- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.122
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Aramca Semitik dil ailesindendir, Sanskrit ise Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-Iran kolundandir..
Bilgilerinizi karistirdiniz galiba, neyse önemli değil.
Selametle
Aramca Semitik dil ailesindendir, Sanskrit ise Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-Iran kolundandir..
Bilgilerinizi karistirdiniz galiba, neyse önemli değil.
Selametle
Kim verecekmis bu dersleri Tde cilerden baska ? Tarih ve Turk Dili Edebiyatı bolumu dışında hangi bölümler verecekmis.? Kac yil eğitimini aliyor insanlar. Bilmemesi sizin arkadasinizin sorunuBirincisi Osmanlica değil Osmanli Türkçesi.
Ikincisi kesinlikle olmali, o kadar harika eserler var ki ben okudukça daha da iclerine girmeye calisiyorum. Muthis kutuphanelerimiz var, eski mezarlarin üzeri bazi hastanelerin üzeri hep Osmali Türkçesi yazilariyla doludur ve herkes bu yazilari Arapça sanar hatta Kur'an'dan ayet sanarlar.
Kesinlikle ders verilmeli harika olur.
Ayrica Türk Dili Ve Edebiyati ogrencileri de maalesef Osmanli Türkçesi'ni pek bilmezler, bu dersi verecek olan bölümler farklidir.
Ayrica bunun gericilikle asla alakasi yok. Bir arkadasim dereceyle üniversiteye girmis olmasina ragmen TDE'ye sirf Osmanli Türkçesi bilmiyor diye okulu uzadikca uzuyor..
Kim verecekmis bu dersleri Tde cilerden baska ? Tarih ve Turk Dili Edebiyatı bolumu dışında hangi bölümler verecekmis.? Kac yil eğitimini aliyor insanlar. Bilmemesi sizin arkadasinizin sorunu
Bunu bilemezsiniz ki. Belki ben onlardan daha vakifim sonucta kac yıl egitimini ben de aldim. Ayrica hic sınırlı degil ogrendiklerimiz bu konuda ezbere konusmussunuz.Fars Dili ve Edebiyatı öğrencileri vermeli bana göre. Çünkü en vakıf olanlar onlardır.
Fars Dili ve Edebiyati öğrencileri bu dersleri vermeli bana göre.
Türk Dili ve Edebiyati ogrencileri hâlâ Mevlana'nin Türk olduğunu iddia ediyorken Osmanli Turkcesini iyi bileceklerine inanmiyorum çünkü gördükleri sinirlidir, cok kisiyle karsilastim... Osmanli Türkçesi sadece basit yazi degildir. Bunun el yazmasi var var da var yani.
Neyse, böyle işte. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?