Şöyle düşünün mesela. Bir trafo var mahallenizde. Siz bundan alacağınız elektriği direk mi bağlarsınız evinize yoksa aşama aşama derecesini alçaltıp evinize en uygun düzeydeki elektrik yükünü mü sağlarsınız? İkincisini yaparsınız. Direk anlaşılacak ayetler tabiki mümkün mesela ana baba hakkı. Ama bazıları da açıklanmaya müsait. Örneğe takılmayın demek istediğime odaklanın.kuranı okuyup anlayasınız diye apaçık gönderdim.
bu ayeti bilen biri sormaz mı ya, apaçıksa bu kadar açıklamaya hadisi geçtim tefsire v.s. neden gerek duyuyoruz.
SiZDEN KPRKTUM AZ SONRA CİNSİ MUNASEBETTE OLUR DİYEBİLİRSİNİZ DİYE YAPIŞTIRDIM..Burada namaz nerede oruç nerede? Erkeklere hitap etmiş. Bu mu delil ya. Yapmayın Allah aşkına
Selam kizlar
Oncelikle herkese hayirli ramazanlar
Adetim yeni bitti dun gusul abdestimi aldim gece sahura kalktim ama az once kahverengi leke gelmis
Sizce orucum bozuldumu?
Şöyle düşünün mesela. Bir trafo var mahallenizde. Siz bundan alacağınız elektriği direk mi bağlarsınız evinize yoksa aşama aşama derecesini alçaltıp evinize en uygun düzeydeki elektrik yükünü mü sağlarsınız? İkincisini yaparsınız. Direk anlaşılacak ayetler tabiki mümkün mesela ana baba hakkı. Ama bazıları da açıklanmaya müsait. Örneğe takılmayın demek istediğime odaklanın.
Ben size hadis sormadım. Ayet sordum. Ayet Allahın sözü olduğundan kesinlikle emin olunan ve Kuranda geçen cümlelerdir. İkisi arasındaki farkı öğrenin bence. Ayrıca bu adetli kadın oruç tutamaz mantığı şu an kirli kadın namaza, oruca yaklaşamaz. Hatta yenidoğan bebeğe dokunamaz, turşu kuramaz... böyle uzadı gitti. Siz kadına kirli gözüyle bakanların peşinden gidecekseniz buyrun. Ama Alahın demediğini de dinin parçası görmeyin.
Bence siz hadis ve tefsirleri araştırın..Ben size hadis sormadım. Ayet sordum. Ayet Allahın sözü olduğundan kesinlikle emin olunan ve Kuranda geçen cümlelerdir. İkisi arasındaki farkı öğrenin bence. Ayrıca bu adetli kadın oruç tutamaz mantığı şu an kirli kadın namaza, oruca yaklaşamaz. Hatta yenidoğan bebeğe dokunamaz, turşu kuramaz... böyle uzadı gitti. Siz kadına kirli gözüyle bakanların peşinden gidecekseniz buyrun. Ama Alahın demediğini de dinin parçası görmeyin.
Pekitamam da bu senin fikrin.
allah dememiş ki aşama aşama ...
direkt demiş.
Bozulmuştur boşuna aç kalma git doyur karnınıSelam kizlar
Oncelikle herkese hayirli ramazanlar
Adetim yeni bitti dun gusul abdestimi aldim gece sahura kalktim ama az once kahverengi leke gelmis
Sizce orucum bozuldumu?
Bence siz hadis ve tefsirleri araştırın..
ne? nedir? Kim söylemiştir?
Ve bir araştırın s.a.v olmaz mı???
Tum hocalar kurallari kafasina gore koyuyor yani?Adetli kadın oruç da tutar, namaz da kılar. Allah demiyor ki tutmayın, kılmayın. Din Allahın dini, kurallar hocalara ait. Bu işte bi tuhaflık yok mu?
tüm dinleri araştıran,tüm dini kitapları asıl kaynağından okuyan,
sonra dinler tarihini araştıran,
artı bilimsel kitapları da araştıran birine
kuranı bile tam okumamış,tefsirin ,mealin nedemek olduğunu bile bilmeyen biri çıkıp okuması gereken kitapları önermesi çok ironik.
hadisin ne demek olduğunu bilmediğini sanıyor bu kadar araştırmacı bir kişinin.
bu hep böyledir şaşmaz hiç ... sen okumamışsın aç da bi oku falan .........................
canim peygamberimiz demis . peygamberimizin dedikleri de dindir.Ben size hadis sormadım. Ayet sordum. Ayet Allahın sözü olduğundan kesinlikle emin olunan ve Kuranda geçen cümlelerdir. İkisi arasındaki farkı öğrenin bence. Ayrıca bu adetli kadın oruç tutamaz mantığı şu an kirli kadın namaza, oruca yaklaşamaz. Hatta yenidoğan bebeğe dokunamaz, turşu kuramaz... böyle uzadı gitti. Siz kadına kirli gözüyle bakanların peşinden gidecekseniz buyrun. Ama Alahın demediğini de dinin parçası görmeyin.
Maşallah ne kadar güzel okumak olgunluktur. Alim ilmiyle amel etmezse işte orda sıkıntı başlar. Zira dünyaları okusun insan isterse. Kitap sayısı insanın bilgisini ölçmüyor ki. Ha günümüzde herşey gösteriş olduğundan sanılabilir ama değil.tüm dinleri araştıran,tüm dini kitapları asıl kaynağından okuyan,
sonra dinler tarihini araştıran,
artı bilimsel kitapları da araştıran birine
kuranı bile tam okumamış,tefsirin ,mealin nedemek olduğunu bile bilmeyen biri çıkıp okuması gereken kitapları önermesi çok ironik.
hadisin ne demek olduğunu bilmediğini sanıyor bu kadar araştırmacı bir kişinin.
bu hep böyledir şaşmaz hiç ... sen okumamışsın aç da bi oku falan .........................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?