Osteoporoz hakkında konuşmak istiyorum

beautenova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
148
0
1978 doğumluyum, tesadüfen bir check up taraması yapıldı ve Sağ kalça kemiğinde henüz tehlike sinyalleri vermeyen bir kemik erimesi olduğunu öğrendim. Doktorum bana bol bol d vitamini, peynir çeşitleri olarak ezine ve keçi peyniri önerdi...Hani eskiler derler ya "güneş giren eve doktor girmezmiş" diye...Ne kadar haklılarmış meğerse...Benim 12 yaşından sonra yaşadığım tüm evler kuzeybatıydı...Güneşi öyle arada cam varken almayacakmışsın direkt güneş ışığını emmesi gerekiyormuş tenin...Birde hani güneşli ev isterlerdi eskiler özellikle güney cephe olması beklenirdi...Bende hep şöyle yorumlardım bu durumu, o zamanlar sobalı evler çoğunluktaydı işte güneş ısısından faydalanmak adına istenirdi güney cephede ev..Aslında kısmen doğru olsada maddi açıdan, mühim olan sağlık açısından bakılması gerekir duruma güneş ışığı insan için şart. Şimdi evler kombili her yer ısınıyor aman efendim ne gerek var güney cephe olmasına sözünü eskiden düşünürdüm yok yok şimdi kesilikle güney cephe ev isteyen ve artık o evlerde oturan biri olmak istiyorum :)

Son düzenleme:
Kemik erimesi içim geç kalmadan d vitamini içeren ürünleri bol bol almamızda fayda var.Süt ve süt ürünlerini doğal yoldan almak en mantıklısı

aynı sorun benim annemde de var, istanbulda bir kaç doktora gittik senelerce , fakat hiçbir ilerleme yok hep geri gidiyoruz 4-5 yıldır olduğumuz yerdeyiz artık doktorumuzu değiştirmeye karar verdik fakat bu konuda kimsede bilgi sahibi değil endokrinoloji bölümü bu konuyla ilgileniyor fakat bu bölüm her hastanede yok, olanlarıda ünv. hastanelerinde.orda da 40 günde ancak sıra geliyor. birde çok kalabalık oluyor bizim öyle bekleme lüksümüzde yok çünkü geçen ay annem çarşafını düzeltirken kaburgası kırıldı..kalçasıda 10 yıl önce kırlmıştı ve protezi var yani devlat hastanelerinde sıra beklicek durumda değil maalesef..yani iyi bir doktor arayışındayız..bu konuda yardımı dokunabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

bu arada annem peynir süt yoğurt gibi ürünleri tüketmezmiş gençken..hareket olayıda sıfır diyebilirim..hele güneşe çıkma hiç yok..yani resmen davetiye çıkarmaktır bu hastalığa bayanlar lütfen bu ürünleri kullanın brokoli ve somon balığı 1 numaralı besinleriniz olsun.. sabahları kalkınca 1-2 uydurukta olsa hareket yapın hamlığı alır..ve güneşe çıkın bol bol....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…