Oruç reis !

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Devlet Bahçeli'ye 'Ramazan günü çay içiyor' kumpasını kuran Hürriyet'in tepe takımı kendi kazdığı kuyuya düştü. Datça'daki tekne keyfinde Aydın Doğan, Mehmet Yılmaz ve Sedat Ergin viski keyfi yaparken, Ahmet Hakan ise sigara tüttürürken yakalandı.

• Aydın Doğan ve karanlık medyasının oyunları değişmedi. Seneler önce hükümet yıkıp hükümet kuran Aydın Doğan, yıllar sonra bulduğu ilk fırsatta yine siyaseti dizayn etmek için kolları sıvadı. Ama bu kez tam manasıyla kendi kazdığı kuyuya düştü.

BU DA MI ARŞİV RESMİ! Özellikle CHP, HDP ve MHP'nin yüzde 60'lık blok oluşturduğunu iddia eden Doğan Medya, 60'lık blok savı üzerinden siyaseti dizayn etmeye çalıştı. Ancak TBMM Başkanlığı seçiminde MHP lideri Devlet Bahçeli bu blokla beraber hareket etmeyince, sermaye ve Doğan çok sinirlendi. Devlet Bahçeli bu hareketinin karşılığı olarak anında cezalandırıldı. Hürriyet, Ahmet Hakan'a ofisinde röportaj veren Bahçeli'nin fotoğraflarını Ramazan günü elinde çay bardağıyla vererek akıl almaz bir algı operasyonuna imza attı. Ahmet Hakan ve Hürriyet, fotoğrafın arşivden olduğunu, Bahçeli'nin oruçlu olduğunu açıklamak zorunda kaldı. Ahmet Hakan "Ben de Devlet Bey de oruçluyduk. İnsanların tuttuğu oruç üzerinden, inanç üzerinden tezvirat yapmak nasıl bir terbiyesizliktir" diye olayı kapattı. Ancak oruç üzerinden siyaset yapan Aydın Doğan ve avanesi dün viski masasında yakalandı. Aydın Doğan dün 16.30 sıralarında Datça Mersincik Koyu'nda gazetesi Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Hürriyet Yazarları Mehmet Yılmaz ile Ahmet Hakan Coşkun'latekne keyfi yaptı. Yatta tavla eşliğinde koyu muhabbet yapan ekibin masasında ise çay ile viski bardakları dikkat çekti. Ahmet Hakan'ın ise peşpeşe sigara tüttürdüğü görüldü. Tekne keyfindeki görüntüler, Devlet Bahçeli'yi oruç tutmuyor gibi gösteren Hürriyet avanesinin bazı sözlerini akıllara getirdi. Ahmet Hakan daha iki gün önce, Bahçeli röportajı için "Ben de oruçluydum" ifadelerini kullanırken, Aydın Doğan da geçmişte "Maalesef oruç tutamıyorum ama Ramazan'da ve kandillerde içki içmem. Onun dışında içerim" demişti.

Aydın Doğan tekne keyfinde, ekibiyle tavla da oynadı. Ahmet Hakan ise tavla maçını sigara içip izledi

BUNU DA ÇARPIT AHMET
    Devlet Bahçeli'yi Ramazan günü çay içerken gösteren röportajından sonra TAKVİM, Ahmet Hakan'ı aramış, yapılan görüşmede Ahmet Hakan "TAKVİM söylenenleri çarpıtıyor" ifadelerini kullanmıştı. Ahmet Hakan ertesi gün ise TAKVİM'le yaptığı görüşmeyi çarpıtarak köşesine taşımıştı. Ahmet Hakan'ın, Ramazan'da tekne keyfinde elinde sigarayla verdiği görüntü için ne söyleyeceğini ise merak ettik. Bakalım bu kez "Hepimiz oruçluyduk kardeşim" diyebilecek mi?

TARİH: 11 Temmuz 2015
    SAAT: 12.00
    YER: DATÇA MERSİNCİK KOYU
    MUĞLA İÇİN İFTAR VAKTİ: 20.38
    http://www.takvim.com.tr/guncel/2015/07/12/oruc-reis-

Son düzenleme:
size ne adamların viskisinden tiskisinden yaw adamlar özel teknelerinde takılıyor siz kamerayı zumlamışsınız

bu arada bahçeliye kim, ne kumpas kurmuş, kaçırmışım ben o gündem maddesini

ay garson kızı da okla göstermişler, viski servisi yapan hizmetli diye eee, so what

Benim anladığım, burda kimse kimsenin oruç tutup tutmamasına karışmamış.
Sadece yaptıkları YALAN DOLAN haberin aslında kendilerini işaret ettiğini göstermiş.
Zira yalandan yere Sayın Devlet Bahçeli'yi oruç tutmuyor diye damgalama durumuna getirmiş insanlar yani o ayrımı zaten onlar yapmış aa bakın oruç tutmuyor diyen onlar..

http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/Ahmet-Hakan_131/Acar-gazeteciler-orucsuz-avinda_29509788

bu linkte Ahmet Hakan kimin oruçsuz avında olduğunu ve fotoğrafın gazetede nasıl kullanıldığı anlatıyor :

