• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Osmanlı serisi tercihim sizce nasıl =))

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nes_li

Ömrümün sahibi
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
518
12
118
$yüz 2.jpg $yüz 3.jpg

Merhabaa,

Henüz bi araştırma yapmadım ama nişan için osmanlı seris düşünyorm...Kullanan ya da model önermek isteyen olursa seve seve görmek isterm =):31:

Syg

Eki Görüntüle 638913 Eki Görüntüle 638914

Merhabaa,

Henüz bi araştırma yapmadım ama nişan için osmanlı seris düşünyorm...Kullanan ya da model önermek isteyen olursa seve seve görmek isterm =):31:

Syg

Merhabalar,

Ben nişan yüzüğümü alırken kendiminkinden çok nişanlımınkine dikkat etmiştim. Bazı modellerde bayanın yüzüzü erkekte pek hoş durmayabiliyor. Mesela eklediğiniz resimlerde 1.si daha güzel ama bence erkek için biraz fazla desenli; diğerinin erkek yüzüğü daha hoş ama bu seferde bayanı 2 sıra taşlı... Ben tek sıra taşlı aldım alyansımı, keşke almasaymışım. Ne taşı düştü ne birşey fakat, düz klasik sapsarı alyanslardan almadığıma o kadar pişmanım ki... Yanlış anlaşılmasın yüzüğümü çok seviyorum, aşkla bakıyorum ona :16: Ama sürekli elinde olacak, yemek yaparken, temizlik yaparken, bulaşık yıkarken vs... Birde alyansın manevi değeri var, yıllar sonrada parmağımda ilk takılan yüzüğüm olsun isterdim, düğünde klasik sarı alyanslardan alacağız sanırım. Ama şimdiki yüzüğümüde saklayacağım elbette :) Birde yanına tek taş takacaksan, onunlada uyum içinde olması daha hoş oluyor.Desen olarak pek yardımcı olamasamda yüzüğün şekli olarak eklediğin modeller çok rahat olur diye düşünüyorum. Dümdüz küt gelen modeller parmaka acıtma yapıyor çünkü.

Açıklama için çok teşekkür ederm...Pırlanta beyaz altın söz yüzüğüm o yüzden yanına osmanlı gidermi bilmyrm ama ikisini aynı parmakta kullanmayacağım...Bayan modelleri genelde daha hoş duruyor birde benim sözlüm altın takmam diyor :/ aynı modelin gümüşünü yaptırmayı düşünüyorz

ilk yüzük gerçekten çok hoş. benimde beğendiğim bi model. bizde yeni nişanlandık yeni alyans aldık kuyumcuların önünden geçerken falan osmanlı modellerini çok beğeniyorduk hatta ben direk o modellerden alır çıkarım diyodum. fakat bu modeller elde, vitrinde durduğu kadar hoş durmuyo. yani bizde durmadı :/ elimize takınca hiç hoşumuza gitmedi bide bu desenlerin oyma kısmı varya siyah olan yerleri çoğu yüzük de sıkıntılıydı yani nasıl anlatayım oyması dümdüz değil böyle pütürler yamukluklar oluyo o yüzden de eledim ben o alyansları

Kısmet bakalım dediğinz gibi içime sinen başka bir yüzükte olabilir ilk seçeneğim bu yüzükler olacak =)):12:

Açıklama için çok teşekkür ederm...Pırlanta beyaz altın söz yüzüğüm o yüzden yanına osmanlı gidermi bilmyrm ama ikisini aynı parmakta kullanmayacağım...Bayan modelleri genelde daha hoş duruyor birde benim sözlüm altın takmam diyor :/ aynı modelin gümüşünü yaptırmayı düşünüyorz

İkisini aynı parmakta kullanmayacaksan hangisi içine siniyorsa onu al. Arkadaşın dediğide doğru, yüzüğü takıp dokunduğunuzda rahatsız etmemesi lazım. Benimde nişanlım gümüş kullanıyor. Hatta biz Altınbaştan almıştık, benimkinin aynısını yaptılar (gümüş ama sarı kısımları var fakat zamanla sarı kısımları suyla vs akıyor, yüzüğü bakıma veriyoruz, tekrar rodajla sarı yapıyorlar :1:, altın görünümlü gümüş oluyor ) :)

