- Konu Sahibi agresifkiz
-
Kızlar televizyona dalmışım bir baktım ezan okunuyor hemen kalktım niyetlendim ama tereddütte kaldım orucum kabul olur mu acabaa çünkü ben niyetlenirken ezan okuunuyorduu :2:
Bişey yiyip mi niyet ettiniz?
Kusluk vaktine yani sabah on bir civarina kadar niyet edebilirsiniz niyette sıkıntı olmaz sordugunuz ezan okunurken su icmekse tedbir gereği ezani uc bes dakika kadar önce okutur diyanet tabi normalde okunduğu an kesmek en dogrusu ama ihtiyat payı vardir merak etmeyin; )
Yok arkadaşlar yemek su falan hiç bir şey yiyip içmedim sadece beş dakika daha oturym niyetlenrm birazdan dedm televizyon izliyordum bir baktım ezan okunmaya başladı heemen koştum niyetlendim
Canım benim o zaman sıkıntı yok, arkadaşın dediği gibi, kuşluk vaktine kadar niyet olur.
onemli olan dildeki degil icteki niyet diye dusunuyorum siz oruc tutmak niyetiyle sahura kalktiniz allah icimizi bilir. hic merak etmeyin allah kabul etsin
Merak etme canım Allah'ın ıznıyle kabul olmustur ...
Hele kı bırsey yıyıp ıcmemıssın
yok canım bir şey yiyip içmiyordum, çok saol allah hepimizinkini kabul etsin inşallah :)
Amınn canım Allah senınkını de kabul etsın tum musluman alemının ınsallahh
Kızlar televizyona dalmışım bir baktım ezan okunuyor hemen kalktım niyetlendim ama tereddütte kaldım orucum kabul olur mu acabaa çünkü ben niyetlenirken ezan okuunuyorduu :2:
Niyetin dil ile yapılması şart değil.
O gün oruç tutmaya karar verdiğiniz an, içinizden tutmayı geçirdiğiniz an niyet de oluyor.
Dil ile söylemek daha güzel, ama şart değil.
oruca niyetini etmişsin canım Allah kabul etsin.Allahın izniyle hiç bişey olmaz
bişi yiyip içmiyorsan kabul olur İNŞAALLAH canım önemli olan ALLAH için tuttuğun niyet RABBİM en merhametli
hem bende hep tam ezan okunurken niyetleniyorum
ALLAH cemi cümlemizin oruçlarını kabul etsin Amin
Geçen ben de bunu araştırmıştım ezan okunmaya başladığı an uyansak bile bir lokma ağza bi'şey atıp su içip niyetlenilir bu şekilde oruç bozulmaz (doyasıya yememek ve kana kana su içmekten bahsetmiyor tabii ki) yazıyodu çoğu dini sitede. Sorun yok yani, niyetin önemli Allah kabul etsin
Yok arkadaşlar yemek su falan hiç bir şey yiyip içmedim sadece beş dakika daha oturym niyetlenrm birazdan dedm televizyon izliyordum bir baktım ezan okunmaya başladı heemen koştum niyetlendim
canım bana kızma sakın bıraz komık geldı kostum nıyetlendım demıssınde kosup nerede nıyetlendın oturdugun yerden de nıyetlenebılırsın merak ettım allah kabul etsın bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?