• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruç

wersaff

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
570
112
303
34
kızlar konuyu nereye açacağımı bilrmedim k.b acil bana dini bilgisi tam olan yazdın rica ediyorum
Kızlar ben düşük yaşadım ramazandan 20 gün önce,kanama bitti ramazanın 15. Günü adet oldum.Ve ilk defa adetim 10 gün sürdü ; bende internetten araştırdım şafi mezhebindenim iki görüş var 1) şafiye göre 15 günden fazla kan aktı mı bu özür kanı ve daha önceki adet süresi 5 gün ise ona uyucakmışız.
2) hanifiye göre ise, 10 gün süren kan özür kanı imiş ,sonuç olarak ben bugün niyetlendim ve şafiye göre deği bugün 11 .gün şimdi ben oruçlu oluyormuyum

Hanifiysen eger 10 gunu geçtıkten sonra özür kanı oluyor oruc tutuyorsun ıbadetı yapıyorsun..şafi mezhebınde nasıldır bılmıyorum ama 15 gun oldgnu yazmıssn.yanı bu şu demek 16.gun orucunu tutp ıbadetnı yapablrsn

Hanefiye göre tutabilirsin 10dan sonrasi özür sayilir ama kac haftalik düsük yaptin? Eger bebegin uzvulari belli olmaya basladiysa yani cenin olmaya döndüyse lohusa oluyosun

Back