Acar gazeteciler oruçsuz avında
10.07.2015 Cuma

TELEFONUM çaldı.
Havuz gazetelerinden birinden arıyorlardı.
*
- Dedim: Buyrun, efendim.
- Dedi: Bahçeli gündüz çay içti mi? Fotoğrafta çay içiyor görünüyor?
- Dedim: Yok, içmedi. O fotoğraf arşiv fotoğrafı.
- Dedi: Ama kıyafet aynı.
- Dedim: Arşive baktık, aynı kıyafetli fotoğrafını bulduk, onu kullandık.
- Dedi: Neden?
- Dedim: Foto muhabiri almamıştık yanımıza. Bir nezaket ziyaretiydi. Bahçeli siyasi yorumlar yaptı. Ben de sorular sordum. Böylece planlanmamış bir röportaj çıktı ortaya. Cep telefonuyla ikili fotoğraflar çektirdik. Ancak sayfada Bahçeli'nin tekli fotoğraflarına da ihtiyaç duyduk. Arşivden fotoğraf seçtik.
- Dedi: Gazetedeki fotoğrafta Bahçeli'nin elindeki çay bardağını sansürlemişsiniz.
- Dedim: Evet, sansürledik. Çünkü Bahçeli çay içmemişti.
- Dedi: Ama internette çay bardaklı fotoğraf sansürsüz yayınlandı.
- Dedim: Evet... O fotoğraf, internet sitemizde arşivden orijinal haliyle alınıp kullanılmış. Çok kısa bir süre internet sitemizde kalmış. Sonra fark edilince hemen kaldırıldı ve fotoğraf gazetedeki haliyle yayınlandı.
- Dedi: Fakat... Ama... Lakin... Hım... Kem... Küm...
- Dedim: Ya arkadaş! Siz neyin peşindesiniz? Bahçeli niyetliydi. Yanımızda çay içmedi. İkram girişiminde de bulunmadı. Niye anlamıyorsunuz?
- Dedi: Ama...
Şey... Yani...
- Dedim: Ayıp değil mi? Adam oruç tutuyorsa Allah rızası için tutuyor. Sizin rızanız için mi tutuyor? Sizi oruç tuttuğuna ikna etmek zorunda mı? Hem ikna olsanız ne olacak? Bu sizin ne işinize yarayacak? Din zabiti misiniz siz? Pastaran falan mısınız?
- Dedi: Ama... Gazetecilik... Soru sorma hakkı...
- Dedim: Hadi eyvallah.
*
Bu telefondan sonra iki gazeteden, dört de internet sitesinden aradılar.
Hepsinin merak ettiği konu aynıydı:
"Devlet Bahçeli, ramazan günü çay mı içti? Yoksa Bahçeli oruç tutmuyor mu?"
Hepsine aynı şekilde cevap verdim:
"Allah sizi inandırsın, çay içmedi. Allah sizi inandırsın, niyetliydi."
*
Yeminler ettim.
Tanıklar gösterdim.
Olayın bütün gereksiz detaylarını anlattım.
Fotoğrafın arşiv fotoğrafı olduğuna dair belgeleri ortaya koydum.
*
Fakat buna rağmen...
Karşımdaki "acar" gazeteciler, bir türlü ikna olmuyorlardı.
Gazeteci şüphesi ve merakıyla soruları ardı ardına yağdırıyorlardı.
Araştırmacı gazetecilikle işe başlıyorlar, soruşturmacı gazetecilikle devam ediyorlardı.
Etkilendim doğrusu.
*
İnsan ister istemez düşünüyor:
Devlet Bahçeli'nin niyetli olup olmadığı konusunda gösterilen bu müthiş gazetecilik refleksi...
- Ayakkabı kutuları ortaya saçılırken...
- Reza arkadaş, çikolata kutusuna dolarları yerleştirirken...
- Muammer Bey "Senin önüne yatarım Reza" derken...
- Bin iki yüz elli beş kişinin bir yıllık asgari ücretine bedel kol saati, bakan bileğini süslerken...
- Deveyi hamuduyla götürenlere dair bin türlü gizli bilgi oluk oluk akarken...
Nereye gitmişti acaba?
*
Yoksa bu adamlar açısından...
"Hırsızlık yapıp yapmamak" mesele değil de "Niyetli olup olmamak" mı mesele?
O zaman açık konuşsunlar.
Ramazan sayfalarında falan "oruç tut sıhhat bul/hırsızlık yap zengin ol" falan yazsınlar.

bu yazıdan 2 gün sonra iftira atan falan diye haber yapmak komik olmuş açıkçası

iyi de ben kendi adıma o olayı bilmiyorum dedim zaten ilk yorumumda, nedir o olay link verebilir misin, o kadar gazete okurum kaçırdım bi şekilde herhalde, geçen hafta tatildeydim pek bakamadım gaztelere o zaman çıktı belkide

Ben sadece kendi anladığım şeyi yazdım, herkesin yazısına saygım var.
O olay da şu şekilde, Bahçeli'nin Ahmet Hakan ile yaptığı bir röportaj. Ancak röportaj sırasındaki fotoğraflar kullanılmak yerine eski bir fotoğraf kullanılıp Bahçeli'nin oruç tutmadığını gösterme amacı gütmüşler. En azından benim algıladığım olay bu. Çunku başka hiçbir açıklaması yok. Niyetli olduğu halde adamı oruç tutmuyor diye göstermişler. Gazetede sıradan bir haber, ancak altında yatan şeyler çok farklı.

anladım canım teşekkür ederim, ben hiç görmedim tatildeyken çıktı herhalde

anladım canım teşekkür ederim, ben hiç görmedim tatildeyken çıktı herhalde
Ben şimdi baktım ancak zaten çok net bir haber değil, hani mesajı alttan alttan verip başarılı olmuşlar.
Link atamıyorum bu arada telefondan, Ahmet hakan ve bahçeli röportajıydı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…