Otizim?Lütfen yorumda bulunur musunuz?

cocomondo

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
36
27
18
40
Öncelikle merhaba herkese, yazacaklarım bazi arkadaşlarıma garip gelebilir ama evhamli biri olarak buraya yazmadan edemedim.

Oğlum tam 1 yaşında, biliyorum ufak, ama bundan 1,5 ay önce ba ba de de derken birden kesiverdi babildamayi, diğer hareketlerine gelirsek, işaretle birşeyi istiyor göz teması var sosyal gülümseme var, kucagi çok seviyor, pek oyun oynadığı söylenemez daha çok ayakta durup sağı solu karıştırma peşinde ama hic bir kelime duyamıyorum. Sizce bu normal mi?

Bu arada haftasonu dr kontrol var orada da soracam ama yine de tecrübeli yorumlarınızı duymak isterim.

Şimdiden teşekkürler

Aynı benim çocuk,yorumları takip edeyim.Benimki de 2 ay önce falan baba,dede,nene,mama gibi kelimeler söylüyordu.Artık çok çok nadir.Bazen hiç Hatta.Ama işaret etme,gülme,göz teması her şey var.ama niye kesildi bi anda ben de anlamadım.Ekran falan da asla yok.

Merhaba özel eğitim öğretmeniyim 1 yaşda da tanı konabilir fakat her şey normalse sadece kelime olmadığı için şüphelenmek doğru olmaz. Göz kontağı, parmak ile gösterme, yönerge takibi, taklit vs birçok alan var değerlendirilmesi gereken.
Televizyon, tablet, telefon üçlüsünden uzak tutun. Çevrenizde çocuğu olan aileler varsa bol bol birlikte vakit geçirin. İçiniz rahat olsun

Herkese çok teşekkür ederim, tv vs zaten yok bilinçli biriyim, izletmem. 2 aylikdan beri kitap okurum hoş şimdi tamamen başka odak noktasında.

Ver al yapıyor, kalabalıkta durmakta sorun Yok. Bakalım gözlemeye devam edelim,

Çok ilginç değil mi? Neden acaba böyle oldular

2 yasinda oglum ve arkadaslarin cocuklarinda da benzer durum oldu. Simdi konusuyor hepsi. Gayet normal.

Canım anne, çok teşekkür ederim
Ekran gostermiyoruz. Evimizde TV de yok. Etkinlik yapmaya devam ediyoruz.

Oglumun doktoru bir sure sonra kekeleme durumlari da olabilir, o da bir gelisim basamagi. Panik yapmayin demisti bunu da belirteyim.

Yavrunuzu gonlunuzce buyutun. Bir de sessizligin tadini cikarin.

Bebekler gelisiminin cok hizli oldugu bir alanda yeni beceriler ediniyorken diger becerilerde sonme gozlenir. Mesela yurumeyi yeni ogrenen bebegin odagi yurumektir, yurume konusuna o kadar kafa yorar ki diger butun gelisim alanlarindaki becerilerini bir kenara birakir. Su an sizin bebeginiz onun için konusmaktan daha onemli seyler pesinde, konusmakla harcayacak vakti yok anlayacaginiz Kitaplara ilgisinin azalmasi da bu yuzden. Biraz yurusun hevesini alsin asiri hareketli bir bebek olmazsa konusmasi da kaldigi yerden devam eder, eski ilgileri de. Cok hareketli olan bebekler biraz daha farkli ama. Onlarin arastirayim, karistirayim meraki hic dinmedigi icin baska seylere pek ilgi gosteremiyorlar. Bu da asiri olmadigi surece normal.

Allah razı olsun, yorumunuz için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…