle hitap ediyor adima emma diyor doktorun fark ettigi cumle kurmamasi ismiyle cagirilinca bakmamasi gibi bir bulguydu sen gotur bu çocuğu deyince kendimce bir hüsrana ugradim uzuldum ve deli gibi dusunmeye basldim. Kafayi yiyecek durumdayim aslinda o ana kadar konusmasi icin sabir ediyordum . Suan cok huzursuzum bana akil verin basina gelmis arkadaslar yorumlariniz benim icin cok onemli. Simdiden hepinize teşekkür ediyorum .lutfen eğer yazim konusunda yanlis yazmissam affedin. Sevgiler
Bana da anlatir misiniz rica etsem. Ayni durumdayimBu konuya senin için çok şey yazabikirim cnm aynı şeyi kziim iki yaşında yasmis bir anneyim ve bn çözdüm mesaj atarsan seve seve detaylıca anlatırım
Öncelikle merhaba cnm seve seve anlatirim bu durumu yaşamış bir anne olrak o gunleri atlattigimda yardci olacağım demiştim oncekle bn kziimda bir buçuk yaşını geçip iki yaşına yaklsinca farkettim birseyelri konuşmuyordu , göz teması çok azdı , işaret parmağını kullanmiyordu , ismine seslendigimde bagirdigim zaman bakıyordu aslında bebekken çok güzel bakardı birda bnm bizim hatamız kızım tek çocuktu bebekken kolik bebekti falan derken aman ağlamasın üzülmesin diye tablet telefon televizyon vermek oldu bunu fazla vermişim doğrusu bu ekran bağımlısı olduğu için kendini soyutlamisti resmen farkettim otizm belirtileri vardı kızımda belliydi çok şükür atlattim o zamanları kızım 4 yaşına girecek herşeyi konuşuyor biliyor ingilizce ogreniyor şarkılarını söylüyor sizde durum nasıl bilmiyrm sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz doktor değilim tabiki ama bu durumu yaşamış bir anneyim bnmki korkan ne yapacağını bilemeyen üzülen annelere yardımcı olabilmekBana da anlatir misiniz rica etsem. Ayni durumdayim
benim kızımda sizin anlattığınız gibi henüz teşhis almadik cocuk doktoru gelisimsel pediatri psikologa gittik 9 eylülde belli olcak durumuHerkese iyi sabahlar . Hanimlar o kadar darlandim gözüme uyku girmiyor. Oglumun rutin 2 yas kontrolü ivin aile hekimine gittik ve orda bagzi davranislarindan otizim bulgusu olabilir mi diye beni cocuk gelisim uzmanina yonlendirdiler. Oglum u biraz anlatayim cok oynamayi sever taklit yapar kosar ziplar dili donmesede sarkilara mirildanir aslinda beni zorlayan bir cocuk degil sadece konusmasinda sikinti var dede mama baba ver bana anne degilde daha cok ismimle hitap ediyor adima emma diyor doktorun fark ettigi cumle kurmamasi ismiyle cagirilinca bakmamasi gibi bir bulguydu sen gotur bu çocuğu deyince kendimce bir hüsrana ugradim uzuldum ve deli gibi dusunmeye basldim. Kafayi yiyecek durumdayim aslinda o ana kadar konusmasi icin sabir ediyordum . Suan cok huzursuzum bana akil verin basina gelmis arkadaslar yorumlariniz benim icin cok onemli. Simdiden hepinize teşekkür ediyorum .lutfen eğer yazim konusunda yanlis yazmissam affedin. Sevgiler
Çok tesekkur ederim zaman ayirip cevap verdiginiz icin. Son bir sorum var. Neler yaptiniz tablet ve telefon kesmek disinda ?Öncelikle merhaba cnm seve seve anlatirim bu durumu yaşamış bir anne olrak o gunleri atlattigimda yardci olacağım demiştim oncekle bn kziimda bir buçuk yaşını geçip iki yaşına yaklsinca farkettim birseyelri konuşmuyordu , göz teması çok azdı , işaret parmağını kullanmiyordu , ismine seslendigimde bagirdigim zaman bakıyordu aslında bebekken çok güzel bakardı birda bnm bizim hatamız kızım tek çocuktu bebekken kolik bebekti falan derken aman ağlamasın üzülmesin diye tablet telefon televizyon vermek oldu bunu fazla vermişim doğrusu bu ekran bağımlısı olduğu için kendini soyutlamisti resmen farkettim otizm belirtileri vardı kızımda belliydi çok şükür atlattim o zamanları kızım 4 yaşına girecek herşeyi konuşuyor biliyor ingilizce ogreniyor şarkılarını söylüyor sizde durum nasıl bilmiyrm sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz doktor değilim tabiki ama bu durumu yaşamış bir anneyim bnmki korkan ne yapacağını bilemeyen üzülen annelere yardımcı olabilmek
Ne demek her zamn bu konuda yaşayan anneleri çok iyi anlıyorum ekranı tamamen kestim evde yasakladim desem doğru olur o kdr bağımlı olmuski kzim haber reklamları dahi izliyordu sürekli parka götürdüm yaşı küçük olduğu icin kreş sanim yoktu her gün saatelrce çocuk olan ortamlara soktum parkta yaşadım bir süre diyebilirim çünkü çocuklardan gördüğünü daha çabuk yapıyordu renkli kitapalrdan aldım işaret parmağını öğretip geliştirdim hiç susmadim sürekli konuştum dışarda gezdirdim herşeyi analtyrdum bu çöp kovası burası mağza şurası kafe falan sürekli analttim oyunlar oynadık bir süre sonra işaret parmagini kullanmaya başladı heceler çıkarmaya başladı anlamsız kelimeler söylüyordu bn dışımda kimse anltmk istediğini anlamıyordu bn anliyrdum sonra iki kelimeli cümleler başladı anne al baba gitti gibi sonrası çorap söküğü gibi geldi ama yaptığımız şeyleri yapmayı bırakmadık 6 ay kdr bu rutin devam ettiÇok tesekkur ederim zaman ayirip cevap verdiginiz icin. Son bir sorum var. Neler yaptiniz tablet ve telefon kesmek disinda ?
Sonuc ne oldu acaba benim oglum suanlil konusuyor gibibenim kızımda sizin anlattığınız gibi henüz teşhis almadik cocuk doktoru gelisimsel pediatri psikologa gittik 9 eylülde belli olcak durumu
Suanlil bir sikinti yok cok sukur ama haklisinizbunun icin uzulmek yerine cocuk gelisim uzmanina ya da psikologa goturup gerekli teshisleri uzmanlarin yapmasini saglayin. eger boyle bir durum varsa da kabullenme surecini uzatarak ne cocugunuza ne de kendinize eziyet etmeyin bu durumla yasamayi ogrenin cocugunuz gibi milyarlarca cocuk var bu durum bir engel degil
pisikiyatriye gittin canım.doğru tv yasaklıyorlar.denver testi ne
Gelisim testi canim suanlik sikinti yok dedilerpisikiyatriye gittin canım.doğru tv yasaklıyorlar.denver testi ne?
konuşuyor gibiden kastiniz ne acaba kelime mi yoksa cümlemi?atipim otizm tanısı aldik yarin bi özel eğitim merkezi ile goruscez kizimda 15 kadar kelime kullaniyor ses takliti var hemde çok fazla ama sadece bunlar yeterli olmuyor maalesefSonuc ne oldu acaba benim oglum suanlil konusuyor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?