• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otistik öğrencisini videoya alıp dalga geçti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
$otistik-ogrencisini-kurtarmak-yerine-videoya-kaydetti-4108148.Jpeg

Otistik öğrencisini kurtarmak yerine videoya kaydetti
ABD’de otistik çocuklara eğitim veren öğretmen bir skandala imza attı. Amerika’da günün konusu olan öğretmen sandalyeye sıkışıp kalan çocuğu kurtarmak ya da ona yardımcı olmak yerine çocuğun çırpındığı o anlara video kaydına almayı tercih etti.
Nicole McVey isimli kadın öğretmen 11 yaşındaki otistik bir çocuğun zor dakikalarını cep telefonu ile kaydetti. Ardından bu rahatsız edici videoyu okuldaki öğretmen arkadaşlarına mail atarak dalga geçti.

11 yaşındaki otistik bir çocuğun okulda sandalyede sıkışıp kalmasını telefonu ile kaydeden ve bununla dalga geçen öğretmenin görüntüleri ülke çapında büyük tepkilere yol açtı.

Okul yönetimi zalimlikle suçlanan öğretmenin kovulması yönünde bir karar alsa da çocukların aileleri farklı bir görüşte… Veliler Nicole McVey’in aslında mükemmel bir öğretmen olduğunu savunuyor.

Okul müdürü ise bütün ülkenin konuştuğu bu skandalın ardından istifa etti. milliyet

öğretmenlik vicdan ve sevgi işi, hele de özel eğitim öğretmenliği

Kovulmalı, hatta daha ağır cezalar almayı hakettiği de aşikar. Umarım en iyi şekilde cezalandırılır ve aynı zihniyetteki tüm insanlara ders olur.

Allah belasını versin dedim içimden büyük öfkeyle..
Hatta ölsün bu kişi, o kadar öfke duyuyorum şuan, bir de öğretmenmiş, içinde hiç bir duygu barınmayan bir kişi olmasa da olur..

İnsan ''ne ise o olmayı'' reddeden tek yaratıktır sözü ne kadar da doğru bir söz, diye düşünmemek elde değil.

Hele bir de hani insanoğlunun - en az kendi kadar yaşama hakkı olduğunu, bu dünyanın müşterek yaşam alanımız olduğunu - niyeyse bir türlü idrak edip kavrayamadığı, üstüne bir de tekme tokat savurup şiddet uygulamayı hak bildiği diğer canlı türlerine bakınca, hakikaten insan olmaktan utanç duymamak mümkün değil ne yazık ki.

Sanırım biz insanların, hayvan dostlarımız kadar bile olabilmemiz için, büyük bir evrim geçirmemiz lazım galiba...

Onlardan öğrenecek ne çok şeyimiz var...

<font size="2">[video=youtube;Rmjxt4hzmwI]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&amp;v=Rmjxt4hzmwI[/video]

[video=youtube;gIKRnm2QW8Y]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&amp;v=gIKRnm2QW8Y[/video]

aileler neden hocayı savunmuş onu anlamadım

çocuğu o halde görüp hemen kurtarma ve çocuğu sakinleştirme düşüncesinden önce eline telefonu alıpta "ben bunu bi kaydedeyim önce" diye düşünmek nasıl bir psikolojinin ürünü bilemiyorum..

çocuğu o halde görüp hemen kurtarma ve çocuğu sakinleştirme düşüncesinden önce eline telefonu alıpta "ben bunu bi kaydedeyim önce" diye düşünmek nasıl bir psikolojinin ürünü bilemiyorum..

o kadarla kalsa iyi, diğer öğretmenlere gösterip dalga geçiyor, müdür istifa etmiş öğretmen etmemiş

insanların ölene kadar zihinsel ve bedensel sağlığını koruyacaklarına inanması garip

Ailelerin sahip çıkması ilginç geldi. Ha benim çocuğum ha başkasının çocuğu. Bugün ona yapan yarın benim evladıma da yapar. Ne demek dalga geçmek yaa. Ne kadar çiğ, yoz ve yakışıksız bir davranış:20:

İnsanlıktan nasibini almamış birinin böyle bir mesleği edinmesi ne acı.
Müdür okulunda böyle bir şey yaşandığı için istifa diyor. Erdeme bak. Montaj da diyebilirdi bence. Amerika'nın en köklü kuruluşlarından birinden montaj raporu da alırdı.

Back