• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Osho'nun ego analizi ( biraz uzun ama hepsini okumanızı tavsiye ederim )

bir çok kişi ne kadar uzun diye geçiştirmiştir :1no2:. Zaten millet olarak kitap okuma alışkanlığımızda yok ne yazık ki. İnsanlar birşeyleri araştırıp öğrenmiyor, sadece duyumlara göre hareket ediyor. Bahane sorulsa neden kitap okumuyorun diye birine herşeyi sayabilir insanlarama kendilerini kandırırlar. Bu adamın bu yazısı birebir düşüncelerimi yansıtıyor. Yazılanı yapabilmek ve bu farkındalığa varmak herkese nasip olmuyor. Ne mutlu ki biz buşanslı kişilerdeniz yerimseniben

Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten bugüne kadar mutsuzluğumun ve sıkıntımın kaynağının ego olduğunu farkettim. Çünkü ciddi manada ona bağlıyım bunu farketmemi sağladı. Paylaşım için teşekkürlercanım

bişeylern daha farkındayım evet ama daha kattetmem gerekn cok sey var =) dediğiniz gibi hepsi bahane kandırmaca insanlar mutlu olmak varken sürekli , bu yüzden anlık mutluluklarla yetiniyolar . Dünyanın &10 u bile böyle düşünüyo olsa gerçekten bi çok şeyin önüne geçinilebilir

dünyayı bıraktım bu forumdaki insanların bile %10 düşünse bu şekilde hem bu kişiler mutlu olacak hemde sorun yaşayan tanıdıklarına arkadaşlarına daha yapıcı daha olumlu tavsiyelerde bulunacaklar. Ve bu şekilde bu yayılsa kim bilir ne ilişkiler kurtulacak, insanlar hiç tatmadıkları mutlulukları tadacaklar. Forum genelinde açılan başlıkları ve buna yazılan yorumları okursak bu düşünceye neredeyse hiç kimsenin sahip olmadığını görebiliyoruz ne yazık ki. Herkes suçlayacak birini arıyor, ve herkes bir kalıba girmeye çalışıyor genelde insanlar nasıl davranıyorsa belirli sorunlar karşısında öyle davranma eğilimi gösteriyor,ondan hep siz olsanız nasıl davranırdınız/ne yapardınız gibi başlıklar çoğunlukta.

dünyayı bıraktım bu forumdaki insanların bile %10 düşünse bu şekilde hem bu kişiler mutlu olacak hemde sorun yaşayan tanıdıklarına arkadaşlarına daha yapıcı daha olumlu tavsiyelerde bulunacaklar. Ve bu şekilde bu yayılsa kim bilir ne ilişkiler kurtulacak, insanlar hiç tatmadıkları mutlulukları tadacaklar. Forum genelinde açılan başlıkları ve buna yazılan yorumları okursak bu düşünceye neredeyse hiç kimsenin sahip olmadığını görebiliyoruz ne yazık ki. Herkes suçlayacak birini arıyor, ve herkes bir kalıba girmeye çalışıyor genelde insanlar nasıl davranıyorsa belirli sorunlar karşısında öyle davranma eğilimi gösteriyor,ondan hep siz olsanız nasıl davranırdınız/ne yapardınız gibi başlıklar çoğunlukta.

-----------

Son düzenleme:
Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten bugüne kadar mutsuzluğumun ve sıkıntımın kaynağının ego olduğunu farkettim. Çünkü ciddi manada ona bağlıyım bunu farketmemi sağladı. Paylaşım için teşekkürlercanım

---------------------

Son düzenleme:
princess 17 gercekten guzel yazı ve ben de sanırım oshoya ait her kitap var diyebilirim dilini anlamak bazen zor oluyor ama bı gunde bıtırmeye calısmıyorum hatta bazen alakasız bır sayfayı acıp sadece3 cumle okusam bıle onu ıyıce anlamaya calısıyorum kesinlikle oshonun yazılarını cok begeniyorum bende paylasım ıcın sagol

bu kadar gerçekçi, ciddi anlamda vurucu ve kendimizi tanıma adına yararlı bir yazı okuduğuma sevindim, teşekkür ederim gerçekten. tekrar tekrar aklımdan geçiriyorum okuduklarımı...

hayatım değişti adlı internet sitesini inceleyen ve istifade eden var mı hiç aranızda?

