östrojen sorunum var

akcabardak_07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
16
1
36
Balıkesir
selamlar sevgili arkadaşlar.ben adet düzensizliği şikayetiyle doktora gittim.östrojen hormonum yüksekmiş.bu da yumurtalıkların işlevini bozuyormuş.biraz araştırdım;daha başka bir çok zararı var.vücutta yağlanmaya sebep oluyor,çocuk sahibi olmaya engel teşkil ediyor,özellikle de meme kanserini tetikleyen en önemli unsurlardan biri...ben memuriyet nedeniyle kırsal bi kesimdeyim.her istediğimde merkezi bölgeye(ilçeye bile)ulaşamıyorum.tedavilerim hep sekteye uğruyor bu yüzden.acaba bu konuda tecrübe yaşamış olan,östrojeni düşürmeye yardımcı olacak birkaç tavsiyesi olan arkadaş var mı?varsa tecrübe ve tavsiyelerini paylaşabilirse beni çok mutlu eder.şimdiden çok teşekkürler...

dün tekrar doktora gittim.daha önce gittiğim tüm dr lardan farklı olarak çok ilgilendi saolsun.eşimi de çağırdı ve ikimizle birlikte konuştu.bu şekilde doktora -hastahaneye falan gitmeyin artık;her gittiğiniz doktor aynı işlemleri yapacak ve siz her defasında umutsuzluğa kapılacaksınız dedi.üniversite hastahanelerinin kısırlık, tüp bebek,işte bu rahim -yumurtalık durumlarıyla ilgilenen bölümüne gidin dedi.blki sorun sende degil eşindedir;biz boşuna uğraşıyoruzdur dedi.tüplerime falan daha önce bakılmamıştı;onlara falan bakarlar,hem seni hem eşini birlikte güzelce araştırırlar ;sorun neyse bulunur ve çözülür dedi.eğer tüplerim tıkalıysa tüp bebek,tıkalı değilse ilaç tedavisiyle hamilekalabilirmişim.(inşallah)..östrojen de bu incelemeler arasında çözülür dedi...çok moral verdi ya.daha önceki doktor direkt olarak''senin cocugun olmaz ''diye kestirip atmıştı.çok canımı sıkmıştı...ama şimdi çok umutluyum.:))

Merhaba,
Benimde Kasım ayında yaptırdığım östrojen hormonum çok yüksek çıktı. Son 7 aydır gebe kalmak için uğraşıyorum. Ancak kalamadım. Bunun üzerine hormonlarıma baktırdım. Kasım ayında yaşadığım kimyasal gebelikten sonra şişliği ve ağrısı dinmeyen göğüslerimden şüphelenip meme cerrahına gittim. Fibrokist olduğumu öğrendim.
Tabi hem östrojen yüksek hemde fibrokist olunca göğüsler çok şişiyor ve ağrı yapıyor.
Tam 40 gün oldu hala adet olmadım.
Sanırım östojenin etkisi.
Dr.a gittim ama malum ağızlarından laf almak ne mümkün. Adet söktürücü verdi. Adet olduktan sonra rahim filmi çektir dedi.
Şimdi bekliyorum.

birdaha baktır istersen kaç çıktı benim 104 çıkmıştı temmuzda doktor çok fena menepoza giriyorsun dedi :) ama sonra çok doktora gösterdim
o dokktorlar o kadar o kadr yüksek değil zaten hormonlar değişir aya göre dediler çocuk olmasına etkisi büyük değil dedielr
bir kaç doktora gösterdim profa gösterdim sonra yine ölçtürdüm ekimde 71 falanadı düşmüş yani seninki de düşebilir bence sonra
ama benimde 1.5 yıldır olmuyor bebğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…