‘Orwell’e Erdoğan’ı alkışlatan’ Alev Alatlı: Erdoğan, Putin’i taytaylayabilir

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
‘Orwell’e Erdoğan’ı alkışlatan’ Alev Alatlı: Erdoğan, Putin’i taytaylayabilir

03/12/2015 17:10

138

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldığı edebiyat ödülü için yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı” diyen yazar Alev Alatlı, bu kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ergen bir tavır içerisinde olduğunu ve “Erdoğan bana biraz daha babalık edebilirdi” diye düşündüğünü savundu.

Geçtiğimiz yıl yapılan ödül töreninden (Fotoğraf: DHA)

Al Jazeera’den İrfan Bozan’a konuşan Alatlı, Türklerle Rusları birbirine benzeterek, Rus toplum yapısını şöyle anlattı: “Bir Rus’u karşınıza alırsanız altından Tatar çıkar derler. Heyecanlarıyla, fedakarlıklarıyla, ölüme karşı tavırlarıyla, tevekkülleriyle, dayanıklılıklarıyla tipik bir Asya toplumu. Tüm bunlar bir araya gelince herhangi bir Batı toplumu gibi sakin, hesaplayıp ertesi günü de hesaba katan bir toplum yapısı değil.”

‘Ortadoksluk en çiğ haliyle Sünni İslam’a çok benzer’
Ortodoksluk için, “En çiğ haliyle Sünni İslam’a çok benzer”ifadelerini kullanan Alatlı, Putin’in Rusya halkının nezdinde kaybettiği itibarını tekrar kazanmak için çaba gösterdiğini, ancak son dönemde Türkiye’ye yönelik tavrıyla hata yaptığını belirtti.

‘Putin’i sadece Erdoğan anlar’
Putin’i anlayabilecek tek liderin Erdoğan olduğunu, çünkü birçok yönden birbirlerine benzediklerini belirten Alatlı, Putin’in Türkiye’ye yönelik “Terör işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık” sözleri için “Putin, ‘Erdoğan bana biraz daha babalık edebilirdi’ diye düşündü” değerlendirmesinde bulundu.

‘Erdoğan, Putin’i taytaylayabilir’
Alatlı, şöyle devam etti: “Erdoğan daha mütevekkil bir adam. Erdoğan deyim yerindeyse Putin’i ‘taytaylayabilir.’ Bugün bile‘taytaylayabilir.’ Çocuk ‘taytaylar’ gibi, ergen ‘taytaylar’ gibi. Putin’in şu hali gerçekten de bir ergen tavrı.”
http://www.diken.com.tr/orwelle-erdogani-alkislatan-alev-alatli-erdogan-putini-taytaylayabilir/

Cok net ifade etmis
Bana biraz daha babalik yapabilirdi miiii
Anne haberinden sonra cuuukkk oturdu

Orwell okuyun. Orwell in ne yazdigini bilin, Neden kemikleri sizliyor anlarsiniz o zaman.
Merak etmeyin beğenerek okuduğum yazarlardan biridir kendisi .. Düşünceleri savunduğu kavramlar ve karşı durduğu sistemi çok iyi biliyorum .. Benim size sorma sebebim edebiyatı çok iyi olan ve edebiyat ödülü alan birisi için yaşaydı oda ayakta alkislardi dedi diye ne diye kemikleri sızlasın ... Sizin gözünüzde Erdoğan baskıcı diktatör olabilir ama bu sadece sizin öngörünüz bende eminim ki Orwell yaşasaydı hem iyi bir siyasetçi hemde iyi bir edebiyatı olan Erdoğan i takdir ederdi..

Benim gozumde erdoganin baskici diktator oldugunu nereden cikardiniz? Oyle bir cumle mi kurdum? Yazarin neyi elestirdigini bilip, takdir ederdi demenizde ayri bi roman konusu. O sizin fikrinizse, buda benim fikrim.

Benim gozumde erdoganin baskici diktator oldugunu nereden cikardiniz? Oyle bir cumle mi kurdum? Yazarin neyi elestirdigini bilip, takdir ederdi demenizde ayri bi roman konusu. O sizin fikrinizse, buda benim fikrim.
Orwell in kitaplarında ana tema olarak neyden bahsettiğini düşünürsek Erdoğan i alkişlardı cümlesinin akabinde kemikleri sızlardı sözlerini sarfediyirsaniz hakkında ne düşündüğünüz bariz ortada değil mi ?

Bence bariz ortada degil. Erdogan hakkinda baska dusuncelerim var, dediginiz gibi baskici ve diktator degil bence.. Ama ne dusundugumu neden size aciklayayim? Yada ne dusundugum sizi neden bu kadar ilgilendirir? Bilemiyorum...

Bence bariz ortada degil. Erdogan hakkinda baska dusuncelerim var, dediginiz gibi baskici ve diktator degil bence.. Ama ne dusundugumu neden size aciklayayim? Yada ne dusundugum sizi neden bu kadar ilgilendirir? Bilemiyorum...
Erdoğan hakkında düşünceleriniz evet sizi ilgilendirir ama buraya Orwell in kemiği hala sizliyor tarzı bir cümle yazıyorsanız benim de neye istinaden yazdiginizi sormaya hakkım var diye düşünüyorum ..

Erdoğan hakkında düşünceleriniz evet sizi ilgilendirir ama buraya Orwell in kemiği hala sizliyor tarzı bir cümle yazıyorsanız benim de neye istinaden yazdiginizi sormaya hakkım var diye düşünüyorum ..
Cevabi bir kac mesaj evvel soylemistim. Buda benim fikrim diyerek.

Cevabi bir kac mesaj evvel soylemistim. Buda benim fikrim diyerek.
Kusura bakmayın hanımefendi ama kaçamak cevaplarınız tatminkar değil .. Önce buraya Orwell in kemiği sizlar yazıp nedenini sorduğum da bu benim fikrim yazsanız bi bakima anlarım ama karşınızda ki kişiyi bahse mevzu yazardan bi haber sanıp önce Orwell oku o zaman anlarsınız yazıp benim de yazarın düşüncelerinden yola çıkarak anladığım konu üzerinden size yazdığım da benim fikrim diye kaçamazsınız .. Her ne ise hamile olduğunuzu ve gozlerime bastıran uykuyu göz önüne alarak tartışmayı sonlandırmak istiyorum .. İyi geceler dilerim size ..

Ben siz tatmin olun diye yazmadim, e burda kitaplarinin konusunu tek tek anlatamayacagima gore, okuyun dedim. Madem okumussunuz, size gore oyleyse bana gorede boyle dedim. Bi cumle vardir bilirsiniz "okuda adam ol baban gibi esek olma" virgulu nereye koyarsaniz o sekilde anlarsiniz. Sizede iyi geceler...

Kadının bilgisiyok. Buraya nokta ve paragraf..

orwell i duymuş, erdoğan sevmeyen etiketli

Artı, kaçak cevaplarla bana ne alatlida kimmis ben kemikleri sizlar dersem sizlar kafası.

Orwell olsa yok.abi ben severim.erdogani dese yok ya bence sevmez.diyebilecek bir bana ne buda benim.kafam yapısında.

O.yüzden.sayfalarca cümlelerle anlayamayacağımız.bir bakıssızlık açısı bu!

Sebebini söylüyorsun anlam.yukluyorsun,ama anlayamazsın
al mi yor çünkü!

Evet hatta dur dur Alatlı da erdogani takdir.etmiyor , e ama.ediyorum diyor yok.yok bana gore etmiyor diyaloğu kuracak bir tip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…