ÖSS mat 1 --- işte bittiğim an :(

esrAhsm

Boy:1,66 *Başlangıç:74,2 *Güncel:63.1*Hedef:58
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2008
3.006
5.238
33
kızlar ..bu sene öss ye gircem inş ama mat1 den biraz korkuyorum.gerçi daha çok başındayım ama ne bileyim ..daha ilk konulardayız zaten dersanede fln.okulda da haftaya başlıo mat dersi.şimdiden 4,5 net çıkıyo.acaba haziran a kadar neler yapıcam merak ediyorum..bi türlü kavrayamıyorum soru çözme mantığını..hepsi değişik değişik yöntemle..ne wardı sanki türkçe gibi olsa senağlama bana yardımcı olabilir misiniz? en azından motivasyon için..çok ihtiyacım war.bu arada yabancı dil öğrencisiyim onu da söliim sırnaşık şey

Ya canım bende bu sene sınava girdim.Arkadaşlarla bizde başlarda mat-1 den korkuyorduk ama sonra hiç de korkulacak olmadığını gördük.O yüzden sende korkma.:teselli:Çıkan soru tipleri birbirine benziyor.Bence bol bol soru çöz ve çözüm yollarını öğren.Daha işin başındasın ve gerçekten istiyorsan ve çalışırsan başarabilirsin.Şimdiden kolay gelsin!yerimseniben

şimdiden korkarsan beynin kendini öğrenip anlamaya kapatır dolayısıyla öğrenicen varsa da yapamazsın. ben ünideyim bu sene matematik dersinden o yüzden kaldım. herkes 1 seferde geçmek imkansız dedi bende e madem gçemicem derslere gitmeyim dedim:) devamsızlıktan kaldım :KK70::KK70:

ayy yaa sen de hepten abartmışsın cnm yaa :KK70:

haklısın merwe..insan yapamıcam diye diye,yapacağı olsa da yapamıyo :) en iyisi yapıcam yapıcam diyeyim de beynim buna alışsın :KK70: şuan kndmde acaip güven hissediyorum :))

görünce mat 1 mi dedim..hadi mat2 olsa neyse çok daha zor soruları var.ama yabancı dilmişsin..sözel ve yabancı dillerin en büyük derdi..canım ben mat öğretmeniyim..inan bana çok zevkli..matematiğin sevilmemesinin nedeni ilk ve orta okula yatıyor söyleyeyim..birkaç kez başarısız olundumu üzerine gidilmiyor ben yapamıyorum denip bırakılıyor...ama üzerine gitsen anlamaya çalışsan bol soru çözsen göreceksinki bulmaca gibi zevkli bişey...ben sözel sınıflarada girdim çok...o kadar zorlanıyorlarki ilk başlarda...ama üzerine düşüp bir okadar yapan öğrencide gördüm.dersanede öğretmenin peşine düş.boş zaman iste randevu iste...evde çözemediğin soruları götür.ama sakın utanma aman bunu mu yapamadın der diye.çünkü öğretmenin görevi öğretmek..ben çok kzıyorum öle ukala öğretmenlere.sanki onlar anasının karnında öğrendide küçümsüyorlar.bak yalnız bakmadığın soruları sakın götürme çok kzılan bir olay...bana gelirlerdi hocam soru çözebilirmiyiz diye.bi bakıyorum tertemiz kitap dergi test vs...mesela şunu çözelim diyor...bakılmayan sorunun getirilmesine sinir oluyorum..baktığın uğraştığın ama yapamadığın 100 soru getir ama bakmadığın soruyu getirme.....emin ol başarırsın yeterki sen iste...sözelci olupta 20-30 net arası çıkaran çok öğrencim oldu.hep geçmiş zaman kullandım çünkü dersaneyi bıraktım.özel ders vereceğim...umarım başarılı olursun

mat 1 çok ilginç çünkü acaip kolay polinomlar vs olsa hadi diyeceğim ama değil
çalışılınca yapılbilecek konular başarılar dilerim a.s.

kızlar ..bu sene öss ye gircem inş ama mat1 den biraz korkuyorum.gerçi daha çok başındayım ama ne bileyim ..daha ilk konulardayız zaten dersanede fln.okulda da haftaya başlıo mat dersi.şimdiden 4,5 net çıkıyo.acaba haziran a kadar neler yapıcam merak ediyorum..bi türlü kavrayamıyorum soru çözme mantığını..hepsi değişik değişik yöntemle..ne wardı sanki türkçe gibi olsa senağlama bana yardımcı olabilir misiniz? en azından motivasyon için..çok ihtiyacım war.bu arada yabancı dil öğrencisiyim onu da söliim sırnaşık şey

su an için 4.5 net çok ii

ama her hafta artması gerekio bunun

bende ilk baslarda düşük başlamıştım ama şimdi

gördüğüm ve çözdüğüm her soru dogru

destleri fulluyorum

sana bi tavsiye her akşam yatmadan en az 50 soru çöz yat

uykunda bile çözüm yolu geliştiriosun o zaman:)

ve günde en az 60 soru çöz

ve her hafta arttır soru sayısını

inş başarılı olursuna.s.

