• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Orucluyken Epilasyon yada genital muayene olmaz mi kizlar? ?

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
108
merhaba kizlar,
evlenmeme cok az kaldi, bir seans daha genital epilasyona gitmek istiyorum, ama ramazan ve oruc tutuyorum :( ayrica, bugunlerde basima gelen yumurtalik agrisi ve akinti renginin kahverengiye donmesi gibi problemlerim var, bunun icin de doktora gitmek istiyorum ama, acaba orucluyken mekruh mu olur? ya da bozulur mu, ille oruc tutmadigim bir gun mu halletmem gerekiyor bunlari ? ?

Son düzenleme:
Fetva verecek kadar bilgi sahibi degilim amapek hos olmaz hherhalde.
Epilasyon olmaz bence o keyfi bir durum.ama doktora gidilebilir diye düşünüyorum.
Ve bence mantar olmussunuz dugunden once muhakkak tedavisini yaptirin.

Canım diyemeyin fetva hattı var onu ara kesin öğren ayrıca bayan hocalar da var onlara sor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Diyanet olacaktı yanlış yamazdım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

epilasyonu neresi için yaptıracaksınız?

birde yanlış yönlerdirmeyeyim ama genital muayene olursa boy abdestini tazelemek gerektiğinden oruç da sakatlanıyor olabilir.

en güzeli diyanet fetva hattı :34:

merhaba kizlar,
evlenmeme cok az kaldi, bir seans daha genital epilasyona gitmek istiyorum, ama ramazan ve oruc tutuyorum :( ayrica, bugunlerde basima gelen yumurtalik agrisi ve akinti renginin kahverengiye donmesi gibi problemlerim var, bunun icin de doktora gitmek istiyorum ama, acaba orucluyken mekruh mu olur? ya da bozulur mu, ille oruc tutmadigim bir gun mu halletmem gerekiyor bunlari ? ?
Diyanet işlerini arayabilirsiniz yada bağlı bulunduğunuz müftülüğü arayabilirsiniz,şimdi bu arada bozulurda diyen olur bozulmaz da diyan olur en iyisi yetkili ağızdan öğrenmek.

merhaba kizlar,

Genital bolgeyi gostermek haramdir dolayisiyle oructa sakatlik olabilir ama saglik icinse bayan doktora gidilebilir

merhaba kizlar,

vücuttan çıkanlar abdesti
vücuta girenler orucu bozar

bence oruç sakatlanır belki
ama bozulmaz

epilasyonu neresi için yaptıracaksınız?

birde yanlış yönlerdirmeyeyim ama genital muayene olursa boy abdestini tazelemek gerektiğinden oruç da sakatlanıyor olabilir.

en güzeli diyanet fetva hattı :34:

Gusul abdestin sartlari bellidir. Genital muayene boy abdestini bozmaz.
Orucu da bozmuyor. Ama vajinal muayenede kullanilan jel vucuda girdiginden bozar deniyor.
Epilasyon icin de oruc oruc hos olmaz belki ama orucu falan bozmaz. Onda da jel krem turu biseylerin vucuda girip girmedigi onemli..

Gusul abdestin sartlari bellidir. Genital muayene boy abdestini bozmaz.
Orucu da bozmuyor. Ama vajinal muayenede kullanilan jel vucuda girdiginden bozar deniyor.
Epilasyon icin de oruc oruc hos olmaz belki ama orucu falan bozmaz. Onda da jel krem turu biseylerin vucuda girip girmedigi onemli..

genital muayene guslu bozar demedim. zedeler dedim. bilgilendirme için tşk :34:

Arkadaslar peki orucluyken kil almak, agda yapmak abdesti veya orucu bozar mi?

vücuda giren nüfuz eden herşey orucu vücuttan çıkan herseyde abdesti bozar diye biliyorum

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

merhaba kizlar,

Epilasyonun orucu bozacağını sanmıyorum ama oruç tutmadığınız bir gün veya iftardan sonra yapma şansınız varsa yapabilirsiniz. Yine kesin bilgi için bilen birilerinden öğrenmeniz daha sağlıklı olur. Ama evlenmeme az kaldı demişsin, arkadasım eğer bakireysen zaten genital muayene etmez doktor.

bende oruçluyken genital bölgeme ağda yapacaktım birgün, annem yapma dedi. oruç bozulmaz ama hoş olmaz dedi. bizimkiler ordan burdan duyma bilgiler, fetva hattını ararsanız daha net bilgi edinmiş olursunuz

Hastalarımız bize geldiğinde bu oruç gusul konularini soruyorlar muayene yontemi geregi. Vajinal ultrason ve elle muayene kişi bundan zevk almadigi surece(insan bundan nasil zevk alir zaten demeyin hastalar konusurken duyulmus bazi seyler nadir de olsa bu tip seylerin gorulebildigini gosteriyor:)) gusul kesinlikle bozulmuyor. Bundan adim kadar eminim. Ama oruc konusunda ultrasonun ucuna sürülen jel hususunda biraz ihtilaf var sanki. Daha dogrusu tutarsizlik diyelim. Makattan ve vajinadan kullanilan fitilin oruc bozmayacagini soyluyorlar, bi yanda su yag veya gida icerikli herhangi bir madde olursa vajinal ultrasonun orucu bozacagini soyluyorlar. Bu durumda o jel fitil hukmunde mi, yoksa yag vs hukmunde mi onu aydinlatmak lazim. Sahsi kanaatim ve mesleki dusuncelerime gore ultrason jeli ikisine de uymuyor. Ne ilac ozelligi var, ne de yag vs gibi besleyici degil. Konu biraz ihtilaf edilebilecek bir konu bence.

ne alak gusulu bozan seylere bir bakın, zevk mi almış boşalma mı olmuş gerçekten bunları duymak insanı çokkkkk üzüyor

arkadaşım gusulu bozar demedim. ama sağlıklı olan eve gelindiğinde guslü tazelemek. nasıl ki her cuma günü guslü tazelemekte fayda var bu da öyle.

Epilasyonun orucu bozacağını sanmıyorum ama oruç tutmadığınız bir gün veya iftardan sonra yapma şansınız varsa yapabilirsiniz. Yine kesin bilgi için bilen birilerinden öğrenmeniz daha sağlıklı olur. Ama evlenmeme az kaldı demişsin, arkadasım eğer bakireysen zaten genital muayene etmez doktor.

Yanlis bilgilendirme yapmasaniz keske... Bakireyim ve doktorlar genital muayene yapiyor gayet. Bu kadar kulaktan dolma bilgileri paylasmayalim bilmeden. Soylediginiz sey cok eskide kaldi. Artik bakireyken de genital muayene yapiliyor. Probleme bagli olarak degisebilir yapip yapmayacagi, ama durum bu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yanlis bilgilendirme yapmasaniz keske... Bakireyim ve doktorlar genital muayene yapiyor gayet. Bu kadar kulaktan dolma bilgileri paylasmayalim bilmeden. Soylediginiz sey cok eskide kaldi. Artik bakireyken de genital muayene yapiliyor. Probleme bagli olarak degisebilir yapip yapmayacagi, ama durum bu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

dış genital muayeneyi mi kastediyorsunuz? diğeri nasıl oluyor?

Back
X