otistik çocuğu yada yakını olan lütfen bilgi verin

Öncelikle Allah yardimciniz olsun ve hepsine acil sifalar insallah... Benimde kuzenimin oglunun böyle bi rahatsizligi var, onunda kücükken fark edildi, cok gec konusmaya basladi, biton doktor gezildi ama maalesef bi cözüm bulunamadi... Cok zeki bi cocuk, cogu seyi yardimsiz yapabiliyor, yada cözebiliyor, ama iste beyni degisik calisiyor, kendini ifade edemiyor, konusmada gec baslayinca... Neyse oda ilk normal anaokulua gitti,sonra özel bi okul, ve bu sürecte baya ilerleme gösterdi,cünkü hem normal olan cocuklar vardi,yani sadece hiperaktif olan,bide en fazla onun kadar rahatsiz olan cocuklar,ayrica ufak bi sayidaydi sinif ve bikac ögretmen ilgileniyordu...sonra 8-9 yaslarinda devlet onu baska bi okula yolladi, kuzenimde ilk emin degildi ama maalesef yurtdisinda fazla bilgileri olmadigi icin ve ilk defa böyle bingy baharina geldigi icin yolladilar... Ayni sizide anlattiginiz gibi o okulda veoglanin sinifinda ondan cok daha rahatsiz,cok daha agir durumu olan cocuklar vardi (Allah hepsinin yardimcisi olsun)... Maalesef bu iyi olmadi, kuzenimin oglu her hata basa bi huyla,baska bi tikle davranir oldu, o cocuklarin haraketlerini kapiyordu...eve cok iyi ilgileniliyordu tüm couuklarla aacocuklar birbirinden etkileniyordu...Maalesef ilerleyemedi, gerilemedide ama eger en azindan kedi durumunda olan cocuklarla olsaydi ve daha özel ders olsaydi cok ilerleme kayd ederdi,cünkü co zeki aslinda ama daha iyi egitilmesi lazimdi..simdi resit,ve genel olarak evde,devletten meslek yapiyor,normal görünümlü ama bizden baskalariyla muabbet kuramiyor cünkü konusmasi gelisemedi ve anlatmak istediklerini anlayis seklinden yakin olmayanlar anlayamiyor... Okullar icinde cok zor bu tür degisik derecede rahatsizliklari olan cocuklari gruplastirip ögretim vermek,oyüzden maalesef böyle karisik siniflar olusuyor... Allah tüm ailelern ve bu yavrucaklarin yardimcisi olsun... Imkanlariniz nasi bilmiyorum,ama cok ilgi,sabir ve hosgörü gösterilmesi lazim, eger imkaniniz varsa özel ögretmenle ek egitim aldirin evladiniza ve sosyallik cok önemli,ayni zamanda kendi yasiti rahatsizligi olaymayan cocuklarlada vakit gecirmesini saglayin... Allah yardimciniz olsun insallah evladiniza en uygun ortamisaglaya bilirsiniz...

Kusura bakmayin cok yazim hatasi olmus,klavyemde bi sorun var...özür dilerim...

Şimdi size bir örnekleme yapacağım.
Eger çocuğunuz normal bir çocuk olsaydı ve normal akranlarıyla normal bir okula gitseydi,
yine her anlamda bireysel farklılığı olan bir çok çocuk ile bir arada olacaktı.
Elbette ki arkadaşlarından iyi veya kötü davranışları kazanacaktı.
Mesela hayatında ailesinde hiç argo kelime duymayan bir çocuk,
okulda arkadaşından öğrendiği argo kelimeyi bir gün ailesi içinde kullandığını varsayalım.
Anne-baba olarak o argo kelimenin kötü bir kelime olduğunu kullanılmaması gerektiğini bizler,
tekrar vurgulayacağız değil mi?

Ya da normal bir sınıfta başarı oranı her biri birbirinden farklı çocuklar olduğunu düşünün.
Kimisi bir desten 5 alırken, kimisi 1 alabiliyor değil mi?
Bakın hiç bir çocuk aynı değil.
Kiminin matematik zekası, kimin sözel zekası, kiminin görsel uzamsal zekası gelişmiş...

