összedeler için

gulibik

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
5.373
64
35
slm kızlar.ben bu sene 3.ye öss ye girdim.daha oncekıler senelerde calısmıstım ama bu kadar değil bu sene ciddi anlamda çalısmıstım çok güwenmiştim bu sene kendime ama yine olmadı sözel öğrencisiyim söz-2 289 puanım coğrafya öğretmenliği çok istiodum fakat o hayal oldu ne olursa yazıcam artık 4 yıllık demıstım ama hıc bıyer olmuo okadar kötü hissediyorum ki biliorum hayat üni den ibaret değil ama çok ümitlenmiştim işte bosuna 3 senemı werdım şimdi 2 yıllık yazmakta hiç istemıorum açık öğt mi yazsamki 2yıllıktan dahamı iyidir karar weremedim napmalıyım fikirlerinizi bekliorum benım durumumde olan warsa düşüncelerini merak ediorumyerimseniben

Canım açıkögretim çok zor ya

güzel bir bölümün 2 yıllıgına gir kasarsan eğer 4 e geçersin yada 2 yıllıktan sonra kpss ne dersın ?

olabilir aslında çok karışık kafam yaa bide güzel sanatlar fakültesine nasıl girebilirim mesela iç mimarlık gibi baraj gerekio sanırım guzel santlar fakultesı için

Açık öğretim okuyanlar zor olduğunu söylüyorlar evet,bende ünv, öğrencisiyim bilgisayar mühendisliği okuyorum ama açıköğretim ne kadar zorsa 4 yıllık lisans okumak ta zor.

Bilemiyorum sözel bölümün 2 yıllıklarında hangi bölümler var,çünkü sayısalın birçok 2 yıllık bölümünden mezun olanlar 4 yıllık bölüm mezunlarından daha fazla para kazanabiliyorlar.

Eğer sözel bölümünde böyle 2 yıllık avantajlı bölümleri varsa yaz derim.

Ama çoğu açıköğretim mezunlarınında lisans eğitiminden mezun olan kişilerden daha iyi iş imkanı bulduğu ve iyi bir ücretle çalıştıklarını duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum belki tesadüfte olabilir.

Birde şu var açıköğretim yazarsan puanının düşme ihtimali yok,o yüzden seneye bir kere daha deneyebilirsin tabi açıköğretim derslerine çalışmak ve öss'ye hazırlanmak çok zor olur ama...

Bilmiyorum aklıma gelenler bunlar.

olabilir aslında çok karışık kafam yaa bide güzel sanatlar fakültesine nasıl girebilirim mesela iç mimarlık gibi baraj gerekio sanırım guzel santlar fakultesı için
Evet öss'de barajı geçmen yeterli.

Daha sonrada özel yetenek sınavlarına başvuruyosun.

Konservatuar düşünebilirsin tiyatro bölümü olarak diyicem ama bunun için de sahne sergilemen gerekecek,yani tiyatro eğitimi alanlan daha şanslı oluyorlar konservatuar böümünde.

Onlar hakkında pek bir bilgim yok ama aklında ne var ne yoksa araştırmalısın. Açıköğretimi düşünme bence, okuyan arkadaşlarım var, hem çok zorlanıyorlar hem de mezun olunca da pek bir işe yaramıyor. İşletme, iktisat falan bunlar artık üniversitenin adına bakıyor. Bence de iki yıllık tercih etmelisin. Herşey dört yıllıkta değil ki. Sözelden iki yıllık hangi bölümler var bunu da pek bilmiyorum ama şöyle düşün mutlu olabileceğin ve bol iş imkanı olabilecek bir bölüm nefis olur.

canımm meslek liselerinden sözel bölümlere 2 yıllıklara öncelik tanınıyor bunuda unutma..Öyle bi araştırkii hem sevdiin hemde iş imkanı bol olan bıyer olsun hakkında hayırlısı a.s.

sözel bölümden 2 yıllık geleceği parlak meslekler yok fakat ea tan tercih yapabiliorum tabi puanım kırılıo ama işletme 2yıllık falan puanım tutuor.bu arada charming söyleğin tiyatro bölumunu bı arastırıcam çok tşk ederim herkese

herseyde bir engel çıkıor zaten ya meslek lıselerıne oncelık werılıo yada başka bı sorun oluo bende geçenlerde tiyatro elestırmenlıgını duymustum 271 ıle alıomus söz 2 puanı ile alıomus ama bı arastırdım sınawsız geçiş yapabılenler warmıs o bolume bu yuzden benım puanımı 0.3 ile çarpıolar alan dışı kabul edıolar hep hayal kırıklığı yani :KK43:(

tıpla aramızda 6 puan var Kötü Kazen Meslek lisesi cıkıslı oldum ıcın olmadı süprizzzzz
Meselek liselerinin çözülemeyn problemi değil mi ?

Bende düz lise mezunuyum,pek farklı sayılmaz heralde :1no2:

3 yıl denedim olmadı,3.yılımda mühendislik yazmak zorunda kaldım süprizzzzz

sözel bölümden 2 yıllık geleceği parlak meslekler yok fakat ea tan tercih yapabiliorum tabi puanım kırılıo ama işletme 2yıllık falan puanım tutuor.bu arada charming söyleğin tiyatro bölumunu bı arastırıcam çok tşk ederim herkese
Benim kuzenim tiyatro okuyor o yüzden söyledim.

O da sözel çıkışlı.

İyice bir araştır canım,hakkında hayırlısı olsun a.s.

354 bilgisayar öğretmenliği 360 tıp Kötü Kazen
6 puan için ha Kötü Kazen

Bende ilk tercihime aynı ünv.nin diş hekimliği bölümünü yazmıştım 2 puan için o da gelmedi senağlama

Kaldık mühendisliğe napalım,zor işler bunlar,insanın psikolojisini bozup sinir etmekten başka bi işe yaramıyo :eek:klava:

Bu arada arkadaşın topiğini işgal ettik,içimiz amma doluymuş be :roflol:

önemli değil canım bu öss sorunundan herkes dertli yaa yazık olmuş ama 6 puanla tıpa girememen düz liseden mezun olsaydın belki girebilirdin neyse gerçi kısmet birazda herşeyin hayırlısı

X