ya program var elimde,çözmeye çalışıyorum..ama onlar konu tekrarları için 60 soru dediler ..tmm diyorum çözeyim,başlıyorum,sonra bakıyorum hiç görmediğim soru tipleri.sonra da sinirim bozuluyo:S zaten daha ilk ünite bitti,konu anlatımları bitince yapabilirim diye dşünüyorum :KK70: yapıcam yapıcam..kazanıcam ben bu öss yi :KK70::KK70:

ÖSS ye kadar ilerletmeye çalışmalısın netlerini.
Ben 2006 da girdim ÖSSye, o sene sistem de değişmişti, soru şekli değişmiyormuş meğersem zor anladım onu da neyse..... Dersane boyunca en fazla 4 nete çıkabildim. Kötü bir dersaneye gitmiş olmam tabii ki etkiledi. Hiçbir zaman sevemedim matematiği, sevmeyeceğim de... Matematik yapamadığım için okulda hocalarım tarafından aptal muamelesi gördüm. Beni en çok üzen de buydu. ÖSS de 9 matematik yaptım. Ama diğer bölümlerin de hepsini doğru yaptım. Böylece Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleştim. Bu bölümde okudukça görüyorum ki matematiği sevmememin en büyük etkeni hocalarımmış, şimdi anlıyorum. Bize yalnızca bir kez anlatırlardı konuyu, anlamadığımız zaman da kızarlardı, aptal muamelesi yaparlardı. Neyse bu işin ayrıntısı............

Ama sen ilerletmeye çalış üzerine gittiğn zaman yaparsın!!! sengözlerimebaksanab

ya senin gerçekten kötü olmuş yaa :KK43: ama maalesef bnm 9 netle bir yere yerleşmem mümkün değil.en azından 15 olması lazım.ki sos ve türkçenn en az 1 yanlış olması lazım..ingilizce öğrtmliği istiyorum ve puanlar yüksk..ama herşeye rağmen korkmuyorum.yapıcam ben bu işi :)

canım, mat 1 sorularının bir çoğu ortaokul seviyesinde gelir. sen mat e düzenli çalışırsan, emeğinin karşılığını alırsın.
mat dersinde özellikleri iyi bilip, bol bol soru çözeceksin. soru çözerek öğrenilir bu ders. okul derslerin yoğunlaşmadan her gün en az 1 saatini mat e ayırmaya çalış.
bazı soruyu çözümle, bazısını şıklardan yaparsın. yıl içinde bol bol soru çözersen pratik çözümler konusunda tecrübe kazanırsın. dersane derslerini güzel takip et.
şimdiden 4-5 yapıyorsan, sene sonunda istediğin nete ulaşırsın...
kolay gelsin .

selam güzelim, ben matematik öğretmeniyim, İstanbulda özel ders veriyorum ve senin gibi ya Mat 1 ya da Mat 2 dersi alan çok öğrencim var son 2 ay kala dahi iyi bir toparlama oldu öğrencilerimde ama bence güvenebileceğin iyi bir öğretmen bul ve şimdiden haftada 2 saat olarak derse başla Marta kadar konuların adam akıllı biter ve kalan sürede sadece soru çözümü ile full dahi yaparsın. Sana bir öğretmen tavsiyesi. Birebir eğitimde gayet iyi başarı sağlarsın. Ama unutma iyi bir öğretmen olmak zorunda dersi pahalı veriyor falan diye ucuz ama gereksiz bir öğreticinin eline düşme ilk dersi ücretsiz kabul et önce öğreticinden iyi bir izlenim al, soru üzerinde anlatım yapıyormu ve sadece konuyu ezbere anlatıyorsa iyi değil. günlük yaşamdan sürekli örnekler veriyor mu konuyu ezbersiz kavramanı sağlıyormu iyice bak. sonra derse devam et. Yani öğretmen seçme özgürlüğünü kullan. Eminim başaraksın.

teşekkür ederim öğretmenim :KK70: kendime güveniyorum artık,dersanede birebir etüt alıcam ve başarıcam bunu da :) tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler

teşekkür ederim öğretmenim :KK70: kendime güveniyorum artık,dersanede birebir etüt alıcam ve başarıcam bunu da :) tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler

Tekrar merhaba canım, etüt öğretmenini iyi seçmelisin, Çünkü dershane sistemini iyi biliyorum sadece ihtitaç sahibi olan ve az paraya iş yaptıracak birilerini bulup öğretmen konumuna sokan çok yer var ve şahidim. Tabi ki her öğretmen için söylemiyorum. Dediğim gibi öğretmenini sen seç onunla çalışmak istediğini söyle ve anlamadığın yeri 5 defa da olsa tekrar anlattır ve bol soru çözümü, anlaşıldımı?

cnm daha yolun başındasın..bir duruma önyargı ile yaklaşmak hiç iyi bir durum doğurmaz..sevmeye çalış..otur dersin başına sonuçta sen ingilizce bölümünü secene kadar ilkokulu bu matematikle geçtin değil mi?
eğer çok kötü olsaydın ilkokulda da gecemezdin
şimdi mutlakaki unutttuğun konular olacaktır..sakın endişeye kapılma..dershaneye gidiyorsan yardım al..hocanın yanına bir değil 10 kez git o sana öğretmeye mecbur sende anlayacaksın..yeterki iste aşamayacağın güçlük yoktur..sevgiyle kal...

canım mat 1 den deıl mat 2 den kork sen asıl:)
mat 1 cok kolay hıc kasmana gerek yok emınım basarırsın.
hem bu yıl kesın daha kolay cıkcak sorular

X