Demem o ki, oğlunuz da orada sizin tabirinizle oğlunuzdan agır görünen çocuklardan,
etkilenecek. Ama bu demek değil ki geriye gidecek.
Belki de oğlunuzdan daha agır görünen çocuklar sizin oğlunuzun yapamadığı başka becerilerde ,
daha ileri seviyededir?
Belki de oğlunuz da onlar için doğru rol model olacak bir çocuktur...
Kim bilebilir ki?

Ayrıca Oçem'lerde yüzlerce, binlerce öğrenci eğitim için sırada beklerken,
sizin kayıt yaptırabilmeniz bile büyük başarı.
Oglunuzun eğitim alabileceği bir ortam varken naçizane fikrim durup dururken ordan da olmayın.

Istanbulda göztepede hamit ibrahimiye otistik okulunda calistim bir sene..okul henüz yeni acilmisti.okulun olmasi bir avantaj..bence almayin derim..cocugunuzun egitimi bir uzun sürecek..

allah yardımcın olsun inşallah(AMİN)
benimde kızım var..yakında 3 yasında olacak geçen sene dr'a götürmüştüm çünkü hiç konuşmuyor hatta hiç tepki vermiyordu
dr otizim demişti..eve gelince neymiş acaba bu otizm diye netten bakmıştım o günleri hiç unutmam

çok şükür kızımın otizmi yokmuş şimdi biraz biraz konuşmaya başladı
gelişim geriliği varmış..ama o dedimya o günleri hiç unutmam
rabbime her gün dualar ediyorum allahım sen evladı o durumda olan herkesin yardımdıcı ol diye
senin sorduğun konuda bişey diyemicem hiç bilgim yok çünkü..bana göre en iyisi bir uzmana bu konuyu sormAK
allaha emanet olun sizi ve yavrunuzu öpüyorum

Kusura bakmayin cok yazim hatasi olmus,klavyemde bi sorun var...özür dilerim...

yo sorun değil,okul meselesine gelince almamaya karar verdim şuan için öyle düşünüyorum,çünkü eğitimleri çok güzel hayırlısı artık

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.gerçekten kararsızlığıma çözüm oldu bu konuyu sizle paylaşmam.Okuldan almamaya devam ettirmeye karar verdik,çünkü çok güzel eğitim veriliyor.İnşallah en kolay şekilde bugünleri atlatırız,inşallah..

inşallah Allah hepsinin yardımcısı olsun,almadık okuldan eğitimi çok beğendik,artık bakacaz inşallah çok daha iyi olur,Allah hepsinin yüzüne baksın.

çocuğunuzun normal sınıfta okuması türkiye şartlarında uygun gözükmüyor.eğer hafif zeka geriliği olsaydı bir nebze ama otizm tanısı almış bir çocuğun mutlaka özel eğitim alması gerekir.bence oçeme devam edebilirsiniz.çünkü orası sadece otistik çocuklarla ilgilenen bir kurum ve daha iyi tanınabilr, yeteneklerini ne yapıp ne yapamayacağını, neyi ne kadar yapacağını öğrenir.normal bir özel eğitim okulunda zihinsel yetersizliği olan çocuklar da olduğu için başlı başına çocuğunuz için sağlıklı olmaz.otizmli çocuklar için apayrı eğitim gerekebilir.

pardon yorumunuzu yeni gördm,haklısınız en iyisi oçem olacak bence de.İlk bikaç gün farklı düşünüyordm ama düşüncem çok değişti,burda eğitim güzel ve sadece otizm üzerine,inşallah çok çok daha iyi yerlere gelsin çocuklarımız..

inşallah çok daha iyi yerlere gelirler.zaten uygun verimli bir eğitimle her şey mümkün

inşallah çok daha iyi yerlere gelirler.zaten uygun verimli bir eğitimle her şey mümkün

evet çok doğru söylüyorsunuz,herzaman için eğitim çok önemli,biz de aksatmıyoruz.Allah kimsenin emeğini araya vermesin bizimkini de inşallah,çünkü çocuklarımız çok başka bişey,değeri tarif edilemeyecek kadar büyük..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…