Bu onun sorunu, benim değil"

Ya siz; şayet eşiniz kaçar, sizi boşar, başka birisine giderse tamamıyla dağılırsınız - çünkü o size ilgi gösteriyordu, özen gösteriyor, seviyor, etrafınızda dolaşıyor, sizin kendinizi birisi olarak hissetmenize yardım ediyordu. Tüm imparatorluğunuz kayboldu, siz dağılıverdiniz. İntihar etmeyi bile düşünmeye başlarsınız. Neden? Neden karınız sizi terk edince intihar edesiniz? ? Neden kocanız sizi terk edince intihar edesiniz? Çünkü kendinize ait bir merkeziniz yok. Karınız size merkezi veriyordu; kocanız size merkezi veriyordu.

bu aralar çok fazla düşünmeye ve cevremdekılere söylemeye başladığım şey aslında bu cümleler ama bunları söylediğimde insanlara nedense kendi dünyamı yarattığım ve kendımı zayıf olarak görmek istediğimi söylüyorlar.Ama artık çevremdekileri daha iyi anlamaya başladım.Eskiden kıskançlık duyduğum şeyler artık önemsiz hale gelemeye başladı.Egom yok mu oldu bilmiyorum ama bır olay yaşarken artık bana neden bunu yapmış olabilir diye empati kurup yaşamaya ( ben ne yaptımda bunu yapmış olabilir diye) düşünmeye başladım.Böylede hayatın bir anlamı kalmamış gibi geliyor.sebebi ne yada ne kadar sürecek bu yaşadıgım duygunun bilmiyorum.Acaba bu duyguyu hıssetmemin sebebi artık egodan tamamen kurtulmamın sebebi olabilir mi?
paylaşımın için teşekkür ederim.

Keyifle okudum ; paylaşım için teşekkür ediyorum.Bu tür meselelerde daha fazla bilgi alışverişinde bulunmamız ve onları keşfetmemiz gerektiğini düşünüyorum..
Her satırda derin bir anlam ve mantık yatıyor aslında.Gizli bir koy gibi cennetten;bulunmayı bekleyen..
Mutsuzluğun sorgusu yapılabilir;nedenlerle nasıllarla asıl sebebe ve böylelikle çözüme daha basit varılabilir.
Geniş düyanmızdaki bu ufak yazının bile okunduğu taktirde anında bizlere birşeyler katacağından;kafamızda şimşekler çaktıracağında ve şöyle bir silkendireciğinden eminim..
Dediğiniz gibi aslında dünyada barış ve sevgiyi sağlamak hem en kolay hem en zor böyle bir imtihan işte.
Bazen ego ve nefsi kıyaslıyorum ; kişisel ego ve ferdi nefsi emmare..
Tamamen aynı terimler olmamaklar birlikte ortak noktalarını buluyorum...

Kendinizin ne zaman mutsuz hissedecek olursanız hemen gözlerinizi kapayın bu mutsuzluğun nereden gelmekte olduğunu bulmaya çalışın ve her seferinde göreceksiniz ki, sahte merkeziniz başka biriyle çatışmakta.

Siz bir şey umdunuz ve gerçekleşmedi.

Siz bir şey beklediniz ve tam tersi oldu - egonuz sarsıldı, mutsuzsunuz. Yalnızca bakın; ne zaman mutsuz olursanız, neden olduğunu bulmaya çalışın.

Sebepler sizin dışınızda değil. Temel neden içinizdedir - ama siz her zaman dışarı bakarsınız, her zaman sorarsınız:

Beni kim mutsuz ediyor?

Benim kızgınlığımın sebebi kim?

Ben kim hayata küstürüyor?

Ve dışarı bakarsanız göremezsiniz.

Sadece gözlerinizi kapayın ve her seferinde içe bakın.

..

Velhasıl;bizler önce kendi içimize kendi ruhumuza ve yüreğimize bakalım.Bakalım ki onu tanıyalım .Kendimizi tanıdığımızda inanıyorum ki herşey çok daha basit ve duru olacaktır..

Bizlerin daha çok okumaya öğrenmeye maddi manevi bilim edebiyat felsefe tasavvuf her ama her konuda daha çok bilgi sahibi olmaya ihtiyacı var..

Dilerim yaşamımızı iyi şekilde değerlendiririz.

bişeylern daha farkındayım evet ama daha kattetmem gerekn cok sey var =) dediğiniz gibi hepsi bahane kandırmaca insanlar mutlu olmak varken sürekli , bu yüzden anlık mutluluklarla yetiniyolar . Dünyanın &10 u bile böyle düşünüyo olsa gerçekten bi çok şeyin önüne geçinilebilir

Sevgili princess.17 ,kesinlikle sana katiliyorum, 1 ay kadar once kaybettigim cok sevgili bir dostum sayesinde kitaplarina ulastigim Osho ve farkindaligima varmak bana o kadar iyi geldi ki...tekrar tesekkurler

Back