Oruç?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.153
1.774
333
İstanbul
Kızlar televizyona dalmışım bir baktım ezan okunuyor hemen kalktım niyetlendim ama tereddütte kaldım orucum kabul olur mu acabaa çünkü ben niyetlenirken ezan okuunuyorduu :2:

Kusluk vaktine yani sabah on bir civarina kadar niyet edebilirsiniz niyette sıkıntı olmaz sordugunuz ezan okunurken su icmekse tedbir gereği ezani uc bes dakika kadar önce okutur diyanet tabi normalde okunduğu an kesmek en dogrusu ama ihtiyat payı vardir merak etmeyin; )

Bişey yiyip mi niyet ettiniz?

Yok arkadaşlar yemek su falan hiç bir şey yiyip içmedim sadece beş dakika daha oturym niyetlenrm birazdan dedm televizyon izliyordum bir baktım ezan okunmaya başladı heemen koştum niyetlendim

Yok arkadaşlar yemek su falan hiç bir şey yiyip içmedim sadece beş dakika daha oturym niyetlenrm birazdan dedm televizyon izliyordum bir baktım ezan okunmaya başladı heemen koştum niyetlendim

Canım benim o zaman sıkıntı yok, arkadaşın dediği gibi, kuşluk vaktine kadar niyet olur.

onemli olan dildeki degil icteki niyet diye dusunuyorum siz oruc tutmak niyetiyle sahura kalktiniz allah icimizi bilir. hic merak etmeyin allah kabul etsin

Merak etme canım Allah'ın ıznıyle kabul olmustur ...

Hele kı bırsey yıyıp ıcmemıssın

Geçen ben de bunu araştırmıştım ezan okunmaya başladığı an uyansak bile bir lokma ağza bi'şey atıp su içip niyetlenilir bu şekilde oruç bozulmaz (doyasıya yememek ve kana kana su içmekten bahsetmiyor tabii ki) yazıyodu çoğu dini sitede. Sorun yok yani, niyetin önemli Allah kabul etsin

bişi yiyip içmiyorsan kabul olur İNŞAALLAH canım önemli olan ALLAH için tuttuğun niyet RABBİM en merhametli
hem bende hep tam ezan okunurken niyetleniyorum
ALLAH cemi cümlemizin oruçlarını kabul etsin Amin

Son düzenleme:
Kızlar televizyona dalmışım bir baktım ezan okunuyor hemen kalktım niyetlendim ama tereddütte kaldım orucum kabul olur mu acabaa çünkü ben niyetlenirken ezan okuunuyorduu :2:

oruca niyetini etmişsin canım Allah kabul etsin.Allahın izniyle hiç bişey olmaz

Niyetin dil ile yapılması şart değil.
O gün oruç tutmaya karar verdiğiniz an, içinizden tutmayı geçirdiğiniz an niyet de oluyor.

Dil ile söylemek daha güzel, ama şart değil.

Niyetin dil ile yapılması şart değil.
O gün oruç tutmaya karar verdiğiniz an, içinizden tutmayı geçirdiğiniz an niyet de oluyor.

Dil ile söylemek daha güzel, ama şart değil.

oruca niyetini etmişsin canım Allah kabul etsin.Allahın izniyle hiç bişey olmaz

bişi yiyip içmiyorsan kabul olur İNŞAALLAH canım önemli olan ALLAH için tuttuğun niyet RABBİM en merhametli
hem bende hep tam ezan okunurken niyetleniyorum
ALLAH cemi cümlemizin oruçlarını kabul etsin Amin

Çok teşekküür ederim allah hepinizden razı olsun cevapladığınız için
Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin inşallah

canım bana kızma sakın bıraz komık geldı kostum nıyetlendım demıssınde kosup nerede nıyetlendın oturdugun yerden de nıyetlenebılırsın merak ettım allah kabul etsın bu arada

canım bana kızma sakın bıraz komık geldı kostum nıyetlendım demıssınde kosup nerede nıyetlendın oturdugun yerden de nıyetlenebılırsın merak ettım allah kabul etsın bu arada

çok hoşsunuz ya.. ama güzel bi soru bende oraya takıldım.. :) bu arada geçen nihat hatipoğluna bununla ilgili bi soru geldi.. sahura kalkıp niyetlenmeden yatsak olur mu die.. hoca senin sahura kalkman zaten niyetdir dedi.. hoş kalkamasan bile sabah bi şey yiyip içmeden önce de niyetlenebilirsin.. illa dil ile söylemen gerekmiomuş yani..

Canım ben çok araştırmıştım bir de hocalar bangır bangır söylediler hep. Sahura kalkmak bile niyet etmek sayılıyor diyorlar. Yani orucunu açmaya yakın bile niyet edenler var.

Zaten önemli olan gönlünüzden ne geçtiğidir. Niyet olayı bir seromoni değildir. Zaten oruç tutmak için sahura kalkarsınız birşeyler yersiniz.

İslam dini zorlukların dini değildir, Allah hepimiz için kolaylıklar verir. O yüzden gönlünü ferah tut. Dil ile niyet ettim demenin bir zorunluluğu yoktur. Gönlün ile niyet edersin, Allah büyüktür hepimizi kabul eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…