Saç Rengi ve Saç Boyama Oryal yüzünden tutmayan boyaya ne yapılır?

auroras

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
696
14
116
Antalya
ben saçlarımı yeni açtırdım.. nerdeyse 1 ay olcak
ve 2 kez boyattım.. hemen akıyor boya...
kesinlikle saçımda kalmıyor..
başka bir kuaförün söylediğine göre oryalin kalitesi düşükmüş....
bir kaç boyamadan sonra tutarmış..
ama bu birkaç boyamayı beklemeden acaba saçlarıma boya tutmasını sağlayabilir miyim?
pigmentasyon falan yapsam?
ya da hangi boya bunu sağlar..
bi el atsanız kızlar...
çingene gibi geziyorum....
çiğ bi sarı var saçımda. turuncumsu...
hiç yakışmıyor bence

sorularım var o zaman
1-kuaförler yapmıyor mu bu işlemi
2-marka ne tavsiye edersin?
3-kullanılan renk sanırım bakır, saçım bakırlaşır mı pigmentasyon sonrası?
4-kesin tutar mı ondan sonra?

sorularım var o zaman
1-kuaförler yapmıyor mu bu işlemi
2-marka ne tavsiye edersin?
3-kullanılan renk sanırım bakır, saçım bakırlaşır mı pigmentasyon sonrası?
4-kesin tutar mı ondan sonra?

Çoğu kuaför cila adı altında 15-20 gün sonraya randevu verip o zaman yapıyor.
Aslında boyamadan önce yapılmalı ama kuaför daha fazla para alabilmek için daha sonraya bırakıyor (amaç bu olabilir bence)

Ben boya markası olarak tüp boyalar kullanıyorum ama set boya kullanacaksanız palette öneririm.

Saç hangi renge boyanıyorsa pigmentasyon da aynı renk ile yapılır (örneğin saç 7.0 ile boyanacak pigmentasyon işlemi de 7.0 ile yapılmalı.)

Pigmentasyon oryalle açılmış saçı boyadıktan sonra olabilecek istenmeyen renklerin giderilmesinde (turunculuk-yeşerme ...) ve saça pigment yüklemesi yaparak boyanın hemen akmamasını sağlamada kullanılır.
Yani boya saçtan hemen akıp gitmez pigmentasyondan sonra.

Son düzenleme:
son bir sorum var.
oryalle açılalı 1 ay oldu.. yine de yapsam sorun olur mu.. sonuç yine akmayan bir boya olur mu?
bu arada boya markası olarak koleston ya da igora kullanacağım... tüp.. büyük bir olasılıkla da igora royal alıcam..
teşekkür ederim size..
dediğim gibi çingene gibi geziyorum bayadır : )

aa bu arada pigmentasyonla ilgili de bir sorum var..
saçıma 2 kutu boya gidiyor.. 2 kutu boya mı kullanıyım pigmentasyonda da yani 4 tüp boya mı alayım?ve suyu 1/1 oranı derken 1 kutu boyaya 60ml su şeklinde mi olacak?

Son düzenleme:
kızlar bu pigmentasyonu ıslak saçamı yapacağım kuru saçamı birde sonrasında yıkayıp mı istediğim rengi süreceğim saçıma yoksa direk pigmentasyon yaptığım saçın üzerine mi ?

canım pigmentasyonu kuaför şöyle yaptı 1 tüp boyayı kullanılan oksidan kadar suyla karıştırdı (saçı ne renge boyayacaksan artık o renk o tüp boya) vakit tutmadım ama benim saçımda 15dk 30dk arası durdu.. sonra boyaya birşey yapmadan silmeden yıkamadan hazırladığı iğrenç renkteki boya karışımını sürdü saçıma.. gerizekalı yüzünden ağlıyorum şu an..

canım çok bişey vermedim ki zaten boyayı kendim götürdüğüm için..
sorma hüngür hüngür ağlıyorum

vay o kuaförün haline
eline tarak fırçayı alan kuaförüm diye çıkıyor

ben bile şu tecrübesiz halimle
kaç kişinin saçını açtım
o kadar mı zormus yaaa bır saçı açmak..
git paranı geri al cnm
mecburen vermek zorunda.

canım çok bişey vermedim ki zaten boyayı kendim götürdüğüm için..
sorma hüngür hüngür ağlıyorum

sorun burda parayı gerı almak değil cnm
bır nevı ders vermek

ağlama bence saçın ne renk oldu suan??
yada sen ne renk ıstedın??

tatlım ben kendim boyuyorum saçımı.sakın oryalle açtırma saçını.benm saçım şuan bebek sarısı.garnierın çok açık küllü sarı boyasıyla boyuyorum.hem çok canlı oluyo hem turunculuk olmuyo.

saçımın rengi kötü değil canım..
ben oryalle açtırmıştım 1 ay önce.. boya tutmadı saçıma 2 kez ama 2sinde de farklı kuaföre gittim..
en son 3. kuaföre boyamı aldım gittim..
adam içine azcık kahve koyalım ssenin akan rengin de bu kutudaki boya dedi. 1 ton koyulacak çok değil dedi
bildiğin bakır şu an..
ben 8.4lük boya götürdüm ama şimdi koyu bakır oldu..
boşuna oryalle açıldı falan.. boşuna yırattım o kadar..

ya neyse sen oryalle açtırmışsın kendin küllü kumral saç boyası al onun yanındaki sıvıyla değilde suyla karıştır boyayı daha sulu yap ve saçında 5-7 dk dakika falan beklet ve yıka hemen.böylece saçın doğal sarı olucaktır.

canım açtırmadan bişey yapamazdım..7lerde idi saçım.. bakırdı koyu hem de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…