• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Osmanli esintileri.....

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
435
0
- Yurtdışı
Ben de dahil pek cogumuz bu aralar "english country" stiline yakinlik duymaya basladik. Ama benim aklima, acaba kendi geleneklerimize göre dösesek evleri, hani su bildigimiz mobilya fuari görüntüsünden kurtulamaz miyiz diye bir soru düstü ve gördüm ki pek cok yabanci sitede "Osmanli" stili ragbet görmekte :)

Bu nedenle ben de burada konu acayim, hem böylece herkes yararlansin diye düsündüm. Benim icin de daha sonra dönüp yararlanacagim bir arsive dönüsür belki. :)

ottoman.jpg

living-room-decorating-ideas-home-decor-sofa-white-light-linen-fabric-covered-upholstery-neutral-natural-map-wall-black-ottoman-interior-design_peter-vitale.jpg

eclectic-interior-design-ed0211-11-lgn.jpg

tumblr_lhi54r548T1qhyzd0o1_500.jpg

Can_Enhance_Ottomans_architectural_design_photo4.jpg

1_1065.jpg

hedza+osmanl%C4%B1+dekorasyon+%2868%29.jpg
Bence bu oldukca hos!!!! :)

Bu da baska bir tonu:
osmanl%C4%B1-dekorasyonu-430x301.jpg

klasik-salon-dekorasyon-modeli-577x350.jpg

turkish-bathroom-design-osmanl%C4%B1-banyo-dekorasyonu-jpg.8195

Feryal%20G%C3%BClman_1%20%283%29.jpg

ETNIK-BANNER2.jpg

kahve_seti_4.jpg

35lik_osmanli_sarkit_aydinlatma_hedef2.jpg

miller-house-sunken-room-DESIGNRULZ-3.jpg

Buradaki resimleri tiklayabilirsiniz 6 fotograf var : Rifat Ozbek's Turkish house: Aegean genie - Telegraph

5881994777_2d3990e9ef_z.jpg

Apartments-Interior-Design-Ideas-600x400.jpg

20195898299083321_Fcp0EMmm.jpg

7. ve 8. bence çok kasvetli, hamam hoşuma gitti ,bir çoğunda da pek osmanlı esintisi göremedim canım.

Arkadaşların aksine ben osmanlı tarzını iyi yakaladıklarını düşünüyorum en azndan çok yakın :) bnm için agır bir tarz ama muhteşem :72:

Beğendim dediğin köşeli gibi dizayn var ya, bayıldım..
Banyoya bittim..
En son yatak odası var ya, babacım Dolmabahçede görevliydi, bilinmedik yerlerini bilirim..
Ordaki yatak odalarının hemen hemen aynısı...
Aynı model ve aynı yerde duran yataklar :)
Beğendim çoğunu ama temizlikten ve oymalı eskitme ahşaptan bıkmış biri olarak..
Çok detay istemiyorum evimde, bu tasarımın en en sade hallerini becerebilirsem düşünürüm..
Çok fazla english ya da pop art sevmiyorum..
Doğal olmalı, sade rahat ve biraz da geleneksel :))
Ellerinize sağlık yaa, güzel fikirler oluşuyor kafamda :))

O yeşil koltuklu odaya ve banyoya bittimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :16::16::16:

Ben de öyleee :D:D:D:D

Hiç biri Osmanlı olmamakla beraber harikalar bence...
Fransız ve Hint kombinasyonu olmuş daha çok... :34:

Hic biri Osmanli degil diyemeyiz cünkü iclerinden bazilari direk Osmanli stili, mesela yesil koltuklu köseli begendigim dedigim dizayn, digerleri de Osmanli esintilerinin daha sadece daha agir daha etnik vs gibi karisimlarla harmanlanmis hali... :)

Arkadaşların aksine ben osmanlı tarzını iyi yakaladıklarını düşünüyorum en azndan çok yakın :) bnm için agır bir tarz ama muhteşem :72:

Tesekkürler:) Evet bazilari direk Osmanli stili olmasada esintileri var :D Evet biraz agir ama cok hos görünmekte

Beğendim dediğin köşeli gibi dizayn var ya, bayıldım..
Banyoya bittim..
En son yatak odası var ya, babacım Dolmabahçede görevliydi, bilinmedik yerlerini bilirim..
Ordaki yatak odalarının hemen hemen aynısı...
Aynı model ve aynı yerde duran yataklar :)
Beğendim çoğunu ama temizlikten ve oymalı eskitme ahşaptan bıkmış biri olarak..
Çok detay istemiyorum evimde, bu tasarımın en en sade hallerini becerebilirsem düşünürüm..
Çok fazla english ya da pop art sevmiyorum..
Doğal olmalı, sade rahat ve biraz da geleneksel :))
Ellerinize sağlık yaa, güzel fikirler oluşuyor kafamda :))

Degil mi o köseli oda gibi bir odam olsa ne güzel olurdu diye düsündüm :) Banyo zaten tartisilmaz :D
Yatak odasindan bahsetmen de iyi olmus, onu yabanci bir sitede bulmustum, emin olmamistim acaba bu bizim stil mi diye :) Ama simdi eminiz :)
Fikir vermesine cok sevindim:)
Ben de zaten evimi nasil dösesem diye düsünürken cikti bu fikirler..
Su ortada tepsili sehpa var ya begendigimiz köseli odada..:)
Öyle bir sey cok hos ve degisik olur diye tahmin ediyorum.

tatlım dediğin gibi bende dahil olmak üzere çoğumuz ingiliz esintilerine kapıldık,
ama asıl asalet,şıklık bizim osmanlıda,
ama bunun sebebini şuna bağlıyorum, evlerimiz genellikle küçük odalı apartman daireleri,
ve en uygun,ferah modeller ingiliz country modelleri ve çok şirinler.
osmanlı modelleri için yüksek tavanlı, büyük salonlu,büyük pencereli ferah evler lazım ki
model kendini göstersin, normal bir salona osmanlı takımı alanları görüyorum,
adım atacak yer kalmamış,çok büyük ve kasvetli duruyor.

Bence çok şık hepsi, ama Osmanlı'dan çok Balkan ve Hint esintileri varmış gibi geldi bana. Özellikle o üzerinde etnik esintiler yazanı balkan evlerine çok benzettim. O renkli yastıkların ve kilimlerin, sehpanın vs. benzerlerinden dedemin köy evinde vardı benim. Hatta annem evde kedi besliyorum diye almama izin vermemişti içimde uhdedir hala o :1:

Back
X