İkisini aynı parmakta kullanmayacaksan hangisi içine siniyorsa onu al. Arkadaşın dediğide doğru, yüzüğü takıp dokunduğunuzda rahatsız etmemesi lazım. Benimde nişanlım gümüş kullanıyor. Hatta biz Altınbaştan almıştık, benimkinin aynısını yaptılar (gümüş ama sarı kısımları var fakat zamanla sarı kısımları suyla vs akıyor, yüzüğü bakıma veriyoruz, tekrar rodajla sarı yapıyorlar :1:, altın görünümlü gümüş oluyor ) :)

Aynen canm bizde öyle düşünüyorzz takmam diyor altın bende zorlayamam tabii... =)

Söz yüzüğüm ile alyansı aynı parmkta düşünmüyrm bunu da söylemk istedm =)

Eki Görüntüle 638913 Eki Görüntüle 638914

Merhabaa,

Syg

İki yüzük de bayan için gayet hoş, ancak erkek için doğru seçim olmayabilir. Diğer arkadaşlara katılıyorum ben de, zaman içerisinde yüzüğün kalınlığı sıkıntı yaratabilir. Öncelikle denemelisin bence, sonrasında et kalınlığında ayarlama yapabiliyorsun çoğu yerde. Mesela benim yüzüğümün et kalınlığı fazlaydı, aldırdım, ince yaptırdım. Şimdi ise çok hoş :12:

yüzükler hoş fakat kalınlar. benimki de kalın bu nedenle yüzüğün altı pişiyor. parmağım acayip kaşınıyor. normalde hep parmağımda ama eve gelince hemen çıkarmak ve parmağımı havalandırmak istiyorum. anlican kalın yüzükten biraz dertliyim.
ben ince olması taraftarıyım. şimdi eni ince ama kendi kalın olan yüzüklerden bakınıyorum. daha rahat kullanabilmek için

Söylediklerinizi dikkata alark seçim yapacğm ama gönlüm bu modellerden yana biz kendi aramzda da yüzük aldğmzda taktğm yüzük kalın ama rahattı hepsi öyle olmayablr =)

ben bu ilk resimdekine benzer bir şey aldım.taşları vardı.ben istemedim.erkek yüzüğüyle aynı yaptırttım taşsız.çok güzeldi ama zamanla el yıkadıkça o siyah kısımların boyası gitti.sapsarı kaldı.dolayısıyla özelliği de kalmadı.eşim el yıkarken falan hep çıkarıyor.onunki hala alındığı gün gibi.ben de sinir oldum :(( bunu da göz önünde bulundurun.

Benim alyansımda bu tarz.
Eşim gümüş istediği içineşimin alyansı gümüş rengi.
Kim görse çok begeniyo, benden sonra bi kaç arkadaşım alyansını değiştirdi. :27:
Kalın alyansı kullanması biraz daha zor ama seçerken bombeli olmasına dikkat ederseniz gayet rahat edersiniz.
Kenarları kalın oluyo genelde diğer alyanslara göre elinizi kesme sorunuda olmuyor.
İlk fotograftakini ben de çok kalabalık buldum ama el işciliği oldugu için isteğine göre azalttırabilirsin.

yesilturuncu siyahlıgın gittiğini yazmış sanırım ( alıntılamayı unuttum :26: )

Benim sürekli parmagımda, eşiminde öyle fakat henüz bi sorun yok. Umarım bizimkide renk atmaz. :18:

Son düzenleme:
Kalın ve böyle aşırı süslemeli birşey alma derim. Fikir olsun diye söylüyorum herkesın kendı zevki tabiki. ama bunun bulasıgı var temızlıgı var altında su kalıyor söylemıslerde zaten ve yuzuk cok hasar görur ve cızılır kullanımı rahat olmaz bir süre sonra hem bırcok yuzuk var içi kaygan olanlar bence onlardan tercıh etmelısın ve cok suslu olmasın. sonucta inşAllah ömür boyu takıcaksın rahat ve kullanıslı olsun..

Back