• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Osman Aysu

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
Osman Aysu, 1936'da ıstanbul'da doğdu. Üç asırdan beri ıstanbul'da yaşayan bir Osmanlı ailesine mensup olan yazar, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra ıstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1994 yılından bu yana kaleme aldığı polisiye ve gerilim romanlarıyla tanınıyor. At Kuyruklu Adam, Cellat, Çöl Akrebi, Şeytanın Maskesi, Güvercin Kayalıkları, Kurt Sığınağı, Lenin'in Mangası, Londra-Moskova Hattı, Sorguç, Yanık Yüz, Miras, Bir Aşk Masalı, Karanlıkta Fısıltılar, Kuşkunun Ötesi, Rapsodi, Nemrut'un Gazabı, Sır Duvarları adlı kitapları vardır.

Osman Aysu'nun kitaplarını severek ve heyecanla okuyorum.
anlatım tarzı kitablarının sürükleyiciliği süper. en güzel kitabı diyemiyorum okuduklarımın hepsi birbirinden güzel ve sürükleyici. kesinlikle tavsiye ederim.
arkadaşlarımı da alıştırdım hepsi beğenerek okuyor.
okuduklarımdan bazıları:

Kuş Kafesi
Bıçak Sırtı
Soğuk Taşlar
Sorguç
Uzun Gece
Ölü yada Diri
Casus
Travma
Osman Hilmi Efendi'nin Laneti
Güvercin Kayalıkları
Cinayet sancısı

Son düzenleme:
Soğuk taşları bende okudum anlatım başarılı ama hatalar var. Duygunun yaşını bir yerde 24 derken başka yerde 26 diye bahsediyor. Sulhi ismi bazı yerlerde yanlış yazılmış suphi diye geçiyor. Anlatımda kitabın başı ile sonu arasında bazı çelişmeler var. Ama geniş olarak baktığında güzel bir kitap. Tavsiye ederim.

floristgirl cüm ben bu dedıklerıne hıc dıkkat etmemıstım. Kıtap oyle surukleyıcı kı kıtapta ısımden cok olayın sonu ne olacak dıye heyecan ıcınde okuyorum. Yakında okudugum kıtapların ozetlerını paylaacagım.

Çocukluktan başlayan arkadaşlıkları yıllar boyu devam etmiş ve aralarında sevgi, saygı ve güvene dayanan bir dostluk kurulmuştu.Fakat Ali'nin uğradığı trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi, arkadaşı Cem'in hayatını yavaş yavaş bir kabusa dönüştürecekti.Ali'nin ölümüyle birlikte yayılan dedikodular şaşırtıcıydı.
Bu bir kaza mı yoksa intihar mıydı?
Ya da birilerinin dediği gibi cinayet mi?
Cem şaşkındı; çocukluk arkadaşının zedelenen isminin itibarını kurtarmak ona düşüyordu ama ne pahasına...

Karaca Ahmet Mezarlığı...
Soğuk ve ıslak bir gece...
Tam gece yarısı...
Selviler arasında rüzgarın uğuldayarak dolaştığı, ağaçların çatırdadığı zifiri bir karanlık.
Yaşlı bir çımacı evine bir an önce ulaşmak için kestirmeden mezarlığa dalar. Ama orada onu ölüm beklemektedir. Mezar taşlarının arasından fırlayan bir gölge sert bir bıçak darbesiyle yaşlı adamın gırtlağını boydan boya keser.
Ve öldürdüğü adamın yakasına bir şiir iğneler.
Benzersiz cinayetler birbirini izleyince artık şehirde herkes bu "şair katil"den korkuyla söz etmeye başlar.

Dördü erkek biri kadındı. Ve beş yıl önce Özel Tim'deki görevlerinden ayrılmışlardı. Ama kader onları bir kere daha biraraya getirdi... Beş sene önce Doğu Bölgesindeki çatışmada öldüğünü sandıkları Avcı yeniden ortaya çıkmıştı. Bu timdeki görevliler onu en iyi tanıyan insanlardı... Yeni görevleri sadece Avcı'yı yakalamaktı.

Ölü veya Diri...

Bu romanında bir sorguç etrafında dönen entrikaları kendine özgü anlatımıyla naklederken, kurgu ve gerilimde ne denli bir usta olduğunu bir kere daha gözler önüne seriyor Osman Aysu. II. Bayezid'in sorgucunun, romantik bir aşkla birbirini seven iki gencin hayatına nasıl bir gölge gibi düştüğünü ve onları esrarengiz olayların içine nasıl çektiğini ürpererek izleyeceksiniz. Her sayfası, her satırı heyecan veren, soluk kesici yeni bir Osman Aysu klasiği...

Her şey bir benzin istasyonundaki saldırıyla başladı. Cinnet geçiren bir şehir eşkıyası, elindeki "Uzi" ile benzin kuyruğunda bekleyen insanlara rastgele ateş açmış, etraf bir anda cehenneme dönmüştü. Olay, sıradan bir cinnet gibi görünüyordu ama inşaat müteahhiti genç mimar ile eşi ve iki çocuğunun hayatını bir kabusa çevirmeye yetecekti. Çünkü, benzin istasyonunda ölen eşkıyanın ailesi kan davası peşindeydi artık. Hedefleri ise, tekerlekli sandalyeye mahkum bir adamla, onun korumasız ailesiydi... Osman Aysu ile ölümün kol gezdiği bir gerilimin doruklarında dolaşmaya hazır olun!..

Tüm vücudunun yorgun düşmesine ve gözlerini kapalı tutmasına rağmen, bir türlü uykunun o sihirli boşluğuna düşemiyordu. Yağmurun çıkardığı seslerin dışında kulağına çarpan ilk çıtırtıyı da o sırada işitti. Bu sese aşinaydı. Yukarıya çıkan merdivenlerin yedinci basamağındaki ahşap gıcırtısı... O asap bozucu ses..."

Osman Aysu bu defa, yağmurun eksik olmadığı bir İstanbul yazında, kötülüğün hiç belli olmayan doğasına karşı mücadele veren insanları anlatıyor. Gerilim ve sürprizlerle dolu şaşırtıcı bir roman daha ustanın hayranlarıyla buluşuyor.

bende tam bır osman aysu fanatıgıyım.tum kıtaplarını okumaya calsıyorum suana kadar elımde 30 kıtabı oldu sanırım yalnız yazarın yazma hızına yetısemıyorum.tam kıtaplarını tamamlıycam derken kutuphanemde yenı bır kıtabı cıkıyor

bende tam bır osman aysu fanatıgıyım.tum kıtaplarını okumaya calsıyorum suana kadar elımde 30 kıtabı oldu sanırım yalnız yazarın yazma hızına yetısemıyorum.tam kıtaplarını tamamlıycam derken kutuphanemde yenı bır kıtabı cıkıyor

kitapları sürükleyici ve insan elinden bırakamıyor. ben kitaplarını henüz alamadım. ama mutlaka kitaplığımda okuduğum kitaplarının olmasını istiyorum. sen nerden alıyorsun. yani yeni mi alıyorsun 2. el mi? yeni basımları 2. el alamayız ama önceki kitapları olabilir.

Bende sizler gibi Osman Aysu fanatiğiyim. İlk bas Travma yı şans eseri konusunu okuyup alıp cok severek okumuştum.. Travmayı Kartopu Doğum Günü 15 Aralık Kuş Kafesi Bir Aşk Masalı Soğuk Taşlar ve daha niceleri takip etti amma bi süreden sonra Osman Aysunun kitaplarini okurken olayları tahmin ettiğinizden sıkılmaya başliyorsunuz. ( en azından bu benim düşüncem ) En son Kücük Tatlı Kız'ı sipariş edip okumaya basladim ama sıkıldım. Genelde yazarken Erkek kadınları arzuluyor ve kadınlar bir öyle bir böyle tavır takınıyor yani cok birbirine benzer karakterler. Birde cok isim yanlışlıkları yapıyorlar neyse genel olarak cok sevdiğim bi yazar gene de okumaya devam edeceğim. Tek sevdiğim yanı acaba bu kitap bitince ne okusamı ortadan kaldırıyor :52: Hızına yetişilmiyor cünkü :61:

Back